|
|
Najpierw sprawdźcie maszyny do kapslowania, bo obracające się kapsle na butelce źle świadczą o piwie i jego smaku
|
|
Proszę powiedzie czemu ma służyć ten artykuł , to są sprawy oczywiste, panie redaktorze czyżby perla chciała ratować swój wizerunek, czy komuś zależy na dobrych relacjach z perla, bo ja osobiście nie mogę czytać tych bzdur.
|
|
Kolega ma rację. Uwielbiam Perłe chmielową ale ostatnim czasem nie kupuje jej bo często zdarza się ze jest "zepsuta" można to wyczuć bo odrazu inaczej pachnie. Chyba to wina zakapslowania bo wątpię żeby takie piwo wyszło z browaru.
|
|
Jeżeli to prawda to gratuluje .Kapsle Perły powinny byc lepiej zaciskane lub wymiana butelek .Szczególnie piwo ze sokiem .Dlazcego trudno kupić piwo Lubelskie np .W Poznaniu,tylko Piotr i
Paweł sklepy .Dlaczego nie mozna kupić w Biedronce Lidllu czy Netto blokują czy marketing słaaby -ja osobiście cenie perłe Mocną perłe z Miodem czy Perłe z sokiem Jabkowym .
|
|
Dla angola czy jakiegoś bambusa z Zambii to może i te wasze kozie szczyny są dobre
|
|
To chyba jakaś autoreklama Stawiszynskiego a gdzie jest zarząd Perły kto go widział ostatnio?
|
|
Obecna jakość produktu browaru lubelskiego ma się nijak do Perły wazrzonej na początku lat 90-tych ubiegłego stulecia, Wówczas "Perla Chmielowa" to była pierwsza trójka wsród wszystkich polskich piw warzonych w ponad 100 browarach jakie były w naszym kraju. Obecne "piwa" to są produkowane chemicznie a nie warzone w wielkich koncernach. Z ubolewaniem stwierdzam, że również browar lubelski poszedł tą drogą. Prawdziwe piwa to obecnie warzą tylko małe browary regionalne jak: Lwówek Śląski, Racibórz, Łask, Grybów, Witnica, Ciechanów, Miłosław i wg mnie najlepszy wśród tych browar Kormoran z Olsztyna. Spróbujcie, a wtedy zapomnicie o napojach "piwopodobnych" jak: Tyskie, Żubr, Lech, Warka, Okocim, Kasztelan, Harnasie, Tatry i Perły "Chmielowe"
|
|
Niekompetencja Pana dyrektora operacyjnego (chyba od misji nie możliwych) jest porażająca. Po pierwsze browar znają od zawsze więc powinni znać doskonale możliwości technologiczne a tym czasem wypowiedź " gdy już wejdziemy do środka i ustalimy, jakie mamy możliwości". Kilka tygodni temu przedstawiciele Perły informowali że są po rozmowach z dostawcami sprzętu. To o czym rozmawiali jak nic nie wiedzą?.... Kwestia budżetu to już mega niekompetencja i brak jakiejkolwiek wiedzy. Za milion to mogą najwyżej kupić wytwornicę pary i ze 3 zbiorniki (i to w Chinach)i może na parę metrów kafelków zostanie... budżet jest otwarty??? jak została zaplanowana inwestycja jak nie jest uwzględniona w budżecie rocznym i nie ma dla niej finansowania! A produkcja powyżej 30.000 hektolitrów to żart, od lat wiadomo że opłacalna jest produkcja do 20.000 (ulga na akcyzie) a później to już ok 100.000 hekto. aby w miarę wychodzić. Mógłbym jeszcze wyciągnąć setki wniosków z tej krótkiej wypowiedzi bądź co bądź przedstawiciela browaru, ale może dyrektor się ogarnie .... czas pokaże
|
|
We Wrocławiu nie ma problemu z zakupem perły. Zapraszam;) mi najbardziej smakuje zwykła perła, Miodowa w porównaniu do Ciechana miodowego to szczyny., Summer miała ciekawy smak, eksport może być. Vetter mi nie smakuje. Pozdrawiam |
|
choc by berla byla z gowna nic jej w smaku nie dorowna a ciechan miodowy w porownaniu do naszego piwa to dopiero sa szczyny bo wy cudze chwalicie a swego nie znacie i sami nie wiecie jaka perle macie....
|
|
kolejny przyklad "komunistycznego toku myslenia"
*** Perla podbija Swiat. ***
Nie liczy sie ile sprzedano - liczy sie ze PERLA JEST np. W USA
Owszem jest ale tylko i wylacznie w kilku polonijnych osrodkach w USA i sprzedaje sie z dwoch wzgledow. Sentyment i cena. Amerykanie nie kupia bo maja setki gatunkow rodzimych bełtów o podobnym smaku a koneserzy wola niemieckie czy angielskie.
Jesli Polak chce sie napic to obowiazkowo tanio wiec zamiast placic $3 za pol litrowego Heinekena, kupi Okocim czy Perle za $1.50
W Polsce miasto sredniej wielkosci konsumiue miesiecznie wiecej Perly niz sprowazdanej jest do USA, ale o tym juz sie nie pisze. Jesli inporter sprowadza kilka kontenerow piwa na raz (zeby miec ciaglosc dostaw) to polowa mu sie przedatuje i wtedy idzie albo do polonijnych dyskotek albo do rosyjskich sklepow gdzie i tak 90% towarow jest przedatowana - ale liczy sie NISKA CENA.
|
|
A po ile tysięcy hl sie sprzedało?może po palecie na próbę? W USA Australii Rosji UK Italy perła jest od 10 lat może coś nowego napiszcie. Asa skoro tak super sie sprzedaje to czemu w Lublinie jest promocjia do perły zapał zapalniczka po co wydawać kasę można sprzedać na eksport drożej.
|
|
Perła to jedno z najlepszych piw w Polsce, a jadem zieje jak zawsze w takich sytuacjach konkurencja, a zatem panowie róbcie swoje, niech perełka sławi lubelszczyznę na wszytskich kontynentach.
|
|
A gdzie jest Prezes Perły? Dlaczego wypowiada się jakisniekompetentny dyrektorzyna(Piwowar ma rację)!
Słyszałem od pracowników,że Prezesa wogóle nie ma a firmą rządzą słupy! Moze ktos wie czy to prawda?
|
|
Gatka-szmatka - pełna dyplomacja, Haha właściwie nic konkretnego i pewnie o to chodziło, Piwowar tu nie chodzi i to żeby gazetom szczegóły opowiadać, biznes nie tak działa i nie po to są takie wywiady, to chodzi o wizerunek produktu, zeby o piwie napisali.
|
|
Ghana ... Zambia...no to wysokie loty światowe...nie ma co, innych cywilizowanych i bardziej spragnionych rynków już nie ma ?
Widać marketing leży całkiem, a szkoda bo PERŁA jest jednym z lepszych polskich browarów, a PERŁA MOCNA i CZARNA w swojej klasie nie ma sobie równych.
"Gratulacje" dla marketingu browaru, celujcie troszkę wyżej niż spragnione kraje afrykańskie...
|
|
Tylko lubelski chmiel w perłe, tak trzymać Dyrektorze
|
|
co to za ślicznotka na zdjęciu, jak będziesz pił perłę to będziesz tak wyglądał. Ja rezygnuję
|
|
"Czego się nie dotkniemy, ..........", czyżby to były ręce, które leczą (tylko co)
|
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|