Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik
A wczoraj bylem tam pierwszy raz! Pewnie przyniosłem im te pająki w starych śniegowcach!!
Zaloguj się, aby oddać głos
0
A DOWALIC IM TAKI MANDAT ŻEBY SIĘ NIE POZBIERAŁY TE SYFIARZE1 BO ABY KASA SIE DLA NICH LICZY!
Zaloguj się, aby oddać głos
0
To jest pole do działania Sanepidu. Brud w sklepach, knajpach na dworcach a oni biorą swię za badania "dziewczynek".
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Zawsze się zastanawiam jak zmusić do utrzymania porządku w sklepie ludzi, którzy mają brud we własnej kuchni i nie razi ich prywatnie wartwa kurzu, czy tłuszczu. Jestem czasem klientem tych delikatesów - szkoda, że są pełne takich różnych lubelskich niedociągnięć. Zwykle mnie zastanawia, kto przede wszystkim w lubelskich sklepach tych niedoróbek nie chce dostrzegać :pracownicy, zarządzający czy właściciele? Czasem jest to trzy w jednym, czasem jak tu właściciel daleki i rozproszony, ale tak ogólnie jakoś szkoda, że tak to wychodzi. Ciekawe czy w Lublnie jest wystarczająca ilość klientów, żeby dobre delikatesy się utrzymały i miały na ścierki, wodę i miski. . A ja tymczasem mam chęć na jakiś ładny sklep z dobrym towarem i estetyką, a tu wszysko idzie jak pod górę...
Zaloguj się, aby oddać głos
0
USTAWA z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia1), 2) (Dz. U. z dnia 27 września 2006 r.) DZIAŁ I Przepisy ogólne i objaśnienia określeń ustawowych Art. 1. 1. Ustawa określa wymagania i procedury niezbędne dla zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia zgodnie z przepisami rozporządzenia (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołującego Europejski Urząd do Spraw Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiającego procedury w sprawie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. WE L 31 z 01.02.2002, str. 1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 15, t. 6, str. 463), zwanego dalej "rozporządzeniem nr 178/2002". 2. Ustawa określa: 1) wymagania zdrowotne żywności; 2) wymagania dotyczące przestrzegania zasad higieny: a) żywności - w zakresie nieuregulowanym w rozporządzeniu (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 13, t. 34, str. 319), zwanym dalej "rozporządzeniem nr 852/2004", b) materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością - w zakresie nieuregulowanym w rozporządzeniu (WE) nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylającym dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. Urz. UE L 338 z 13.11.2004, str. 4), zwanym dalej "rozporządzeniem nr 1935/2004"; 3) właściwość organów w zakresie przeprowadzania urzędowych kontroli żywności na zasadach określonych w rozporządzeniu (WE) nr 882/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie kontroli urzędowych przeprowadzanych w celu sprawdzenia zgodności z prawem paszowym i żywnościowym oraz regułami dotyczącymi zdrowia zwierząt i dobrostanu zwierząt (Dz. Urz. UE L 191 z 30.04.2004, str. 1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 3, t. 45, str. 200), zwanym dalej "rozporządzeniem nr 882/2004"; 4) wymagania dotyczące przeprowadzania urzędowych kontroli żywności - w zakresie nieuregulowanym w rozporządzeniu nr 882/2004. Ustawa powyższa określa dokładnie procedury kontroli i kary . Do tej pory wszystko było w porządku. Kontrola do wykonania planu kontroli ,jakie efekty.Jaki Pan , taki kram . Skoro Dyrektor nie wymaga wiele od pracowników , bo sam też wiele nie robi w Sanepidzie , to po co pracownicy maja się wychylac , wszystko jest w porządku. Widac ,że Pan Policzkiewicz wymaga od swoich pracowników , a nie tak jak inni Dyrektorzy , aby do trzeciej.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
SZkoda że nikt nie zagląda do CARFOUR przy koryzonoej tam widac jak sie tylko wejdzie że brakuje rąk do pracy na sam widok personelu to sie robi niedobrze Widocznie jest to zależne od kierownictwa ktore nigdy nie pracowało w handlu Towary np mieso i produkty mleczne sa poukładane na półce z przeterminowanymi datami są przecenione ale niewiadomo dlaczego nie są w lodówce często gdy się zwróci uwagę to oni mają rację Podobno mało płacą i nie warto słuchać klienta
Zaloguj się, aby oddać głos
0

Dodaj odpowiedź:


Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz: