Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Tłok w lasach ...i na toksykologii

Utworzony przez Saw, 21 września 2010 o 00:00 Powrót do artykułu
Czubajka czerwieniejąca jest jadalna z tego co pisze według atlasów z grzybami jak i stron opisujących grzyby.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Czubajka czerwieniejąca jest bardzo smacznym grzybem jadalnym. Artykuł podaje błędne informacje.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Zmarł kolejny znawca grzybów - zbierał tylko te , które znał a więc popełnił samobójstwo ! :-)
Zaloguj się, aby oddać głos
0
zapraszam wypowiadającą się tak źle o KANI CZUBAJCE CZERWIENIEJĄCEJ do atlasów grzybów. wstyd mi za tak zamienita osobę .a prasa bezmyślnie powiela takie wiadomości i woda z mózgu gotowa .
Zaloguj się, aby oddać głos
0
ludzie nie zbierajcie blaszkowych grzybów, pieczarki kupujemy na targu albo w sklepie
Zaloguj się, aby oddać głos
0
nieznoszącyabsurdów napisał:
zapraszam wypowiadającą się tak źle o KANI CZUBAJCE CZERWIENIEJĄCEJ do atlasów grzybów. wstyd mi za tak zamienita osobę .a prasa bezmyślnie powiela takie wiadomości i woda z mózgu gotowa .
Zanim napiszesz taki komentarz to sprawdź w kilku źródłach. W mim atlasie też jest jadalna, ale na tablicach poglądowych w sanepidzie już nie z zaznaczeniem, że MOŻE CZĘSTO powodować ............. (byłem i sprawdziłem przy okazji sprawdzania zebranych grzybów). Przecież to nie sanepid drukuje te pomoce tylko je dostaje. Moim zdaniem grzyb ten powinien być sklasyfikowany jako niejadalny a nie trujący.
Zaloguj się, aby oddać głos
0

Dodaj odpowiedź:


Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz: