Nieznaczna podwyżka, jedynie 20%.
|
|
Drodzy czytelnicy , apeluje o niekupowanie karpi w marketach gdzie nie ma wyszczególnionego polskiego producenta. Warto kupić u Polaka
Być może ten hodowca ryb- Janusz wyda owe 2zł na produkt który Ty chcesz sprzedać?
|
|
nie musita jesc karpia chamy dretwe... wiesniaki zapijaczone, potem aby kolejka do kasy bo chamidla nabraly caly koszyk gadzetow
|
|
Lepiej kupic w markecie bo tam ma karp wszystkie papiery a u chlopa to czesto karp mulem smierdzi. Markety maja dobre ryby i duze wymagania, poza tym wole.3 ryby kupic w markecie niz 1 u chlopa.
|
|
Wyższsza cena dla mnie nie problem bo nie lubie karpia pod żadną postacią,zbyt dużo ości i równie dużo zabawy do tego smak nie powalający.Dla ciekawostki w nie których krajach ryba traktowana jako chwast rzeczyny,który wypiera inne gatunki ryb więc przez tamtejszych wędkarzy zabijana i wyrzucona do śmieci.
|
|
wolę karpia od chłopa karmionego pszenicą jęczmieniem niż rosnącego dla sieciówki na paszy radioaktywnej takiej samej co łososie z biedronki
|
|
W Leclercu będzie od czwartku po 9,99 zł, w Selgrosie od wtorku po 7,95 zł (brutto). Żaden duży market nie będzie miał ceny wyższej niż 10 zł za kilo. Bo musi przyciągać klientów.
|
|
a wuj ze świętami
|
|
Karp to jedna z najbardziej niesmacznych ryb słodkowodnych. Zawiera w sobie metale ciężkie, bardzo szkodliwe tłuste mięso i przeważnie śmierdzi mułem bo taki tryb życia prowadzi. Proponuję nie zabijać zwierzaka młotkiem do mięsa tylko od razu wypuścić do rzeki lub zbiornika. W przypadku mrozu i zamrożonych wód stawów, jezior, zbiorników, karpia wypuścić do Bystrzycy, Wieprza itd. Ja wiem, wiem katoliku szanowny, że to tradycja i wszyscy Święci mówią, żeby jeść ryby ale idąc tym tropem zajrzyj do 10 przykazań na wszystkie punkty, a w szczególności na punkt 5. Gdy już go zrozumiesz wypuść swoje 10-15 zł dla dobra tego stworzenia, które nie rozmnaża się w Polsce w warunkach naturalnych. Wesołych Świąt!
|
|
Takie karpie nie nadają się do jedzenia! Dlaczego? Co ja tu gadam? Ludzie karp nie rozmnaża się w Polsce naturalnie. Nie pozwala mu na to temperatura. No i ? No i jest podtrzymywany sztucznie chemią, antybiotykami, anabolikami oraz pryskany sterydami. Psikany? Tak PSIKANY od grzyba i pasożytów. Smacznego.
|
|
Czy od Chłopa czy z exportu, każdy ma w sobie chemikalia.
|
|
chłop pazerny jest i basta.
|
|
|
|
Komentarze o karpiu jako rybie niesmacznej są pisane przez osoby które nie potrafią go przyrządzić
Niech więc jedzą pangę lub łososia z ferm.Te ryby są bardzo zdrowe .Zawierają dużo mikroelementów takich jak chrom ,ołów czy rtęć.
|
|
Karp to śmieciarz, a jego mieso gorsze od padliny.
|
|
Jedzenie karpia to jest tradycja katolikówm po 1944r. Przed wojną katolicy jedli szczupaki, sandacze itp, karpia jedli starozakonni. Poniewaz przejęli władzę po wojnie, upowszechmili hodowlę karpia i zwyczaj jadania karpia po żydowsku na święta. Jak widac od tego czasu nic sie nie zmieniło, a mogło...
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|