Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Konkurs: Podaj przepis na polędwiczki, wygraj nagrodę

Utworzony przez dosia, 23 marca 2012 r. o 07:35
POLĘDWICZKI W CHRZANIE Składniki: - 40 dag polędwicy wieprzowej - 2 łyżki musztardy - 10 dag masła - 2 łyżki tartego chrzanu - szczypiorek - cytryna - sól, pieprz - olej Wykonanie: Nasmarować polędwiczkę musztardą, doprawić solą i pieprzem. Nakryć folią i wstawić do lodówki na pół godziny. Wyjąć, obsmażyć na ostrym ogniu i podpiec w piekarniku. W rondelku rozpuścić masło, dodać szczypiorek i chrzan, skropic sokiem z cytryny. Na podgrzany talerz wylać masło chrzanowe i ułożyć kawałki polędwiczki. Smacznego! Marcin85
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
POLĘDWICZKI W MIODZIE Składniki ( na 4 porcje): - 2 polędwiczki wieprzowe - kilka liści kapusty - 2 łyżki musztardy francuskiej - łyżka płynnego miodu - łyżka soku z cytryny - 1-2 łyżki grubo mielonego kolorowego pieprzu - olej - sól Wykonanie: 1. Liście kapusty włożyć na 1-2 minuty do wrzącej, osolonej wody. Odcedzić, osuszyć. Polędwiczki oczyścić, posmarować musztardą wymiesaną z miodem, sokiem z cytryny i kolorowym pieprzem. Włożyć na godzinę do lodówki. 2. Każdą polędwiczkę ciasno owinąć liśćmi kapusty, ułożyć w natłuszczonej formie, skropić olejem. Piec ok. 45 minut w temeraturze 180°C. Wyjąć, pokroić na grube plastry. Podawać z pieczonymi ziemniakami. Smacznego! Marcin85
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
W BOCZKU -POLĘDWICZKI Składniki (na 4 porcje): - 2 małe polędwiczki wieprzowe - estragon - 4 plastry wędzonego boczku - 2 łyżki masła - 4 łyżki oleju - 1 cebula - 2 winne jabłka - 4 łyzki soku z winogron, pomarańczowego lub jabłkowego - sól,pieprz Wykonanie: 1. Polędwiczki opłucz, osusz. Każdą przekrój na połowę. Natrzyj estragonem, solą i piprzem. Posmaruj olejem, odstaw na pół godziny w chłodne miejsce. 2. Każdą polędwiczkę zawiń w plaster boczku, zepnij wykałaczką. 3. Na patelni rozgrzej pozostały olej zmasłem. Na ostrym ogniu obsmaż kawałki polędwiczki. 4. Potem zmniejsz ogień, dodaj pokrojoną na piórka cebulę i cząstki jabłek. Duś na małym ogniu pod przykryciem 5-10 minut, od czasu do czasu skrapiając całość owocowym sokiem. Smacznego!!! Marcin85
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
POLĘDWICZKI Z POREM I PIECZARKAMI SKŁADNIKI: - 40 dag polędwiczek wieprzowych - 2 łyżki oleju - 25 dag pieczarek - 2 pory - 1 łyżka mąki 200 ml bulionu z kostki - 150 ml chudej śmietany - 4 łyzki posiekanej natki - 2 łyżki posiekanego estragonu - skórka otarta z cytryny - sól, pieprz Wykonanie; Polędwiczki pokroić w kostkę, dodać pieczarki - małe w całości, duże pokrojone. Zwiększyć ogień do momentu zrumienienia pieczarek. Dodać pory pokrojone w prążki i smażyć ok. 3-5 minut. Potrawę oprószyć mąką i wymieszać. Wlać bulion i śmietanę, doprawić solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem ok. 5 min. WSypać zieleninę i skórkę z cytryny. Podawać z makaronem. Smacznego! MagdaD
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
SZASZŁYKI Z POLĘDWICZEK 2 łyżki jarzynki (warzywka) 2 polędwiczki wieprzowe (400g) 3 łyzki oleju 8 plastrów boczku wędzonego 1 papryka czerwona 2 cebule Polędwiczki pokroić w 1 cm plastry, skropić olejem, oprószyć jarzynką. Pozostawić na 30 min. Boczek i paprykę pokroic w kawałki wielkości mięsa, cebulę w plastry. Szpadki posmarować olejem, nadziewać kolejno mięso, cebulę, boczek i paprykę. Ruszt posmarować olejem. Piec 15 min często obracając. SMACZNEGO!
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
POLĘDWICZKI ZE ŚLIWKAMI jarzynka (warzywko) 2 polędwiczki wieprzowe (400g) 2 udka kurczaka 12 suszonych śliwek pieprz, majeranek Polędwiczki rozkroić, rozbić tłuczkiem i połączyć w jeden płat. Oprószyc jarzynką, majerankiem i pieprzem. Mięso z udek zemleć, doprawić solą, pieprzem. Śliwki namoczyć, odsączyć. Na płacie mięsa rozsmarować farsz drobiowy, ułożyc śliwki, zrolować. Zawinąć w folię aluminiową. Piec w piekarniku w temp. 200 0C przez 35 min. Podawać z sosem pieczeniowym na ciepło lub z majonezowym na zimno. SMACZNEGO!
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
POLĘDWICZKI Z FARSZEM SEROWYM 1 sos grzybowy jarzynka (warzywko) 50ml śmietany 12% 2 polędwiczki wieprzowe (450g) 100g pieczarek 100g sera pleśniowego 1 łyżka szczypiorku 3 łyżki oleju Sos przygotować wg przepisu na opakowaniu. Polędwiczki naciąć wzdłuż i lekko rozbić, oprószyć jarzynką. Pieczarki pokroić w paseczki, połączyć z serem i szczypiorkiem. Polędwiczki posmarować farszem, zrolować i spiąć wykałaczkami, obsmażyć na oleju. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 0 C. Piec 10 min. Polędwiczki pokroić ukośnie i polać sosem grzybowym. SMACZNEGO!
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
POLĘDWICZKI WIEPRZOWE Z PORZECZKAMI jarzynka (warzywko) 1 sos pieczeniowy 2 polędwiczki (450g) 2 łyżki oleju 1 szkl. czarnych porzeczek 1 łyżka masła 3 łyzki cukru pieprz grubo zmielony Polędwiczki oprószyc jarzynką i pozostawić na 30 min. Posypać pieprzem i usmażyć na oleju. Pokroić ukośnie. Podawać z przygotowanym wg przepisu sosem pieczeniowym i smażonymi porzeczkami. Porzeczki smażyć na maśle z cukrem przez 5 min. SMACZNGO!
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Agnieszka napisał:
Z racji zbliżającego się okresu grilowego proponuję Państru rewelacyjny przepis-znakomite polędwiczki z grila, które nie wymagają zbyt długiego czasu rzygotowania. Ostro-słodkie Polędwiczki z grila ok.1 kg polędwiczek składniki do marynaty: 1/3 szklanki soku z cytryny 1/3 szklanki soku ze słodkich pomarańczy drobno pokrojona papryczka chilli rozgniecione 2 ząbki czosnku łyżeczka pieprzu mielonego łyżeczka startego imbiru łyżka miodu sól (ewentualnie przypraca Maggi) Składniki marynaty dokładnie mieszamy, następnie zalewamy nią pokrojone polędwiczki(sześciany ok 2 cm). Odstawiamy do zamarynowania najlepiej na całą noc. Przed grilowaniem odsączamy polędwiczki z marynaty i nabijamy na patyczki szaszłykowe wczesniej moczone w wodzie (nie spalą się podczas grilowania). Ja między kawałkami polędwiczek wkładam warzywa (papryka, cebula pieczarki). Pieczemy ok 10 min na rozgrzanym grilu oczywiście obracając co 2-3 minuty.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Agnieszka napisał:
Z racji zbliżającego się okresu grilowego proponuję Państru rewelacyjny przepis-znakomite polędwiczki z grila, które nie wymagają zbyt długiego czasu rzygotowania. Ostro-słodkie Polędwiczki z grila ok.1 kg polędwiczek składniki do marynaty: 1/3 szklanki soku z cytryny 1/3 szklanki soku ze słodkich pomarańczy drobno pokrojona papryczka chilli rozgniecione 2 ząbki czosnku łyżeczka pieprzu mielonego łyżeczka startego imbiru łyżka miodu sól (ewentualnie przypraca Maggi) Składniki marynaty dokładnie mieszamy, następnie zalewamy nią pokrojone polędwiczki(sześciany ok 2 cm). Odstawiamy do zamarynowania najlepiej na całą noc. Przed grilowaniem odsączamy polędwiczki z marynaty i nabijamy na patyczki szaszłykowe wczesniej moczone w wodzie (nie spalą się podczas grilowania). Ja między kawałkami polędwiczek wkładam warzywa (papryka, cebula pieczarki). Pieczemy ok 10 min na rozgrzanym grilu oczywiście obracając co 2-3 minuty.
nieham@o2.pl
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
SŁODKO-OSTRE POLĘDWICZKI WIEPRZOWE Składniki: - polędwiczka wieprzowa - musztarda - miód - przyprawa do wieprzowiny - tymianek - ostra papryka - ząbek czosnku (jeśli ktoś lubi) - masło do smażenia 2 łyżki musztardy, 3 łyżki miodu, 0,5 łyżeczki przyprawy do wieprzowiny, 1 łyżeczka tymianku, 0,5 łyżeczki papryki, przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko mieszamy i do tak przygotowanej marynaty wrzucamy pokrojone i lekko rozbite plastry polędwiczki (kroimy w plastry grubości ok. 1 cm). Odstawiamy do lodówki na 8-12 godzin. Na patelni rozpuszczamy masło i smażymy polędwiczkę (kilka minut z każdej strony). Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
POLĘDWICZKI W SOSIE GRZYBOWYM Składniki: - polędwiczka wieprzowa - 4-5 szt. suszonych grzybów - cebula - sól, pieprz - delikat do mięs - olej do smażenia - 2 łyżki śmietany - mąka do zaprawienia sosu Polędwiczkę pokroić w plastry, lekko rozbić i oprószyć solą i pieprzem. Grzyby zalać wrzątkiem i pozostawić na kilka minut. Polędwiczki obsmażyć z obydwu stron, dodać cebulę pokrojoną w kostkę i grzyby. Całość podlać wodą. Dusić do miękkości. Doprawić delikatem. Dodać śmietanę i zagęścić mąką. Podawać z kaszą gryczaną lub ziemniakami.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
SZYBKIE POLEDWICZKI polędwiczki wieprzowe dwa ,trzy jabłka cynamon odrobine PRYMAT łyżka oliwy łyżka masła Polędwiczki umyc, dokładnie osuszyc i smayc do lekkiego zrumienienia z wszystkich stron na maśle z oliwą. Kiedy mięso zmieni kolor, zdjaac je z patelni, wkłozyc do naczynia żaroodpornego i układac na nich pokrojone w ósemki jabłka ze skórą. Z jabłek wcześniej usunac gniazda nasienne. Naczynie przykryc i wstawic do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około 30 minut. Po tym czasie odkryc naczynie, piekarnik przestawic na grill i piec ok 15 minut.pokroić polędwiczki w ukośne plastry, ułożyć kawałki jabłek, polać sosem, który sie utworzył. magda1023m@wp.pl
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Polędwiczki w sosie różanym http://4.bp.blogspot.com/-pUiUYPpotvQ/To7F8KoTasI/AAAAAAAAQaQ/TpDi-YcN0FM/s400/DSCN0208.JPG składniki na 2 porcje: 1 dość duża, gruba polędwiczka wieprzowa MARYNATA - 5 łyżeczek oleju albo oliwy 2 czubate łyżeczki musztardy Dijon 2 łyżeczki octu balsamicznego ciemnego 1 łyżeczka kruszonego pieprzu czerwonego SOS - 1 szalotka 2 łyżeczki masła 100 ml bulionu cielęcego 3 łyżeczki konfitury z płatków róży 100 ml czerwonego wytrawnego wina do smaku: sól morska, kruszony pieprz czerwony sposób przygotowania: polędwiczkę opłukałam i osączyłam. Pokroiłam na kawałki grubości ok. 3 - 4 cm, ustawiłam pionowo i żeby trzymały w miarę kształt obwiązałam w połowie wysokości szureczkiem kuchennym. Składniki marynaty wymieszałam w miseczce i włożyłam do niej kawałki polędwicy, przykryłam i odstawiłam do lodówki na kilka godzin, można nawet na całą noc. Mięso otrzepałam z nadmiaru marynaty i położyłam na rozgrzaną dość mocno patelnię - ponieważ w marynacie był olej to patelnię tylko lekko posmarowałam tłuszczem. Smażyłam po 2 - 3 minuty z każdej strony po czym przełożyłam na małą blachę i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok. 5 minut. Po upieczeniu przykryłam mięso folią aluminiową żeby odpoczęło, ale nie wystygło. Na patelnię po smażeniu dołożyłam łyżeczkę masła, wrzuciłam posiekaną drobno szalotkę i dodałam resztki marynaty, smażyłam chwilę aż cebulka się zeszkliła. Dodałam konfiturę, wino i bulion. Gotowałam kilka minut aż sos zgęstniał i zredukował. Na koniec dodałam jeszcze jedną łyżeczkę masła żeby sos był bardziej aksamitny. Z mięsa zdjęłam sznureczek, każdy kawałek przekroiłam poziomo na pół. Podałam z pachnącym, wyrazistym sosem, bukietem kwiatowych buraczków, posypując solą i kruszonym pieprzem. Całkiem wykwintna kolacja z tego wszystkiego wyszła :-) A bukiet z buraczków jest bardzo prosty do zrobienia. To po prostu paski upieczonych albo ugotowanych buraków, które ścinamy dookoła warzywa tak jakbyśmy je obierali. Takie paski marynowałam ok. godziny w mieszance niewielkiej ilości oleju, octu ryżowego i konfitury z owoców róży. Paski osączyłam lekko, zwinęłam, ułożyłam na talerzu i przybrałam listkami zieleniny. Prawda, że ładnie to wygląda?
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Polędwiczki w sosie balsamicznym z miechunką http://4.bp.blogspot.com/-RCd4AQkNA08/TpFUrO7oyPI/AAAAAAAAQa4/4FMP1I7CgsY/s400/DSCN0238.JPG składniki: 2 polędwiczki wieprzowe 1 duża szalotka albo 2 mniejsze 2 łyżeczki octu balsamicznego ciemnego 1 mała łyżeczka miodu 2 łyżeczki masła 150 ml białego półwytrawnego wina, u mnie argentyńskie Quara 100 g owoców miechunki peruwiańskiej do smaku: sól, chili mielone MARYNATA - 6 łyżeczek oleju 1,5 łyżeczki musztardy Dijon 1 łyżeczka octu ryżowego 3 łyżeczki sosu sojowego jasnego 3 łyżeczki sosu chili z cytryną sposób przygotowania: składniki marynaty wymieszałam dokładnie. Polędwiczki umyłam, osuszyłam i pokroiłam w plastry grubości ok. 1,5 cm, lekko rozpłaszczyłam je dłonią. Włożyłam mięso do marynaty, delikatnie obtoczyłam i odstawiłam pod przykryciem do lodówki na kilka godzin. Kawałki mocno obsmażyłam nie dodając już tłuszczu bo był w marynacie, zdjęłam na talerz a na patelnię dołożyłam łyżeczkę masła i drobno posiekaną szalotkę. Po chwili wlałam wino, zagotowałam. Dorzuciłam pokrojone na ćwiartki owoce miechunki, gotowałam razem kilka chwil. Dodałam też miód, ocet balsamiczny, trochę chili. Gdy sos nieco zgęstniał dodałam polędwiczki i dusiłam razem 2 - 3 minuty. Doprawiłam do smaku solą, zdjęłam z ognia i dodałam resztę masła. Podałam z purre ziemniaczanym.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Polędwiczka z owocami http://1.bp.blogspot.com/-z4hzbbuodS8/T3C-_2Arl0I/AAAAAAAATW0/rIW3FjrW_TU/s400/DSCN4027.JPG składniki: 1 polędwiczka wieprzowa 3 łyżki oliwy albo oleju 1 kostka bulionowa z wędzonym boczkiem 1 gruszka 1/4 świeżego ananasa sok 1 połowy cytryny kilka łyżek soku ananasowego - najlepiej świeżego albo może być też z kartonu kilka liści sałaty sposób przygotowania: Dużą polędwiczkę opłukałam, osuszyłam i usunęłam z niej błonki. Przekroiłam na 2 części żeby łatwiej było obsmażyć. Kostkę bulionową z wędzonym boczkiem wkruszyłam naczynia z oliwą i rozmieszałam na pastę. Do pasty włożyłam mięso i wymieszałam żeby je pokryła, odstawiłam w chłodne miejsce na ok,. godzinę. Owoce obrałam, pokroiłam - gruszkę na ósemki a ananasa w plastry. Gruszkę polałam sokiem z cytryny żeby nie ściemniała. Mięso smażyłam na mocno rozgrzanej patelni - nie dolewałam tłuszczu bo był już w marynacie. Kilka minut z każdej strony spowoduje, że wierzch ładnie się zrumieni a środek pozostanie lekko różowy. Gdy polędwiczka była już rumiana zdjęłam ją na talerzyk żeby chwilkę odpoczęła a dołożyłam na patelnię owoce - najpierw ananasa a gdy ten się zrumienił dodałam też gruszkę. Owoce też zdjęłam na bok a na patelnię wlałam sok ananasowy, zagotowałam żeby zebrać wszystkie smaki. Mięso pokroiłam w grube plastry, ułożyłam na sałacie, dodałam owoce i polałam sosem, który został na patelni.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
POLĘDWICZKI W SOSIE PIETRUSZKOWYN składniki na 8 porcji: MIĘSO: 8 medalionów z polędwicy wieprzowej, oliwa z oliwek, kostka masła, pęczek natki pietruszki, sól, kolorowy pieprz świeżo mielony. SOSO ZIOŁOWY: 250 g homogenizowanego twarożku, 200 g śmietany, po pęczku natki i szczypiorku, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz. WYKONANIE: 1.Umyte i osuszone polędwiczki oczyścić z błon i tłuszczu, pokroić w plastry, rozbić je dłonią, nadając im jednakową grubość i kształt, przyprawić.Na wierzch każdego położyć kawałek zimnego masła. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i zrumienić medaliony z obu stron na złoty kolor. 2. Gotowe mięso ułożyć na talerzu i oprószyć solą oraz pieprzem. 3. Do serka homogenizowanego dodać śmietanę, wymieszać. Natkę pietruszki i szczypiorek drobno posiekać i wraz z czosnkiem przeciśniętym przez praskę dodać do sosu. Doprawić solą i kolorowym pieprzem. Sosem polać mięso, a na koniec ozdobić natką pietruszki. Smacznego! Magdalena 1986
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
POLĘDWICZKI W MAKARONIE Składniki: - 2-3 polędwiczki wieprzowe - 2 duże pory -olej -op. niebieskiego sera pleśniowego - 25 dag makaronu kokardki - 1 szkl. bulionu - 10 pomidorów koktajlowych - vegeta - sól, pieprz Przygotowanie: 1. Makaron gotujemy al dente. Polędwiczki myjemy, kroimy w 2-cm plastry, delikatnie rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem. Smażymy na oleju. Wyjmujemy. 2. Pory oczyszczamy i kroimy w półplasterki. Podsmażamy na tłuszczu po smażeniu mięsa. Oprószamy vegetą. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pomidory myjemy i przekrawamy. 3. Do natłuszczonego żaroodpornego wkładamy 1/2 makaronu, posypujemy 1/2 sera, ponownie wkładamy makaron i posypujemy serem. Przykrywamy warstwą polędwiczki. W wolne miejsca wtykamy pomidory. Polewamy bulionem. Zapiekamy pod przykryciem ok. 20 min. w temp. 180°C. SMACZNEGO! Magdalena 1986
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
POLĘDWICZKI W SOSIE SOJOWYM Składniki dla 4 osób I wersja: 2 polędwiczki wieprzowe 2 ząbki czosnku 6 łyżek sosu sojowego ciemnego 400ml jogurtu typu greckiego łyżka soku z cytryny (opcjonalnie) pieprz czarny świeżo mielony Sposób przygotowania: Polędwiczki myjemy i kroimy w poprzek włókien w plastry o grubości 1,5-2cm. Rozgniatamy delikatnie rękoma każdy plaster polędwiczek i oprószamy świeżo zmielonym pieprzem. Przekładamy polędwiczki do miski. Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki i dodajemy do polędwiczek. Mięso i czosnek zalewamy sosem sojowym, mieszamy aby sos się rozprowadził po mięsie i wstawiamy do lodówki na minimum pół godziny. Do marynaty można dodać jeszcze łyżkę cytryny, ale pozostawiam to już do gustów osób przygotowujących danie. Po tym czasie wyjmujemy i podsmażamy polędwiczki z obu stron, około 2-3 minut z każdej strony. Jednocześnie przechodzimy do przygotowania sosu. Wlewamy jogurt grecki do rondla i na bardzo małym ogniu doprowadzamy do wrzenia. Do wrzącego jogurtu dodajemy pozostałą marynatę z polędwiczek, dodajemy podsmażone wcześniej polędwiczki, wlewamy resztę sosu pozostałego ze smażenia mięsa i dusimy całość około 20-30 minut. Tak przygotowane polędwiczki podajemy z opiekanymi ziemniakami (można również z jasnym, koniecznie świeżym pieczywem - równie wyborne) i zieloną sałatą. II wersja: Druga wersja różni się dwoma składnikami. Zamiast jogurtu dajemy śmietanę (ja daję 18%), a zamiast soku z cytryny dodajemy 1-2 łyżki miodu. Miód może być dodany zarówno do marynaty, jak i później do duszącego się mięsa. Smacznego:) P.S. Mam nadzieję, że tym razem wygram
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Polędwiczki wieprzowe w sosie. -polędwiczki wieprzowe pokrojone w plastry -pół litra śmietany wysokoprocentowej -chili (szczypta) -curry -pieprz ziołowy -sól Do głębokiego rondla wlać śmietanę, zagotować. Dodać curry, chili, pieprz ziołowy, sól (ilość przypraw dodać według upodobań). Sos należy parę minut pogotować, aż odrobinę zgęstnieje. Na patelni rozgrzać olej. Włożyć polędwiczki i obsmażyć z obu stron. Przełożyć mięso do sosu śmietanowego, chwilę razem pogotować. Podawać z ryżem na sypko. Do tego proponuję sałatkę: sałatę lodową porwać na kawałki, czerwoną cebulę pokroić w cieniutkie krążki, pomidory pokroić w ćwiarteczki(lub dodać pomidorki koktajlowe). Wszystko wrzucić do szklanej misy, posypać ziołami prowansalskimi, doprawić solą, polać oliwą. Smacznego
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...