Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Kolejna ofiara muchomorów. 60-latka z Janowa Podlaskiego nie żyje

Utworzony przez jj, 20 września 2010 o 10:01
Przy zbieraniu grzybów jest jedna zasada: nie jestem pewny co do grzyba w 105% to go nie biorę i tak mnie uczono od dzieciństwa. Te wszystkie zatrucie bardziej wynikają z łapczywości i chciwości ludzkiej którzy nie potrafią się oprzeć zabraniu grzyba pomimo braku pewności co do niego. A tak na marginesie dziś na śniadanie jajecznica z kurkami
Zaloguj się, aby oddać głos
0
W tym problem, że te osoby są pewne, że przecież znają się na grzybach w 105 %. Najlepiej na wszelki wypadek sprawdzić w sanepidzie, lub nie jeść wcale.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
"Początkowo hospitalizowana była w szpitalu w Janowie". Ciekawe... W Janowie Podlaskim nie ma szpitala.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
chyba pomyliły się Janowy, bo pewnie chodzi o Janów lubelski, skoro była hospitalizowana w szpitalu w janowie, bo Janów Podlaski takowego nie posiada, Janów Lubelski z pewnością tak.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
W lasach można spotkać tablice informacyjne ze zdjęciami grzybów jadalnych i trujących. Tego nie da się pomylić, chyba że jest się ślepym i w ogóle nie ma pojęcia o grzybach albo zachłannym jak tu ktoś wyżej napisał. Jeżeli nie jesteśmy pewni to po prostu tego nie bierzemy.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Bo grzyby jadalne powinny emitować zielone światełko,niejadalne czerwone,problematyczne(kanie,szatany)żółte.Problem był by rozwiązany.Dlaczego przy tak dużym rozwoju techniki jeszcze tego nie wprowadzono.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
jest tyle różnego jedzenia na świecie, ale nie..... przecież oni musza koniecznie zjeść grzyby!!!!!!!! które nie mają ŻADNEJ wartości odżywczej i którymi już tyle ludzi w tym roku sie zatruło. Róbcie tak dalej bezmózgowcy
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Andrzej grzybiarz napisał:
jest tyle różnego jedzenia na świecie, ale nie..... przecież oni musza koniecznie zjeść grzyby!!!!!!!! które nie mają ŻADNEJ wartości odżywczej i którymi już tyle ludzi w tym roku sie zatruło. Róbcie tak dalej bezmózgowcy
Jakoś wielu ludzi przez lata jeździ na grzyby i ani siebie ani nikogo nie trują. Grzyby zbiera się dla przyjemności zarówno samego zbierania jak i jedzenia jednak należy pamiętać żeby wiedziec co się zbiera i w tym jest cały problem bo jeżeli nie odróżnia się przykładowo kani od muchomora to chyba należy dać sobie spokój z ich zbieraniem.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
chciwosc i pazernosc na grzyby maja tylko stare mohery,apropo ktos napisał ze zaserwował na sniadanie kurki z jajecznicą i bardzo dobrze,ale czy wiesz ze kurka jest do wielokrotnego sporzycia? smacznego
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Grzyby dzielimy na: 1. jadalne 2.niejadalne 3. trujące Należy spożywać tylko te pierwsze i się nie zatrujemy Zbierać można wszystkie, ale po co A w zasadzie to powinny być kontrole grzybiarzy i po stwierdzeniu posiadania w zebranych grzybach, grzyba trującego powinny być surowe kary.
Zaloguj się, aby oddać głos
0

Dodaj odpowiedź:


Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz: