Gdzie można znaleźć listę tych lokali???Publikować tak żeby wszyscy mieli świadomość kto oszukuje-to dotkliwsza kara niż 1 tys.zł.Czy wyniki tych kontroli są tajne czy co?
|
|
co za rynsztokowy artykuł.... "że kasjer coś kombinuje", "świnia".
W kanapce to może być wieprzowina bo świnia to jest żywa i raczej się w kanapkę nie zmieści.
|
|
Dlaczego nie podają nazw loklali, żeby człowiek omijał szerokim łukiem???!!!
|
|
Niech sanepid skontroluje producentów tych "pakietów"mięsnych które nadziewa się na ten obrotowy rożen do pieczenia kebabowego mięsa. Ktoś to g**no sprzedaje - to raz, ale tez ktoś to produkuje... Skąd pewność że sprzedawca z premedytacją kupuje mięso drobiowe czy wiepszowe a sprzedaje jako cielęcinę czy baraninę? Producenci też leca w kulki. Może więc sprawdzić etykiety gotowych wyrobów i czy zawartośc zgadza się z tym co deklaruje producent na metce?
|
|
Dlaczego nie podają nazw loklali, żeby człowiek omijał szerokim łukiem???!!!ja ci powiem. Omijaj wszystkie! A jak chcesz zjeść uczciwe mięso to idź do jakiegoś Wierzynka czy innej Gesslerowej, chociaż i tak ręki bym sobie uciąć nie dał... |
|
" – Za tego rodzaju zafałszowania grożą kary od tysiąca złotych wzwyż – mówi Łomowski. (...)UOKIK RADZI :
* Jeśli kelner dolicza napiwek do rachunku, musi nas wcześniej o tym uprzedzić."
1) Dlaczego fałszowanie jakości składników potraw jest zagrożone karą od 1 tys. PLN wzwyż (sankcja śmiesznie niska, oczywiście), a inne przewinienia (bród, smród i ubóstwo w lokalu) karą tylko do 500 PLN ?
Bo media wielokrotnie opisywały takie sytuacje i ewentualne sankcje zamykały się kwotą śmiesznych max. 500 PLN.
2) Jakim prawem polska knajpa zarejestrowana w Polsce dolicza (automatycznie) napiwek do rachunku ?
|
|
Artykuł dla idiotów .... Głupi i lekceważący inteligencje czytelników ....
|
|
Nic dziwnego w państwie, w którym nie ma państwa, w rządzie nie ma rządu a w prawie nie ma prawa. Wszystko jest legalne, tylko taśmy są nielegalne.
|
|
Kebab z baraniną bez baraniny, czyli jak oszukują
ŚMIERDZĄCY CIAPACI. A WY DALEJ KUPUJCIE U BRUDASÓW MUZUŁMANÓW ŻARCIE MYŚLĄC, ŻE MACIE TO CO CHCECIE.
|
|
Z tego co wiem i sam stwierdziłem i turkow są te lepsze kebaby ,a wlasnie u naszych rodaków jest pełno nieprawidłowości jak np. na ul. meczennikow majdanka, po dziś dzien załuje ze nie zgłosiłem tego co od nich dostałem do sanepidu.
|
|
Kebab z baraniną bez baraniny, czyli jak oszukują ŚMIERDZĄCY CIAPACI. A WY DALEJ KUPUJCIE U BRUDASÓW MUZUŁMANÓW ŻARCIE MYŚLĄC, ŻE MACIE TO CO CHCECIE.A Polacy oczywiscie ZAWSZE pachna i NIGDY nie oszukuja TY TĘPY CHUJU. |
|
Ja na kebabie u turka jeszcze sie nie zawiodłem ,a niestety w lokalach prowadzonych przez polakow wiele razy.
|
|
ludzie bojkotujcie sprzedawców byle czego i pseudo restauratorów , oszustwo i brud na każdym kroku, lepiej kupić paczkę suchych ciastek petibeaure niz narażać się na zatrucia,dużą wine ponosi polski system podatkowy zmuszajacy prowadzacych działalność do oszustw by wyjść na swoje
|
|
a mozna prosic raport gdzie nie spożywac fastów?
|
|
Ja jestem tego zdania, że Turek jeszcze najlepiej wie co robi.
Oni od wieków prowadzą te interesy w Turcji, Niemczech no i w Polsce.
Pomimo że nawet w Niemczech dostanie się kebab z koniną albo wieprzowiną.
I to nie jest wina tych co sprzedają, a wina wytwórni mięsa.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|