Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Co pieczecie do kawy?

Utworzony przez ~magda~, 17 listopada 2008 o 20:55
Sernik pani Alicji jest bardzo smaczny. Baaaardzo.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Pani Alicja to cudowna kobieta. Wymierający gatunek elegancji, kobiecości, znajomości języków i klasy w kuchni.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Kto umie piec bajaderkę? Podajcie przepis please:)))))
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Najbardziej lubię szarlotkę do kawy tylko jeszcze kawa musi być z expresu a nie jakaś sypana czy coś. A jaką kawę wy preferujecie do słodkości z mlekiem czy bez?
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Ciasto czekoladowe (za miesięcznikiem Kuchnia) Składniki: 45 dag ciemnej czekolady, 28 dag masła, 6 jajek, 6 łyżek miodu, 42 dag cukru pudru, 6-7 dag wiórków kokosowych, 28 dag mąki Glazura: 20 dag ciemnej czekolady, 5-7 dag masła. Wykonanie: Posiekaj czekoladę, przełóż do metalowej miseczki, dodaj masło. Stop w kąpieli wodnej. Przestudź, dodaj jajka i miód, wymieszaj. Połącz cukier z wiórkami kokosowymi i mąką, dodaj do masy czekoladowej. Wymieszaj. Kwadratową formę posmaruj masłem i wysyp mąką. Napełnij ciastem, piecz 35 minut w temp. 180°C. Wyjmij, ostudź. Przygotuj glazurę: posiekaj czekoladę, stop razem z masłem w kąpieli wodnej. Powierzchnię ostudzonego ciasta pokryj glazurą. Krój na porcje, gdy czekolada zastygnie. Podawaj z lodami waniliowymi.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Szybka bajaderka Składniki: 6 paczek herbatników typu Petit Beurre, łyżka kakao, 10 dag rodzynek, 10 dag orzechów włoskich, aromat arakowy, 1 szkl. mleka, marmolada lub powidła śliwkowe. Wykonanie: Pokrusz 3 paczki herbatników, włóż do miski, dodaj kakao, bakalie, aromat arakowy, zalej mlekiem. Wyrób na jednolitą masę. Pozostałymi herbatnikami wyłóż blaszkę, posmaruj warstwę herbatników marmoladą lub powidłami, następnie wylej na to masę bakaliową. Przełóż herbatnikami. Pozdrawiam. PS. Bajaderkę podawano w Lublinie w kawiarni Czarcia łapa. Wcześniej w przedwojennej kawiarni Semadeni. Mój przepis jest szybki, bajaderka zawsze wychodzi.
Zaloguj się, aby oddać głos
0

Dodaj odpowiedź:


Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz: