Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Pierś z kurczaka w orzeszkach macadamia

Utworzony przez wiesmak, 26 grudnia 2008 o 13:04
Potrzebne składniki: SZYBKI ŻUREK NA Św. Szczepana, bo w tym dniu to nie ma czasu na stanie w kuchni. Mimo, że żurek jest prosty, to jest bardzo smaczny. Właśnie idę go spożywać. 1 żurek firmy XYZ 4 średniej wielkości białe kiełbaski 4 plastry wiejskiej szynki 4 plastry boczku wędzonego kwaśna śmietana (można dać 2 łyżki lub więcej, w zależności od upodobań) 2 łyżki chrzanu 2 jajka ugotowane na twardo Po kolei: Kiełbaski gotować około pół godziny w nieosolonej wodzie. Po tym czasie kiełbaski wyjąć a do wywaru dodać żurek, (rozprowadzony uprzednio w 1 szklance zimnej wody), pokrojoną w kostkę szynkę oraz pokrojony boczek. Zagotować. Na koniec doprawić śmietaną i chrzanem. Jaja pokroić w ćwiartki, kiełbaski w paseczki i dodać do wrzącego żurku (nie gotować). Smacznego! Wiesław
Zaloguj się, aby oddać głos
0
To mój pomysł na obiad świąteczny . Wypróbowany i zaakceptowany przez moich gości . "Filety rybne zapiekane z żółtym serem" Składniki: 50 dag filetów rybnych, pół szklanki słodkiej śmietanki , 2 łyżki soku z cytryny , 15 dag sera żółtego , 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, łyżka masła , sól, pieprz. Wykonanie : włączyć piekarnik aby się nagrzał do temp. 200 stopni Celsjusza.Żaroodporne naczynie nasmarować masłem. Ser zetrzeć na tarce o dużych otworach . W misce ubić śmietankę z mąką , dodać ser , sok z cytryny , sól i pieprz. Wymieszać i zalać ułożone uprzednio filety w naczyniu . Piec około 20 min .
Zaloguj się, aby oddać głos
0
najlepsze przepisy są na http://www.kwestiasmaku.com/
Zaloguj się, aby oddać głos
0

Dodaj odpowiedź:


Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz: