Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Jak rozpoznać, że to grypa?

Utworzony przez sara, 12 grudnia 2010 o 21:00 Powrót do artykułu
Dobry artykuł. No tak zarówno grypę jak i przeziębienie trzeba wygrzać. A na wygrzanie najlepsza jest herbatka z malinami. A na zimowe infekcje najlepszy miód plus duża dawka witaminy C. Na silniejsze infekcje także gardłowe biorę znów kilka łyżek miodu z manuki (MGO400+), plus witamina C i wapno. Ale i tak najważniejsze jest ta codzienna dieta.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Z tymi malinami to jest różnie, ja słyszałam że wychładzają organizm. Najlepsze na rozgrzanie są carry, imbir, czosnek, dynia. Mnie jak rozkłada to pomaga gorąca kąpiel i fosidal, przynajmniej szybo zatrzymuje chorobę. Co do jedzenia to zdecydowanym faworytem jest rosołek.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
przyznaje, że skorzystałam z rady i zrobiłam zupę dyniowa ze wszystkimi przyprawami i sosik czosnkowy plus fosidal na kaszel. Naprawdę pomogło, cztery dni i jestem zdrowa i nie męczy mnie choroba.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Ja zawsze męczyłam się najbardziej w nocy z kaszlem. Ostatnio poprosiłam farmaceutkę żeby mi cos poleciła. Zaproponowała mi Dicotuss z miodem i prawoślazem. Po wypiciu na noc udało mi się w końcu wyspać i kaszel mnie nie męczył. Teraz podaje dziecku i od wczoraj widzę dużą poprawę.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
jestem uczulona na miód na mleko. Jeśli miałabym wybierać to jednak wygrałby fosidal, ze względu na szybkie działanie. Nie znoszę antybiotyków i jeśli można to unikam ich jak ognia.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Przy częstych infekcjach trzeba wzmocnić odporność. Starajcie się rano wypić szklankę ciepłej wody z cytryną lub imbirem na czczo. Jedzcie więcej kiszonek i sezonowych owoców. Mięso ograniczcie na rzecz warzyw, kasz, amarantusa, ryżu. W okresie jesiennym spróbujcie wprowadzić tran lub probiotyk acidolac, który zasiedli w organizmie dobre bakterie. Ograniczcie cukier i słodycze w co dziennym menu. To naprawdę działa, wierzcie mi, ja kiedyś też częściej chorowałam.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Dostałam dzisiaj wspomniany przez was fosidal na kaszel, lekarz mówi, że trzeba działać przeciwzapalnie, żeby się nic nie rozwinęło przez ten długi weekend. 
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Użytkownik niezarejestrowany napisał:
Przy częstych infekcjach trzeba wzmocnić odporność. Starajcie się rano wypić szklankę ciepłej wody z cytryną lub imbirem na czczo. Jedzcie więcej kiszonek i sezonowych owoców. Mięso ograniczcie na rzecz warzyw, kasz, amarantusa, ryżu. W okresie jesiennym spróbujcie wprowadzić tran lub probiotyk acidolac, który zasiedli w organizmie dobre bakterie. Ograniczcie cukier i słodycze w co dziennym menu. To naprawdę działa, wierzcie mi, ja kiedyś też częściej chorowałam.
Użytkownik niezarejestrowany napisał:
Postanowiłam sama zastosowac twoje rady i zmieniłam swoją dietę jeszcze w starym roku. Czuje się dużo lepiej, jestem nawet lżejsza. Probiotyk brałam przez trzy tygodnie i poprawiła mi sie perystatyka jelit, do tego nie mam wzdęć. Kupiłam również czystek i pyłek kwiatowy. Polecam każdemu takie zmiany.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Mnie na nogi postawiły nebulizacjeBenodilem. Pozbyłam się paskudnego kaszlu i normalnie przesypiam noc. Od dziś wiem, że to mega skuteczna metoda leczenia kaszlu. Polecam każdemu. 
Zaloguj się, aby oddać głos
0

Dodaj odpowiedź:


Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz: