Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Lubelska Perła popłynęła do Meksyku

Utworzony przez góral, 10 grudnia 2009 o 10:12 Powrót do artykułu
Lepiej się przyznajcie czyj przemysł chmielarski wspieracie bo chyba nie polski?
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Co to za piwa teraz robią? Skład: woda, słód jęczmienny. kijem w beczce 3 minuty mieszane i do butelek rozlewane. 3zł za takie siki (mam na myśli wszystkie obecnie produkowane na skale masową piwa) a lepiej dorzucić 1zł i kupić takiego Koźlaka czy Żywe i delektować się smakiem dobrego piwa..
Zaloguj się, aby oddać głos
0
góral napisał:
Lepiej się przyznajcie czyj przemysł chmielarski wspieracie bo chyba nie polski?
a Tobie o co chodzi?? typowy Polak, Katolik, Patriota?? źle Ci, to wyjedź, nie gadaj głupot! dobra wiadomość, export rośnie, sprzedają coraz więcej, mają nowe rynku zbytu, dzięki temu Browary się rozwijają co się przełoży w perspektywie na wzrost zatrudnienia, to zawsze znajdzie się taka jedna menda która musi schrzanić tak dobrą wiadomość. daj spokój, zajmij się czymś innym i nie psuj dobrego samopoczucia innym
Zaloguj się, aby oddać głos
0
JPII napisał:
Co to za piwa teraz robią? Skład: woda, słód jęczmienny. kijem w beczce 3 minuty mieszane i do butelek rozlewane. 3zł za takie siki (mam na myśli wszystkie obecnie produkowane na skale masową piwa) a lepiej dorzucić 1zł i kupić takiego Koźlaka czy Żywe i delektować się smakiem dobrego piwa..
to dorzucaj i kupuj kożlaka czy inne. nikt Ci nie broni! o gustach się nie dyskutuje, ja osobiście wolę masówkę rozlewaną a z tego co zrozumiałem po przeczytaniu artykułu, chodziło o nowe rynki zbytu a nie technikę produkcji!
Zaloguj się, aby oddać głos
0
llubellak@op.pl napisał:
to dorzucaj i kupuj kożlaka czy inne. nikt Ci nie broni! o gustach się nie dyskutuje, ja osobiście wolę masówkę rozlewaną a z tego co zrozumiałem po przeczytaniu artykułu, chodziło o nowe rynki zbytu a nie technikę produkcji!
Jeżeli chcesz dyskutować o nowych rynkach zbytu to chyba pod kątem dobrego marketingu, ponieważ Perła obecnie nie różni się smakiem od lecha, żywca, czy innych masówek.. Jeżeli jesteś smakoszem a nie kolesiem który ma za zadanie nawalić się wieczorem po pracy to polecam piwa produkowane tradycyjnymi metodami a nie metodą na $$$.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
JPII napisał:
Jeżeli chcesz dyskutować o nowych rynkach zbytu to chyba pod kątem dobrego marketingu, ponieważ Perła obecnie nie różni się smakiem od lecha, żywca, czy innych masówek.. Jeżeli jesteś smakoszem a nie kolesiem który ma za zadanie nawalić się wieczorem po pracy to polecam piwa produkowane tradycyjnymi metodami a nie metodą na $$$.
nadal piszesz niejasno. artykuł był o nowych rynkach zbytu-jeśli takowe zdobywają tzn że mają dobry marketing. tyle w temacie. odnosnie dobrego smaku, jak już napisałem- o gustach się nie dyskutuje, ja wolę masówkę i to moj wybór. a to czy jestem smakoszem czy kolesiem-równie dobrze " smakosz który pija piwa robione tradycyjną metodą a nie metodą na $$$ " może mieć za zadanie nawalić się wieczorem po pracy. jednym do nawalenia wystarcza jabol, inni chcąc zgrywać wysublimowanych i wymuskanych nawalą się czymś z wyższej półki
Zaloguj się, aby oddać głos
0
JPII napisał:
Jeżeli chcesz dyskutować o nowych rynkach zbytu to chyba pod kątem dobrego marketingu, ponieważ Perła obecnie nie różni się smakiem od lecha, żywca, czy innych masówek.. Jeżeli jesteś smakoszem a nie kolesiem który ma za zadanie nawalić się wieczorem po pracy to polecam piwa produkowane tradycyjnymi metodami a nie metodą na $$$.
Powiem Ci że ubliżasz 'Perełce'.Nie porównuj jej do szczynów produkowanych przez Heinekena rękami holdingu Żywiec czy innego Carlsberga z Poznania.Będąc na Lubelszczyźnie (mieszkam w innej części kraju) zawsze kupuję sobie zgrzewkę lubelskiego piwa i niech schowają się przy nim siki o których mówisz...I uprzedzając ewentualne zarzuty,piwa nie piję żeby się-jak to określiłeś 'nawalić'.Od tego są mocniejsze trunki.Tradycyjne piwa (tzw.żywe) mi nie smakują.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
~Piwosz~ napisał:
Powiem Ci że ubliżasz 'Perełce'.Nie porównuj jej do szczynów produkowanych przez Heinekena rękami holdingu Żywiec czy innego Carlsberga z Poznania.Będąc na Lubelszczyźnie (mieszkam w innej części kraju) zawsze kupuję sobie zgrzewkę lubelskiego piwa i niech schowają się przy nim siki o których mówisz...I uprzedzając ewentualne zarzuty,piwa nie piję żeby się-jak to określiłeś 'nawalić'.Od tego są mocniejsze trunki.Tradycyjne piwa (tzw.żywe) mi nie smakują.
dobrze napisane! wiele osób spoza naszego regionu doceniła smak Perły. Perła jako jedyne piwo regionalne produkkowane na tak dużą skalę, zachowało swoje walory smakowe- zywce, okocimy czy tyskie robione są masowo. perełka jest robiona z naszego chmielu lubelskiego- o wyższości chmielu naszego przekonał się ostatnio tyskie które zaczeło skupować lubelski chmiel. osobiście uważam że Perła Chmielowa to najlepsze piwo i tak jak autor którego cytuje, nie uważam się za kolesia który ma za zadanie codziennie się nawalić!
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Mam kilku znajomych z pracy którzy pracują i mieszkają w Warszawie a pochodzą z zupełnie innych regionów kraju i zawsze jak widzą że się wybieram do stolicy to zamawiają u mnie Perłę lub Lubelskie bo ma zupełnie inny lepszy smak niż Żywce itp. Dla mnie strzałem w dziesiątkę było zrobienie piwa Lubelskiego, szkoda że Perły nie rozlewają do tych "granatów" przypomną się czasy kiedy właśnie Perła była w takich buteleczkach. To że nasze regionalne piweczko dobrze sprzedaje się poza granicami naszego kraju i to na tak odległych kontynentach jak Ameryka Północna i Południowa to trzeba się cieszyć a nie narzekać że coś jest źle. Jednemu smakuje Tyskie innemu Żywiec a jeszcze komu innemu będzie smakował Lech.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
i ja sie zgadzam. Perła to najsilniejsza marka regionalna. Lubelskie to jedyne województwo gdzie regionalne piwo wygrywa w sprzedazy z wielką trójką! perła jest obecna nie tylko w lubelskim ale w całej Polsce a jak można przeczytać to i na świecie. cieszmy sie z sukcesu naszego piwa bo jest z czego. w dobie kiedy wszedzie jest tylko zywiec, lech, tyskie to prawdziwa sztuka a zarazem sukces aby tak mocno się wybić! Perła nie ma za soba setek milionów na reklamę jak wielka trójka a jednak wygrywa w starciu! jeśli nie byłaby wyjątkowa to czemu sprzedawałaby się tak dobrze? inne wojewodztwa tez maja regionalne piwa ale to tylko w lubelskim udała się sztuka powstrzymania wielkiej trójki! z dumą patrzę na ten osławiony rzeszów który to niby jest taki wspaniały, jak na ulicach rzeszowa są reklamy naszej lubelskiej Perły!!!
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Perla jest moim ulubionym piwem .mam jednak pytanie do producenta dlaczego Perla chmielowa pils ma 2 rozne smaki?doszedlem do tego przypadkiem. otoz kupujac perle w butelce z data spozycia na etykiecie z tylu otrzymujemy smakowa nasze pyszna perle,a kupujac tak samo wygladajaca perle z data spozycia na kapslukupujemy cos calkiem innego.piwo ma posmak miodowy.nie smakuje mi.teraz kupujac perle w sklepie bacznie sprawdzam gdzie jest umieszczona data spozycia.niby to smao piwo a 2 rozne smaki sa.o co tu chodzi?
Zaloguj się, aby oddać głos
0
llubellak@op.pl napisał:
a Tobie o co chodzi?? typowy Polak, Katolik, Patriota?? źle Ci, to wyjedź, nie gadaj głupot! dobra wiadomość, export rośnie, sprzedają coraz więcej, mają nowe rynku zbytu, dzięki temu Browary się rozwijają co się przełoży w perspektywie na wzrost zatrudnienia, to zawsze znajdzie się taka jedna menda która musi schrzanić tak dobrą wiadomość. daj spokój, zajmij się czymś innym i nie psuj dobrego samopoczucia innym
Schrzaniłem Ci dobrą wiadomość? A to przepraszam. Widać nie dotarły do Ciebie informacje o problemach producentów chmielu? To dotyczy wszystkich browarów, które kupują chmiel za granicą, mimo ze jest gorszy od naszego. No cóż, wiadomo, jak gorszy, to jest i tańszy. Ale ważne że perełka nie podrozeje, prawda? Typowe myślenie Polaczków nie widzących dalej jak czubek własnego nosa. A że upada chmielarstwo to nie twoja sprawa? Upadło już wiele gałęzi rolnictwa i przemysłu w naszym regionie. Ale widać jak jest piwko, to prawdziwych problemów się nie dostrzega.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
góral napisał:
Schrzaniłem Ci dobrą wiadomość? A to przepraszam. Widać nie dotarły do Ciebie informacje o problemach producentów chmielu? To dotyczy wszystkich browarów, które kupują chmiel za granicą, mimo ze jest gorszy od naszego. No cóż, wiadomo, jak gorszy, to jest i tańszy. Ale ważne że perełka nie podrozeje, prawda? Typowe myślenie Polaczków nie widzących dalej jak czubek własnego nosa. A że upada chmielarstwo to nie twoja sprawa? Upadło już wiele gałęzi rolnictwa i przemysłu w naszym regionie. Ale widać jak jest piwko, to prawdziwych problemów się nie dostrzega.
człowieku! jaki czubek własnego nosa? jakie patrzenie polaczków? co Ty p................! czy wyrazy uznania za to, że Perła sprzedawana jest na całym świecie to patrzenie na czubek własnego nosa? co ty pleciesz? wytrzeźwiej! takim jak ty zawsze jest źle! firma się rozwija, sprzedaje coraz wiecej, inwestuje. marka jest coraz bardziej rozpoznawalna, to Tobie jest źle! pleciesz o chmielu, o rolnikach itd itd, o upadającym przemyśle! sam sobie przeczysz, bo jeśli Perła się rozwija sprzedając to rozwija się przemysł! nieprawdaż, chyba że masz inną teorię nt temat! a chmiel, w zeszłym roku były billboardy reklamujace jako że Tyskie kupuje chmiel z lubelszczyzny! Perełka też jest robiona z naszego chmielu, jest import ale jako uzupełnienie i tyle! a to że jakiś rolnik płacze, zawsze znajdzie się taki co płacze, tak samo jak zawsze znajdzie się taki który krytykuje!
Zaloguj się, aby oddać głos
0
llubellak@op.pl napisał:
dobrze napisane! wiele osób spoza naszego regionu doceniła smak Perły. Perła jako jedyne piwo regionalne produkkowane na tak dużą skalę, zachowało swoje walory smakowe- zywce, okocimy czy tyskie robione są masowo. perełka jest robiona z naszego chmielu lubelskiego- o wyższości chmielu naszego przekonał się ostatnio tyskie które zaczeło skupować lubelski chmiel. osobiście uważam że Perła Chmielowa to najlepsze piwo i tak jak autor którego cytuje, nie uważam się za kolesia który ma za zadanie codziennie się nawalić!
Zaloguj się, aby oddać głos
0
" Perła Chmielowa to nasz królowa " !!!!!!! Trzeba być dumnym a nie ciagle biadolić -- to wszysko co mam do napisania .
Zaloguj się, aby oddać głos
0
J23 napisał:
" Perła Chmielowa to nasz królowa " !!!!!!! Trzeba być dumnym a nie ciagle biadolić -- to wszysko co mam do napisania .
zgadzam się w 100 %!
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Nie wiem czym Panowie się tak podniecają. To piwo jest moze i dobre jeśli przyrównamy je do takiego Tyskacza, Lecha czy innego wielkoprodukcyjego sikacza. A czemu nie porównamy Perły do prawdziwych piw, które mają w składzie wiecej pozycji niż tylko woda i słód jęczmienny wsparte pasteryzacją. Zaraz mnie pewnie zjedziecie równo po całości, ale na prawdę istnieją dużo lepsze piwa, wazone przez małe polskie browary metodami tradycyjnymi. Warto skosztować, do czego gorąco namawiam
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Szkoda ze Perla Chmielowa nie jest sprzedawana w Poznaniu ,wogole bardzo nielicznie w marketach Goldman zycze sukcesu finansowego i medialnego tym browarom brawo wchodzic do zachodniej Polski .
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Szkoda tylko, że Perła likwiduje inne dobre (jeśli nie lepsze) marki, których zresztą jest właścicielką!! Mam na myśli browar ZWIERZYNIEC, de facto zamknięty, a "uśmiercany" od dłuższego czasu przez PERŁĘ. Niby jakaś produkcja tam się odbywa, tylko na znikomą i nikomu nie znaną skalę - taka fikcja. Od około 3 lat obserwować można było dziwne posunięcia marketingowe w Zwierzyńcu: piwo w sklepiku firmowym przy browarze było droższe o ponad 1 zł niż w Lublinie - najdrożej w Zwierzyńcu - chyba po to żeby nikt nie przyszedł poza nadzianymi i naiwnymi turystami, dalej: zasięg terytorialny piwa Zwierzyniec kończył się na północy gdzieś w okolicach Ryk, a na południu jeszcze bliżej, o kierunku zachodnim nawet nie wspomnę. Jak można było unicestwić stary browar o takich tradycjach??? Oczywiście stanowił on sporą konkurencję dla miernej Perły z ulicy Kunickiego, to się go zamknęło i MA TU BYĆ MUZEUM!!!
Zaloguj się, aby oddać głos
0
hary napisał:
Szkoda ze Perla Chmielowa nie jest sprzedawana w Poznaniu ,wogole bardzo nielicznie w marketach Goldman zycze sukcesu finansowego i medialnego tym browarom brawo wchodzic do zachodniej Polski .
Perełka najlepiej smakuje,jak jest kupiona na Lubelszczyźnie.W Radomiu można ją kupić w kilku sklepach,ale (mimo że jest to dokładnie to samo piwo,produkowane w tym samym zakładzie),kupiona w innej części kraju smakuje jakby inaczej...
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Strona 1 z 2

Dodaj odpowiedź:


Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz: