Myśli o browarze w centrum miasta

Dodano: 22 grudnia 2016, 20:29

– Chodzi nam o wykreowanie produktu, który bezpośrednio będzie kojarzył się z naszą marką i działalnością – mówi Jacek Kozak, chełmski przedsiębiorca (fot. Jacek Barczyński)
– Chodzi nam o wykreowanie produktu, który bezpośrednio będzie kojarzył się z naszą marką i działalnością – mówi Jacek Kozak, chełmski przedsiębiorca (fot. Jacek Barczyński)

Hotel „Kozak” urósł o kondygnację. Tymczasem inwestor już myśli o budowie małego browaru restauracyjnego z tarasem widokowym na Starówkę.

W hotelu przy ul. Hrubieszowskiej pozostało już tylko uporać się z ostatnimi pracami wykończeniowymi i zainstalować na odpowiednio przystosowanym dachu panele fotowoltaiczne.

Inwestor, chełmski przedsiębiorca Jacek Kozak, kilkanaście lat temu nabył zdewastowane budynki po dawnej Spółdzielni „Wyzwolenie”. Korzystając z własnych środków i kredytów zaadaptował je na hotel wraz z restauracją, salą balową i konferencyjną. Wygospodarował wówczas około trzydzieści miejsc hotelowych. Szybko się okazało, że to za mało.

- Trzy lata temu zamówiłem dokumentację rozbudowy hotelu – mówi Kozak. – W efekcie liczba miejsc noclegowych ulegnie podwojeniu. Otwarcie hotelu z nową przestrzenią przewiduję na początku przyszłego roku.

We wszystkich inwestycjach partnerem pana Jacka jest jego brat Mirosław. Na początek zaadaptowali kamieniczkę przy ul. Reformackiej na pizzernię. Wkrótce po tym kolejną kamienicę w centrum miasta zamienili w Galerię Handlową „Lubelska 59”. Później przyszła kolej na Hotel „Kozak”, po czym kolejny o nazwie „Lwów”.

- „Lwów” to gruntownie przez nas wyremontowany i unowocześniony dawny hotel zakładowy „Relaks” – tłumaczy Jacek Kozak. - Nową nazwę zaproponowała goszcząca u nas Magda Gesler. Chociaż poprzednia nazwa też nam się podobała, to zaakceptowaliśmy jej pomysł.

W spółce to pan Jacek nadzoruje kolejne inwestycje. Już ma plany na 2018 r. – Chcemy przy ul. Reformackiej 3 rozpocząć budowę małego browaru restauracyjnego z tarasem widokowym na Starówkę – mówi Kozak. – Z restauracji goście będą mogli śledzić procesy fermentacji i warzenia piwa, jakie zamówili. Chodzi nam także o wykreowanie produktu, który bezpośrednio będzie kojarzył się z naszą marką i działalnością – dodaje przedsiębiorca.

Czytaj więcej o: Chełm hotel Kozak
Redaktorzy nauczcie sie jezyka
Użytkownik niezarejestrowany
Użytkownik niezarejestrowany
(10) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Redaktorzy nauczcie sie jezyka
Redaktorzy nauczcie sie jezyka (28 grudnia 2016 o 16:37) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
Pizzernie...? A po jakiemu to?
Rozwiń
Gość
Gość (26 grudnia 2016 o 19:17) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
Z prochami.Konkurencja dla Lucia Jagiełły
Rozwiń
Gość
Gość (23 grudnia 2016 o 14:00) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
Jaką starówkę?! My mamy stare miasto a nie starówkę, nauczcie się pismaki w końcu, co jest co.
Rozwiń
Gość
Gość (23 grudnia 2016 o 08:21) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
Poznaję to miejsce...byłam tam na przyjęciu komunijnym u rodzinki.....było bardzo fajnie, podobało mi się tam, bardzo przyjemne wnętrza. Lublin pozdrawia. O wyzysku nic nie wiem, ale jeśli to.....szefie pomyśl o swoich pracownikach, którzy też kreują to miejsce, żeby nam się podobało
Rozwiń
Gość
Gość (23 grudnia 2016 o 00:45) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
Do uczciwego Polaka,,,, jeśli jesteś tak bardzo niezadowolony z wyzysku to dlaczego sam się nie weźmiesz za biznes, stań się krwiopijcą!!!... choć pewnie nie potrafisz bo nie masz ani pomysłu ani determinacji. Umiesz tylko narzekać i zazdrościć innym ... typowe!!!... Więc włącz sobie Radio Maryja i podsycaj nienawiść do wszystkich, którym ciężką pracą udało się coś osiągnąć.
Rozwiń
Zobacz wszystkie komentarze (10)

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!