Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Kultowe zakąski z PRL

Utworzony przez melchior, 16 lutego 2014 o 12:56 Powrót do artykułu
pseudosmakosz powinien wiedzieć że kanajpa nosiła nazwę " POD BASZTĄ", a nie Basztowa. Ale jak ktoś jest przyjezdny to mu wsio ryba.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
dziennika szybkimi krokami zmierza w kierumnu gazeki p t. kurier. Nie publikuje wpisów nieprzychylnych miastu lub pismakom.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Kto czytać umie,to zrozumie,co ma być w rozumie!!! Ciągle Wam się tłumaczy,że historii się nie zmieni i że nikt Lubelskiego w Lubelszczyznę nie zamieni. Mądrzy wyjaśnili i teren Lubelszczyzny zawęzili, po to, żebyście się swoich niecnych myśli wyzbyli, a Lubelszczyzna w nagłówku,to urojenia bubku!!!!!   RADA JĘZYKA POLSKIEGO PRZY PREZYDIUM POLSKIEJ AKADEMII NAUK Warszawa ,dnia 6 lipca 2011 roku RJP-183/W/2011 Szanowny Panie, Lubelszczyzna to 'ziemia lubelska', a nie 'województwo lubelskie'. Wyraz ten powstał przez dodanie do przymiotnika lubelski przyrostka -yzna,wskazującego na jakiś obszar. Łączę wyrazy szacunku /-/ dr Katarzyna Kłosińska Sekretarz Rady Języka Polskiego przy Prezydium PAN
Zaloguj się, aby oddać głos
0

Dodaj odpowiedź:


Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz: