Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Jak zrobić dobrą golonkę po lubelsku?

Utworzony przez Użytkownik niezarejestrowany, 17 lipca 2016 o 12:04 Powrót do artykułu
Obleśne zdjęcie,wyglada jak penis
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Od kiedy to penis jest obleśny? Ossa penis u ludzi nie występuje. Gdzie ty takie kostne penisy widziałaś?
Zaloguj się, aby oddać głos
0
zapraszamy na najlepszą golonkę po tej stronie wieprza
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Mój przepis na golonkę: 4 przednie golonki zamarynować na min 5 dni ( marynata: marchew, pietruszka, seler, liść laurowy, ziele angielskie, owoc jałowca, sos sojowy - ciemny słodki, 1 op. soli peklowej, 4 łyżki cukru. Warzywa najlepiej zetrzeć na tarce, przyprawy utrzeć w moździerzu lub rozgnieść. Można też dodać czosnek surowy - posiekany nie zgnieciony bo sfermentuje) Dokładnie nacieramy marynatą, masujemy golonki min. raz dziennie. Po 5 dniach golonki gotujemy ok 2 godziny (pewnie zapytacie po co w takim razie sól peklowa - próbowałem taki i tak i z solą lepsze) z całą marynatą + 0,5 litra ciemnego piwa. Następnie blachę wykładamy kiszoną kapustą na nią układamy plastry (cieniutkie) słoniny a na słonine golonkę tak żeby stała ( cienkim do góry ) Na górę golonki nakładamy kołnierzyki z foli aluminiowej ( zapobiega przypaleniu ) nie owijamy golonki całej folią. na sód wylewamy ( do kapusty) piwo jasne. Pieczemy 1,5 - 2 godziny w temp. 230-240 st. ( każdy piekarnik inny) Na 20 min przed końcem zdejmujemy kołnierzyki z folii ( skórka nam się zarumieni i zrobi chrupka ). Dla lepszej chrupkości na 5 min przed końcem mozna smarowac marynatą ( piwo, miód, sos sojowy ) - nie smarować za wcześnie bo szybko karmelizuje. A i na 20 min przed końcem można włączy termoobieg. Smacznego.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
"ziół i warzyw hodowanych" To nie lepiej uprawiać?
Zaloguj się, aby oddać głos
0

Dodaj odpowiedź:


Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz: