niedziela, 22 października 2017 r.

Chełm

Wybrali nadbużańskie smaki

  Edytuj ten wpis
Dodano: 21 sierpnia 2013, 21:22
Autor: (pp)

Rolada z kurczaka Bożeny Kuryś z Siedliszcza, ciasto ze szpinakiem Anny Walczuk z Kurmanowa i nalewka z malin Leokadii Muzyki z Kurmanowa to zwycięzcy tegorocznej Nadbużańskiej Akademii Smaku zorganizowanej przez Starostwo Powiatowe w Chełmie podczas "Bolkowania” w Hniszowie.

Potrawami przygotowanymi według tradycyjnych przepisów i zgodnie ze zwyczajami kulinarnymi ziemi chełmskiej popisało się 26 uczestników.

– Dania były ocenione w trzech kategoriach – produkty pochodzenia zwierzęcego, roślinnego i inne. – Po raz kolejny w kategorii produktów innych było najwięcej nalewek. Oceniając potrawy, komisja konkursowa brała pod uwagę smak, kulinarną tradycję regionu nadbużańskiego, estetykę wykonania i podania – mówi Wojciech Zakrzewski ze starostwa, które ufundowało nagrody dla zwycięzców.
  Edytuj ten wpis
Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!