A dziś w Czarciej Łapie oblężenie, komplet w restauracji;)
|
|
http://www.money.pl/darmowe-ebooki/?ref=18ab627d99e0cacc6f43dfa0c71b3c78
|
|
Manager - porażka. Wyrazy współczucia dla Właściciela i wszystkich Pracowników Czarciej Łapy. Męczyłam się słuchając jego wypowiedzi w programie. W Czarciej bywam i bardzo mi sie podoba. Niestety da sie zauważyć bardzo dużą rotację wsród pracowników. Nie ma się czemu dziwić. Gdyby moim przełożonym był 22letni chłopaczek, też nie chciałabym z nim współpracować dłużej niż miesiąc.
|
|
|
|
zgadzam się z moja przedmówczynia , menager - porazka , widac bylo jak rozmawial z wlascicielem - jest strasznie infantylny ,, mysle ze gowniaz to dobre okreslenie tego czlowieka.
|
|
jedzenie jest dobre , obsługa mila ale szef i menager to chu...
|
|
okradaja pracownikow , nie wyplacaja im pensji w termnie (pensje z lipca wypacaja we wrzesniu) , nie przestrzegaja kodeksu pracy , pracownicy nie maja przerw , zdarza sie ze pracuja po 14 - 16 godz, dziennie 7 dni w tygodniu, pare osób pracuje na czarno , trzeby by bylo zglosic ten lokal do panstwowej inspeksji pracy !!!!!
Ale jedzenie maja dobre.
|
|
[quote name='Aaa' timestamp='1290946481' post='392833']
bruscietta - jest to włoska "kanapka" - przypiekany chleb - tost z pomidorami.
myślałem, że to bruschetta:)
|
|
"Czarcią Łapę" robiła jeszcze przed emisją odcinka z "Jeszburgerem" więc Twoja teoria bierze w łeb. Co do jednego masz rację - z tego co widziałem w "Czarciej" faktycznie miała niewiele do zrobienie. Ale nie ma porównania Jesza z Czracią, właściciel zachowywał się na poziomie a szef kuchni poprostu mistrzostwo. W Jeszu chłopaczek zarządzający kuchnią wyglądał jakby pierwszy raz potrawy przyrządzał. |
|
bo ten gość z Jesza to byl wcześniej kelnerem w Giuseppe...czego oczekiwałeś? |
|
Kazała zamalować te piękne malowidła, takie restauratorskie dzieła sztuki... i to na rzecz aniołków... dramat jakiś. Knajpa była rewelacyjna, wystrój jak nigdzie indziej... płakać się chce. Wystarczyło po prostu w tv powiedzieć, że tam jest tanio i zwykły człowiek z ulicy może tam przyjść i zjeść. Ech... popsuła wszystko:(
|
|
a co taki kozak jestes w necie? idz do restauracji i pogadaj z szefem na zywo. |
|
Kpisz czy o drogę pytasz ? Przekąski 10 zł - 25 zł Zupy 8 zł - 11 zł Sałaty 16 zł - 19 zł Makarony (jako całe danie) 17 zł - 22 zł Dania główne 26 - 78 zł Desery 9 zł - 12 zł To stary cennik CZARCIEJ ŁAPY. Nowy ma być jeszcze droższy. |
|
hahaha, gościu - chyba Cie powaliło.. oszukiwanie pracowników? wiesz ile płacą na godzine w czarciej łapie? 5zł! a wiesz ile sie haruje ? po 12 godzin! i nikogo nie obchodzi że jesteś głodny itp, cięcie kosztów na maksa przy mega wysokich zarobkach lokalu po programie |
|
Mnie Pani Gesler odpowiada .
Chciałbym poruszyć jedną kwestię :
Jeżeli ktoś inwestuje w lokal 200.000-300.000.To pragnie zarabiać nie tracić.
Pani Magda dla mnie jest Konkret Baba -Zna się na rzeczy i to ,co trzeba zmienić zmienia .
Widzę potrawy :które szykuje i widzę ,że są bomba .
Ostatnio wracałem z wczasów -byłem nad Polskim Morzem :
Zatrzymałem się przed Poznaniem -dokładnie na jakiejś stacji Paliw -obok była fajna restauracja -wnętrze klimatyzowane .Postanowiłem wziąść rodzinę na obiad.
Zamówilem 3 barszczyki po 8.50 zł na głowę plus Kluski śląskie plus schabowego z frytkami i bukietem surówek oraz mocną czarną kawę "ekspreso" i sok pomarańczowy ,colę.
rEZULTAT OBIADKU ZA BAGATELA 60 ZŁ (OKOŁO)
pIERWSZY BYŁ BARSZCZ CZERWONY -PRAWIE PALIŁEM NA ZEWNĄTRZ -WYCHODZI MÓJ MAŁY I WYCIERA BUZIĘ -tATA NIE DOBR FE ,FE , fE ,.
Wszedłem do środka i skosztowałem -Takiego barszczu czerwonego jeszcze nigdy nie jadłem :
Sama woda plus barwnik ocet i cukier :Tragedia -zupełna klapa
No ale co zapłacilem -musiałem zjeść -zjadłem w sumie trzy barszczyki .
Drugie danie :kotlet surowy z pręgami -reszta drugiego dania do przełknięcia .
Ale za to Pierogi !
Totalny obłęd próżności kucharza -zostawiliśmy wszystko .
W sumie The best :była kawa ,cola i mineralna .
Cała reszta szkoda gadać :wyrzucone pieniądze .
Miałem nadzieje ,że przy płatności kelnerka zapyta czy smaokowało :ALE NIE ZAPYTAŁA A JA WYSZEDŁEM .
W Poznaniu -poszliśmy do MC Donald - i myślałem sobie tak :
Zawsze byłem przeciwny sieciówką -ale w Poznańskim Mc Donaldzie dziękowałem ,że istnieje -że zjem to co znam .
Dlatego potrzebni są tacy ludzie jak Pani Magda -żeby naprowadzić ludzi na dobry kierunek -po co wydawać kasę za coś co nie jest jadalne .
Po wtóre ludzie też mnie kilka razy wywieżli, a winni się znać na rzeczy :ale niestety -nie znali się pseudo fachowcy a dziś ja za to płacę
Młody człowiek z Lublina dobrze zrobił zapraszając Panią Magdę -powinien jescze zmienić Menagera.
bo jest słaby
Wszystko w temacie
Magde gesler bardzo lubię i chętnie pouczyłbym się pod jej okiem gotować .
Jeżeli ktoś gotuje z pasją :to zawsze jest przyjemnie zjeść w takim lokalu
|
Strona 3 z 3
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|