Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Konkurs z Vegetą Natur

Utworzony przez slawop, 22 czerwca 2012 o 08:42
"Flaki" z boczniaka doprawione Vegetą Składniki : 500 g boczniaków, włoszczyzna, mięso z kurczaka może być korpus, 1 cebula przyprawa typu "Vegeta", przyprawa do zup, ziele angielskie, listek laurowy pieprz , sól , imbir , gałka muszkatołowa , majeranek 1 łyżka masła, 1 łyżka mąki Mięso drobiowe zalać niewielką ilością zimnej wody, dodać ziele angielskie i listek laurowy oraz 2 łyżeczki przyprawy typu Vegeta. Zagotować, dodać obraną włoszczyznę i cebulę. Ugotować wywar. Boczniaki umyć, pokroić w paski w poprzek blaszek i wrzucić do wywaru. Gotować przez 15-20 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem, przyprawą do zup, gałką oraz imbirem.Z mąki i masła zrobić zasmażkę, dodać ją do wywaru i zagotować. Gotową zupę odstawić z ognia i doprawić roztartym w dłoniach majerankiem. Podawać z pieczywem, supre pyszne i proste w przygotowaniu sp
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Kurczak faszerowany pieczarkami 1 kurczak 1/2 kg piersi z kurczaka 1/2 kg pieczarek 1 czerwona papryka 1 cebula 2 jajka 3 łyżki bułki tartej słodka papryka vegeta sól,pieprz Kurczaka wyluzować od kości.wszystkie naciecia zaszyć,pozostawiając otwór.Piczarki,cebulę,paprykę posiekać,chwilę razem podsmażyć,dodać mieloną pierś.Doprawić przyprawami,dodać jajka,tartą bułkę,wymieszać.Napełnić farszem kurczaka.Włożyć do brytfanny,dusić ok 1,5 godz.Podawać pokrojonego w plastry.
Ostatnio edytowany 22 czerwca 2012 o 14:41
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Zrazy drobiowe 4 piersi z kurczaka 2 kiszone ogórki 15 dag żółtego sera 2 jajka bułka tarta mąka duża cebula vegeta sól,pieprz olej Pierś rozbić tłuczkiem.Ogórki i ser pokroić w paski.Ułożyć na przemian na mięsie.Posypać solą i pieprzem,Zwinąć w ruloniki.Spiąć wykałaczkami.Obtaczać w mące,rozmąconym jajku,tartej bułce.Usmażyć na oleju.Cebule podsmażyć na oleju z dodatkiem vegety.Kiedy będzie miękka,dodać do zrazów.Podawać z frytkami.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Pasztet sojowy 1 op kotletów sojowych 2 marchewki po 1/2 korzenia pietruszki i selera 2 cebule 2 ząbki czosnku garść otrąb pszennych 1 jajko mały koncentrat pomidorowy 10 dag pieczarek vegeta majeranek pieprz 10 dag margaryny Warzywa pokroić,razem z kotletami i vegetą gotować 20 min.Odcedzić,zmielić.Do masy dodać jajko,otręby,pokrojone w paski pieczarki,przyprawy i koncentrat.Wymieszać ,aby połączyły się składniki.Przełożyć do natłuszczonej i posypanej bułką tartą foremki.Piec ok 35 min-180 stopni.Podawać na zimno,bardzo dobrym dodatkiem jest ćwikła.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Faszerowana pierś z indyka 1 pierś z indyka vegeta do drobiu żurawina sok malinowy sałaty-rukola,lodowa,roszponka orzechy włoskie Farsz; po 10 dag śliwek i moreli kandyzowanych 100 ml czerwonego wina łyżeczka miodu łyżka masła Marynata-100 ml białego słodkiego wina,łyżeczka oliwy Pierś włożyć do marynaty na 1 godz.W tym czasie przygotować farsz;owoce podsmażyć na maśle,dodać wino,miód,ochłodzić.Po wyjęciu z marynaty w mięsie wyciąć kieszonki.Napełnić przygotowanym farszem,spiąć wykałaczkami.Całość posypać vegetą do drobiu.Możemy piec na grillu lub w piekarniku.Podawać z żurawiną i sokiem malinowym,obsypując wokół sałatą i orzechami.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Udka kurczaka pachnące jałowcem 4 udka kurczaka sok z cytryny dużą cebula 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki masła 1 szkl białego wytrawnego wina vegeta jałowiec liście laurowe goździki ziele ang pieprz czarny tymianek imbir pieprz ziołowy 10 ziaren jałowca utłuc w moździerzu.Udka skropić sokiem z cytryny,natrzeć vegetą,pieprzem i jałowcem.odstawić w chłodne miejsce na 1/2 godz..Udka zrumienić na oleju,dodać posiekaną cebulę,masło,chwilę razem podsmażamy.Wlać wino,dodać 2 liście laurowe,po kilka goździków i ziela ang,pieprz ziołowy,po 1/2 łyżeczki imbiru i tymianku-dusić pół godz.Gdy mięso będzie prawie miękkie wyjąć go ,sos przetrzećprzez sito. Włożyć udka poddusić ok 15 min.Podajemy z ziemniakami.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Golonka z grilla 1 wieprzowa golonka ząbek czosnku liść laurowy 1 bulion wołowy w kostce 1 bulion drobiowy w kostce łyżeczka vegety piwo chrzan musztarda grillowa Golonkę ugotować z godatkiem liścia laurowago,czosnku,kostek bulionowych,vegety.Przekroić na dwie części,naciąć skórę.Piec na grillu polewając piwem.Podawać z chrzenem,musztardą
Zaloguj się, aby oddać głos
0
KROKIETY Z BAKŁAŻANA 2 duże bakłażany 1/2 szkl startego żółtego sera 3 jajka 2 łyżki maki bułka tarta sól pieprz vegeta olej Bakłażany obrać,pokroić na cienkie plasterki.Obtaczać w mące,podsmażyć na rozgrzanym oleju. Ser połączyć z 1 jajkiem,mąką,vegetą,solą,pieprzem.Na każdy plasterek bakłażana położyć łyżkę nadzienia ,zwijać w ruloniki.2 jajka roztrzepać ze szczyptą soli.Krokiety zanurzać w jajku,bułce tartej,smażyć ,aż się zrumienią.Podajemy gorące z jasnym pieczywem.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Indycze koreczki 1 filet z indyka 1 jajko mąka bułka tarta oliwki 2 czerwone papryki Marynata; 4 łyżki oliwy oregano słodka papryka w proszku vegeta Marynata-składniki wymieszać,włożyć filet i odstawić na 40 min.Po tym czasie pokroić mięso w kostkę,panierować w mące,jajku,bułce.Smażyć na złoty kolor.Odsączyć na bibule.Nadziewać na wykałaczki z pokrojoną papryka i oliwkami.Do ponierki możemy dodać żółty ser ,nada on efektowny kolor i wyśmienity smak.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Spagetti dla wegetariana z tuńczykiem Magaron ugotować według czasu podanego na opakowaniu. Wodę przyprawić Vegetą i czosnkiem Na patelne wrzucić pokrojoną cebulkę, tuńczyka w sosie włanym, pomidory bez skórki. drobno pokrojone. Wszystko smażyć na wolnym ogniu. Na koniec posypać Vegetą oraz startym serem. Palce lizać ! Smacznego
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Pieczeń Drobiowa 1 kg mięsa drobiowego bez skóry 2 jajka 10 dag szynki konserwowej 200 ml smietany 1 puszka groszku 1 op sosu pieczeniowego ze śliwką 2 łyżki oleju vegeta pieprz Mieso przepuścić przez maszynkę,mieszamy z jajkiem,śmietaną,doprawiamy vegetą,pieprzem.Szynkę kroimy w paski,dodajemy do mięsa razem z odsączonym groszkiem.Masę dzielimy na dwie części,formujemy jednakowe kawałki.Pieczemy ok 45 min-200 stopni.Podajemy polaną sosem pieczeniowym ze śliwką.Przygotowac go według przepisu na opakowaniu.Zamiast groszku możemy dodać oliwki,szynkę możemy zastąpić boczkiem.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Zapiekanka warzywna 1/2 kg ziemniaków 1/2 kg buraków 1/2 kg marchwi 250 g wędzonego boczku 1 cebula vegeta pieprz olej Obrane warzywa pokroić w paski,cebulę w krążki.Do naczynia żaroodpornego wlać trochę oleju.Układamy kolejno;ziemniaki,buraki,boczek,marchew.Resztę ziemniaków,cebulę,buraki,marchew,boczek.Całość posypac vegetą i pieprzem.Piec ok 1,5 godz -180 stopni.Podczas pieczenia możemy podlać odrobiną wody.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Zielona potrawka 4 ziemniaki 40 dag schabu 4 łyżki zielonego groszku 20 dag bobu 15 dag fasolki szparagowej 1/2 łyżeczki sosu śliwkowego vegeta pieprz olej papryka chili Schab kroimy w paski,smażymy kilka minut na oleju.Przekładamy do garnka,podlewamy 1/2 szkl wody-dusimy 15 min. Ziemniaki kroimy w kostkę,dodajemy do miesa.Doprowiamy i dusimy.Bób wkładamy na kilka minut do wrzątku,obieramy.Do mięsa dodajemy fasolkę,bób,groszek,sos śliwkowy.Ponownie doprawiamy,dusimy ok 20 min.Dodajemy pokrojoną w paski papryczkię chili.Chwilę dusimy i potrawka gotowa.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
PASZTET Z CUKINII 3 szkl startej cukinii 1,5 szkl bułki tartej 1 cebula 20 dag żółtego sera 2 marchewki 4 jajka 1/2 szkl oleju natka pietruszki sól, pieprz vegeta Cukinię osączyć z soku.Dodać startę marchew,cebulę,bułke tartą,żółtka,sól,pieprz,vegetę,natkę.Dokładnie wymieszać,dodać ser,ubite białka.Pieczemy w natłuszczonej i posypanej bułką keksówce.70 min-200 stopni.Podajemy z sosem grzybowym.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
SCHABOWE PALUCHY Z ORZECHOWYM FARSZEM 0,5 kg schabu 20 dag posiekanych orzechów włoskich 4 jajka 3 łyżki kwaśnej śmietany 3 łyżki chrzanu 10 dag startego żółtego sera\ bułka tarta pieprz vegeta Schab kroimy w plastry,rozbijamy i oprószamy vegetą i pieprzem. Farsz-chrzan,ser,śmietanę i orzechy mieszamy z 1 jajkiem,przyprawiami.Plastry mięsa smarujemy farszem,zwijamy rulony.Spinamy wykałaczkami.Panierujemy w 3 roztrzepanych jajkach,bułce.Smażymy obracając ,aby zrumieniły sie ze wszystkich stron.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
GOŁĄBKI Z PIECZARKAMI 1 kapusta pekińska 50 dag pieczarek 1 czerwona papryka 1 szkl ryżyu 1 cebula vegeta pieprz masło Ryż ugotować na sypko.Kapustę sparzyć.Pieczarki pokroić ,podsmażyć na maśle razem z cebulą.Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę,przyprawiamy vegetą i pieprzem.Porcje farszu zawijamy w liście kapusty.Gołąbki układamy w żaroodpornym naczyniu i pieczemy ok 50 min 180 stopni.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
KACZE UDKA W JABŁKACH 6 kaczych udek 6 jabłek 3 cebule 3 łyżki smalcu. vegeta pieprz czesnek granulowany Udka natrzeć vegetą,pieprzem,czosnkiem.Odstawić do lodówki na 1 godz.Obrane jabłka pokroić na ćwiartki,cebulę pokroić w plasterki.Udka układamy do brytfanie,przykrywamy jabłkami,cebulą.Pieczemy ok 80 min-180 stopni.Udka ułożyć na jabłkach i cebuli wstawić do piekarnika ,aby się zarumieniły.Podajemy z ziemniakami
Zaloguj się, aby oddać głos
0
PIECZONE ŻEBERKA 2 kg żeberek wieprzowych 1 duży keczup 1 dżem morelowy vegeta 2 cebule Żeberka podzielić,posypać vegetą,wstawić na noc do lodówki.Dno naczynia zaroodpornego smarujemy keczupem i dżememu kładamy żeberka.Przykrywamy cebulą,grubo smarujemy dżemem i keczupem.Naczynie przykryć pieczemy ok 2 godz -200 stopni.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Roladki z indyka 1 pierś z indyka 40 dag pieczerek 15 dag żółtego sera 2 cebule vegeta pieprz Panierka-4 łyżki mąki,2 jajka,4 łyżki bułki tartej,czesnek Pierś pokroić w plastry,rozbić.Pieczarki i ser osobno zertzeć na tarce -duże oczka.Cebule zeszkić na oleju,dodać pieczarki,vegetę,dusić aż płyn odparuje.Do ostudzonych pieczarek dodać ser,pieprz,farsz musi być pikantny.Nakładamy go na plastry miesa.zwijamy.Spinamy szpilkami do zrazów.Panierujemy w mące,jajku,bułce.Smażymy na rumiano.Podajemy z ryżem i dowolną surówką.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Tęczowy Strogonoff ostro-kwaśny składniki: 70 dkg pieczarek 4 papryki ( zielona,czerwona,żółta,pomaranczowa) 70 dkg. mięsa (szynka wp. bez kości) 1 puszka groszku konserwowego 4 ogórki konserwowe koncentrat pomidorowy 200-300g. 4 łyzki mąki bulion drobiowo-wołowy liśc laurowy,ziele angielskie, papryka słodka i ostra, pieprz, maggi , cytryna, olej i Vegeta. Gotujemy ok. 2-3 litrów bulionu z dodatkiem Vegety Natur, lub jesli nie mamy bulionu robiomy go z wody i Vegety natur. W międzyczasie kroimy w paski pieczarki, papryki oraz mięso. Każdy ze składników osobno przesmazamyna rozgrzanym oleju i wrzucamy na cedzak, aby odsączyć z tłuszczu. Po zagotowaniu bulionu wrzucamy uprzednio przesmazony przecier pomidorowy i dodajemy pieczarki, papryki i mięso. Gotujemy ok. 1 godz. na małym ogniu. Dodajemy przyprawy : paprykę ostrą słodką ,maggi, lisc lauroy i ziele ang. po godz. dodajemy pokrojone w paski ogórki i groszek .kons. Zagęszczamy strogonoff cztermea łyżkami mąki i (ew. śmietaną).
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Strona 1 z 3

Dodaj odpowiedź:


Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz: