Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik
ochyda,pewnie odswierzane było z 10 razy;-(
Zaloguj się, aby oddać głos
0
to jest współczesna metoda konserwacji żywności, poprzez napromieniowanie
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Oczywiście nazwa tego marketu jest tak tajna, że podanie jej do publicznej wiadomości groziłoby co najmniej dożywociem dla dziennikarzy.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
To ja miałam większą atrakcję, ponieważ kupiłam kiedyś w T.... białego halibuta wędzonego. Dziwiłam się, że mój kot,który uwielbia ryby, nie chciał go jeść. Dopiero, kiedy w nocy nie zapalając światła, weszłam do kuchni, zobaczyłam świecącą na zielono miskę kota:))))
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Ale napewno byly tanie jak wszystkie produkty przeterminowane z wybita nowa data albo zamazana..Slyszalem ze teraz wszystkie obozy pracy tzn.hipermarkety kupuja produkty z przedluzona data waznosci o 100 lat poniewaz sa konserwowane PLUTONEM:)
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Iza2 napisał:
To ja miałam większą atrakcję, ponieważ kupiłam kiedyś w T.... białego halibuta wędzonego. Dziwiłam się, że mój kot,który uwielbia ryby, nie chciał go jeść. Dopiero, kiedy w nocy nie zapalając światła, weszłam do kuchni, zobaczyłam świecącą na zielono miskę kota:))))
MOja mama kupiła kotom w osiedlowym sklepiku galantynę z kurczaka i polędwicę z indyka. W nocy wstała i zobaczyła, ze kocia miska świeci się jak latarka. Co lepsze, koty nie tkneły tych specjałów.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
oczywiście, ze chodzi o MAKRO ponieważ tylko tam maja takie pojemniki
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Wiadomo że chodzi o MAKRO bo tylko tam mają takie pojemniki na mięso
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Haha weźcie zobaczcie że to zdjecie jest z archiwum i wcale nie jest jednoznaczne że chodzi o Makro Zobaczymy jak sie sprawa wyjasni
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Wiadomo człowiek nie świnia zje wszystko!
Zaloguj się, aby oddać głos
0
jeśli "czytelnik" jadł te kości lub gotował na nich zupę to długo już nie pozipie. Mój pies jadł takie kości i już po nim,niepotrzebnie 300zł wydałem na weterynarza.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
ciekawe czy po przetrawieniu g..no świeci ?
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Ambroży napisał:
ciekawe czy po przetrawieniu g..no świeci ?
Mozesz się łatwo przekonać.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Można było zrobić fotkę dla udowodnienia tego naukowego faktu, tej ciekawostki gastronomicznej. A tak, wierzymy na słowo...
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Aaa,tam...wszyscy marudzą!Takie mięsko przynajmniej się nie zgubi!Wchodzi zaspany człowiek do kuchni po kotlecika i szukać nie musi za sałatą...
Zaloguj się, aby oddać głos
0
em napisał:
Aaa,tam...wszyscy marudzą!Takie mięsko przynajmniej się nie zgubi!Wchodzi zaspany człowiek do kuchni po kotlecika i szukać nie musi za sałatą...
a jaka jeszcze oszczednosc energii elektrycznej
Zaloguj się, aby oddać głos
0
D urni ci profesorowie.Zwierzę potrafi zjeść coś z fosforem,który wchodzi w kości.I stąd takie przypadki głównie z gnatami na zupę.Powinni przypomnieć sobie przypadek przed jakiegoś czasu,kiedy to dzik w lesie najadł się tego że aż cały świecił.Ludzie myśleli że to jakiś demon i było o tym bardzo głośno.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Parę lat temu kupiłam w Makro udka z kurczaka które też świeciły na zielono. To nie czary, mięso było zapewne skałdowane na lodzie po rybach morskich. Pozdrawiam, Doświadczona.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Świecenie (fosforyzacja) mięsa jest wywołane przez fotobakterie, np. Photobacteruim luminosum, P. cyanophosphorescens, Micrococcus phosphorescens, Pseudomonas fhiorescens itp. Są one ścisłymi tlenowcami, często spotykanymi w chłodniach. Do rozwoju wymagają środowiska o znacznej wilgotności. Świecenie mięsa na skutek ich obecności widoczne jest tylko w ciemności, a rozpoczyna się w 3 - 4 dobie po uboju. Znika z chwilą rozwoju na mięsie bakterii proteolitycznych, działających antagonistycznie na bakterie powodujące świecenie. Nie jest to objaw nie świeżego mięsa.
Zaloguj się, aby oddać głos
0

Dodaj odpowiedź:


Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz: