Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Konkurs z Vegetą Natur

Utworzony przez slawop, 22 czerwca 2012 r. o 08:42
Karkóweczka z grilla [*]1 kg karkówki [*]2 ząbki czosnku [*]Vegeta Natur, oregano, pieprz, bazylia, olej (marynata) W poprzek włókien wycinam mięsko na kotlety. Ząbki czosnku wyciskam, już pachnie o rety! Karkóweczkę dzisiaj będzie serwowała. Marynatą zrobioną mocno nacierała. W czosnku, marynacie wkładam do lodówki. Po kilku godzinach hops na grill cieplutki. Jeszcze ciut gorczycą obsypię wokoło. Grill mocno rozgrzewam, jakże jest wesoło. Smażą się i skwierczą, pachnie dech zapiera I już każdy z gości porcję swą zabiera. Do tego sałatka, chlebek z ziarenkami. Po prostu poezja mówiąc między nami.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Zwariowana sałatka letnia i piersi na czekoladowo. Składniki sałatki: kilka listków sałaty, 2 ogórki gruntowe, szczypiorek, koperek, fasola flażoletka (pół puszki), 3-4 łyzki jogurtu naturalnego, 2-3 szczypty Vegety Natur, biały pieprz. Warzywa myjemy, fasolkę odsączamy z zalewy. Sałatę rwiemy na kawałki, szczypiorek i ogórki kroimy na plasterki, dodajemy fasolkę i jogurt, przyprawiamy do smaku. Składniki na piersi na czekoladowo: 2 piersi z kurczaka, 2 łyżki oleju ryżowego, czosnek, Vegeta natur (2 szczypty na każda pierś). Sos: olej ryżowy, 1 tabliczka gorzkiej czekolady, 3 łyżki płatek migdałowych, skórka z pomarańczy (świeżo otarta), garść rodzynek i śliwek, pół litra bulionu z kurczaka, cynamon, kminek, 1 cebula (czerwona). Piersi dzielimy na 4 części, opruszamy czosnkiem i vegetą natur. Układamy w żaroodpornym naczyniu, polewamy olejem ryżowym i wkładamy na 1-2 godz do lodówki. Po tym czasie pieczemy 20 minut w 200 stopniach. Cebulę siekamy w drobna kosteczkę i smażymy na oleju ryżowym, doprawiamy vegetą, skórka z pomarańczy, cynamonem, kminkiem. Dodajemy rodzynki, płatki migdałowe , śliwki i polewamy bulionem z kurczaka. Gdy sos zacznie delikatnie bulgotać łamiemy w kostki czekoladę i również dodajemy. Zdejmujemy z gazu i mieszamy do rozpuszczania się czekolady. Piersi wkładamy do sosu i chwilke dusimy. Podajemy z powyższą sałatką. SMACZNEGO! ( z vegetą natur oczywiście)
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Wariacje na temat bakłażana Składniki: 1 bakłażan, 350g mięsa mielonego, 350g kaszy grycznej, 1/2 cebula, 5 oliwek czarych i 5 zielonych, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka oliwy z oliwek, 2 łyżki i suszonych pomidorów, sól, pieprz cayenne, pieprz czarny, paparyka słodka w proszku, 2 łyżki Vegety. Do dekoracji: świeża pietruszka lub świeża mięta. Wykonanie: Przygotuj farsz: Cebulę i czosnek pokroić w kostkę i zeszlić na oliwie z oliwek. Oliwki pokrój w kostkę, to samo zrób z suszonymi pomidorami. Przełoż wszystko do miski. Usmaż mięso mielonez Vegetą i dodaj do miski. Dopraw przyprawami. Z bakłażana wydrąż cały miąsz i włóż farsz. Przykryj odciętą końcówką. Piec w 180C w piekarniku, przez około 45-50 minut. Pokrój na grube plastry i udekoruj listkami zielonej pietruszki lub świeżej mięty.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
ZUPA GRZYBOWA Składniki: 5 dag suszonych grzybów (najlepiej prawdziwków), 1 marchewka, 1 pietruszka, kawałek selera, 1 łyżka mąki, 1/2 szklanki śmietany, 1 łyżka masła, VEGETA, majeranek PODRAVKA, 2 ziarna pieprzu czarnego PODRAVKA. Wykonanie : Grzyby dokładnie opłukać, pokroić, zalać ok. 1,5 l zimnej wody i namoczyć. Grzyby ugotować w wodzie, w której się moczyły, z obraną marchewką, pietruszką, selerem i pieprzem czarnym ziarnistym. Kiedy warzywa będą miękkie, wyjąć je z wywaru, dodać majeranek, przyprawić Vegetą i podgotować. Mąkę rozmieszać ze śmietaną, rozprowadzić z częścią wywaru, wlać do zupy, zamieszać, dodać masło i zagotować. Smacznego! M.D 1986
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
PIERÓG DROŻDŻOWY Składniki: 30 dag maki, 8 dag masła, 1 żółtko, 2 dag drożdży, sól, 1 łyżeczka cukru, 1/2 szklanki mleka. Na farsz: 20 dag pieczarek, 30 dag kiszonej kapusty, 1 cebula, VEGETA, pieprz czarny mielony PODRAVKA, olej, 1 jajko. Wykonanie: Do mąki wkruszyć drożdże, dodać sól, cukier i żółtko. Ciepłym mlekiem zarobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia. Masło roztopić, ostudzić, wrobić w ciasto i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Pieczarki opłukać, obgotować i ostudzić. Kapustę opłukać, ugotować, dokładnie odcisnąć, ostudzić i zemleć wraz z pieczarkami. Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na oleju i dodać do farszu, przyprawiając do smaku VEGETĄ i pieprzem czarnym mielonym. Ciasto rozwałkować na prostokąt a następnie położyć na nie farsz, zlepiając brzegi ciasta. Pieróg przełożyć do formy, posmarować rozkłóconym jajkiem i piec 40-50 minut w 200 stopni . Smacznego!
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Schab z dzika 60 dag schabu Vegeta żurawina do mięs Marynata-100 ml czerwonego wytrawnego wina,2 łyżeczki pieprzu,liść laurowy,2 łyżeczki ziaren jałowca, 1 łyżeczka brązowego cukru. Sałatka-20 dag marynowanych buraków czerwonych,10 dag jabłek,1/2 puszki czeronej fasoli,1 cebula,150 ml śmietany,100 ml majonezu,vegeta. Mięso włożyć do marynaty na 12 godz,po wyjeciu pokroić na grube plastry,posypać vegetą.Schab smażyc na srednio rozgrzanym grillu 3-5 min.z każdej strony. Sałatka-buraki i jabłka pokroić w słupki,dodać fasolę,posiekaną cebulę.Śmietanę wymieszać z majonezem,doprawić vegetą,polać sałatkę .Smacznego. Aby mięso było miękkie możemy je na noc zanurzyć w maślance.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
PIECZEŃ W CIEŚCIE FRANCUSKIM Składniki: 1,5 - 1,8 kg wołowiny bez kości, 20 dag pieczarek, 10dag kiszonej kapusty, 1 cebula, 2 łyżki oleju, 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego, VEGETA, zioła prowansalskie PODRAVKA. Wykonanie: Ciasto francuskie pozostawić na kilka godzin w temperaturze pokojowej, aby rozmarzło. Mięso opłukać pod bieżącą zimną wodą, osuszy, natrzeć ziołami prowansalskimi i odstawić na 1 godzinę. Pieczarki opłukać, osączyć, i posiekać. Kapustę obgotować, dokładnie odcisnąć i drobno posiekać. Cebulę obrać, drobno pokroić, obsmażyć na oleju, a następnie dodać kapustę oraz pieczarki. Wszystko razem chwilę podsmażyć, następnie ostudzony farsz przyprawić do smaku VEGETĄ. Mięso posmarować olejem i piec ok. 1 godziny w 180 st. Ciasto rozwałkować na dość duży płat i położyć na nim przestudzone mięso posmarowane farszem, następnie owinąć mięso dość ścisło ciastem i dokładnie zlepić. Piec jeszcze ok.30 minut w 220 st. Smacznego! M.D 1986
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Bierzemy 1k ilogram ziemnisków, 1 litr oleju i 1 ostru nóż. Ziemniaki obieramy ze skórki, myjemy i kroimy na paski. Olej wlewamy do głębokiego garnka i podgrzewamy. Dodajemy pokrojone ziemniaki i smażymy. Gdy ziemniaki są już gotowe. Odcedzamy je i wykładamy na tależ. Dodajemy Vegetę Natur... Tak tak uwielbiam frytki z Vegetą :-)
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Żeberka z żurawiną 1 kg wieprzowych żeberek vegeta słoik żurawiny do mięs średni słoik keczupu Dzień wcześniej żeberka natrzeć vegetą,odstawić w chłodne miejsce.Żurawinę połączyć z keczupem.W naczyniu żaroodpornym układamy żeberka,smarujemy sosem żurawinowym.Pieczemy w temp 180 stopni -ok 1 godz.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
1 ciasto francuskie 30dag pieczarek 1 kawałek kiełbasy np. toruńskiej 1 cebula 10dag Sera żółtego pieprz czarny mielony Bazylia Oregano Vegeta olej Cebulę kroimy w piórka i wrzucamy na rozgrzany olej, podsmażamy na złoty kolor.Do cebuli dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i smażymy chwilę. Pieczarki kroimy w kostkę i również podsmażamy na oleju. Podsmażoną kiełbasę łączymy z pieczarkami, doprawiamy solą, pieprzem, oregano i bazylią. Ser trzemy na tarce o grubych oczkach. Ciasto francuskie przekroić na pół. Na każdy kawałek ciasta nakładamy połowę farszu i tartego sera, zwijamy. Należy dobrze skleić brzegi. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 25 minut. Smacznego!
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
KOTLETY SZARPANE 1 cebula 1pierś z kurczaka 30 dag pieczarek 2 łyżki mąki ziemniaczanej sól, pieprz, Vegeta Natur 3 jajka olej Cebulę oraz pierś z kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć. Pieczarki pokroić, wymieszać z podsmażoną cebulą oraz piersią z kurczaka. Dodać mąkę, jajka, sól, pieprz, Vegetę Natur. Wymieszać. Kłaść łyżką na patelnię, smażyć na złoto. SMACZNEGO!
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Grillowane grzanki z serem - dwie pszenne bułeczki - 4 grubsze plastry żółtego sera - przyprawa VEGETA NATUR Bułeczki kroimy na pół, posypujemy przyprawą Vegeta Natur i kładziemy na wierzch plasterki żółtego sera. Tak przygotowane bułeczki grillujemy kilka minut, do momentu rozpuszczania się żółtego sera. Na konieć jeszcze delikatnie posypujemy wierzch przyrawą Vegeta Natur. MEGA PYSZNE!! annawojciak@onet.pl
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
NALEŚNIKI Z WĄTRÓBKĄ 15 dag wątróbki drobiowej 8 czubatych łyżek mąki pszennej duża cebula 2 jajka 2 szklanki zimnej wody natka pietruszki 1 łyżka Vegety Natur pieprz, sól olej do smażenia Wątróbkę pokroić w drobną kostkę, mąkę starannie wymieszać z jajkami i 2 szklankami zimnej wody.Ciasto powinno być jak gęsta śmietana. Dodać wątróbkę, posiekaną cebulę, natkę pietruszki i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Na mocno rogrzany olej wykładać dużą łyżką ciasto. Smażyć na złoto. Można podawać z surówką. SMACZNEGO!
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Najprostsza zapiekanka jajeczna Porcji: 2 Czas przygotowania: 15 min. Składniki: Olej lub oliwa 2-3 jajka 100g kiełbasy np. podwawelskiej 100g żółtego sera Vegeta Natur Sos np. Uncle Ben's® słodko-kwaśny ekstra pikantny. Jak przyrządzić? 1. Patelnię wysmarować olejem. 2. Wbić 2-3 jajka i lekko rozmieszać. 3. Na górę rozłożyć kilka plasterków cienko pokrojonej kiełbasy. 4. Posypać potartym serem. 5. Przyprawić do smaku Vegetą Natur. 6. Zapiec pod przykryciem. 7. Po wyjęciu grubo posmarować sosem np. Uncle Ben's® słodko-kwaśnym ekstra pikantnym. Jak podawać? Podawać z frytkami i ogórkiem kiszonym.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
GALARETKA „ZIMNE NÓŻKI” Składniki: - 2 nóżki wieprzowe - 20 dag skórki ze słoniny - 20 dag warzyw do wywaru - sól - pieprz - czosnek - cebula do posypania Vegeta Natur - cytryna do polania Przygotowanie jest łatwe niesłychanie: Nóżki wieprzowe, skórki z jarzyną gotować, Obrać z kości, pokroić, a wywar zszumować. Czyli dodajemy pieprz i czosnku odrobinę, Lekarstwo na uśmiechniętą minę. Krojone mięsko, skórki w kubkach układamy, I klarownym wywarem wszystko zalewamy. Wynosimy to potem do miejsca zimnego, I życzę SMACZNEGO !! Kto lubi pikantniejsze to cebulkę kroimy, Jeszcze sokiem z cytryny całość pokroimy.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Drobiowe kęski z jogurtowym sosem: Pierś kurczaka pokroiłam w długie paski, osoliłam i ugotowałam na parze (kilka minut). Do 4 łyżek jogurtu naturalnego dodałam szczyptę wegety, ćwierć posiekanej małej cebuli, granulowany czosnek i pieprz. Wymieszałam i polałam drobiowe kęski. Gotowe posypałam sezamem. Foto: http://img683.imageshack.us/img683/3315/drobiowekeski.png
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Tytuł: Rozkoszna (UWAGA! Połączone w zupie składniki rozgrzewają oraz pobudzają wydzielanie feromonów ! Nie spożywać w obecności nieodpowiedniej kobiety lub mężczyzny. Zupa jest miłosną zupą południowo-wschodniego wybrzeża Chin) składniki: * jedna posiekana marchewka * jeden posiekany por średniej wielkości *łyżecza przyprawy Vegeta Natur * para listków laurowych * 850ml wywaru ze świeżej ryby (nie mrożonej! mrożonki nie zawierają energii ciepła) * dwa młode ugotowane kraby (można użyć kraba z puszki lub paluszków krabowych, ale nie kraba mrożonego !) * 2,5cm startego świeżego imbiru * łyżeczka jasnego sosu sojowego * pół łyżeczki mielonego anyżu gwiazdkowego (można nieco mniej jeśli ktoś nie przepada) * sól i pieprz do smaku sposób przygotowania: * Marchewkę, pora, liście laurowe i wywar zagotować w dużym garnku i gotować aż warzywa zmiękną (ok 10 min) * W międzyczasie usunąć z krabów całe mięso i dodać do wywaru. * Dodać imbir, sos sojowy, Vegetę, oraz anyż i gotować ok 10 min. * Podawać na gorąco koniecznie z herbatą żeń-szeń Skąd cudowne właściwości? Zupa wykonywana na gorąco, że składników które zawierają duże ilości energii ciepła. Połączenie imbiru i lekko ostrego pora wywołuje falę ciepła, natomiast bogaty w składniki wywar z ryby dostarcza nam paliwa które zostaje wykorzystane do rozgrzania ciała. Zupa jest uważana za eliksir miłości - połączenie anyżu z imbirem oraz składnikami zawartymi w słodkim mięsie kraba wzmaga wydzielanie feromonów... a do czego ta sytuacja może doprowadzić to chyba wypisywać nie muszę Rozgrzeje, pozytywnie nastawi i pomoże odzyskać siły:) Pozdrawiam i życzę smacznego
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
MOJE ULUBIONE DANIE TO NALEŚNIKI Z PIECZARKAMI I ZIELONYM GROSZKIEM Ciasto: - 1 szklanka mleka - 1 szklanka wody mineralnej - 1,5 szklanki mąki - szczypta soli - dwa jajka - troszkę oleju - vegeta natur do smaku - zielona pietruszka Wszystkie składniki miksujemy, zieloną pietruszkę siekamy i dodajemy do ciasta. Mieszamy. A nastepnie smażymy naleśniki. Farsz: - 10 pieczarek - pół szklanki zielonego groszku - 3 łyżki smietany - cebula - vegeta natur do smaku - 10 dag sera zółtego Pieczarki kroimy w drobne kawałki, a nastepnie smazymy na maśle z posiekana cebulą ok. 10 minut. Po tym czasie dodajemy groszek i chwilę dusimy. Doprawiamy śmietaną i vegetą natur. Pod koniec smażenia dodajemy starty żółty ser. Sos: - sos pieczarkowy Sos pieczarkowy robimy według przepisu na opakowaniu. Naleśniki smarujemy farszem i zawijamy w rulon, nastepnie polewamy sosem. PYCHA!!! Smacznego
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
"Tortilla" Składniki: - kilka tortilli - filet z kurczaka - pomidor - ogórek - kukurydza - cebula - sól, pieprz - Vegeta - 2 ząbki czosnku - 2-3 łyżki majonezu - 3-4 łyżki jogurtu naturalnego - olej Przygotowanie: 1. Fileta kroimy w kostkę. Oprószamy solą, pieprzem i Vegetą. Następnie smażymy na odrobinie oleju. 2. Osączamy kukurydzę. Cebulę kroimy w piórka, a pomidora i ogórka w niewielkie kawałki. 3. Przygotowanie sosu: obieramy czosnek, przeciskamy go przez praskę. Mieszamy z jogurtem i majonezem. Doprawiamy do smaku. 4. Tortille podgrzewamy na suchej patelni, następnie smarujemy ją sosem i nakładamy mięso z warzywami. Zwijamy.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Profitable males, shoes, becoming increasingly show the identity hogan sito and superior of new weapons. Appropriate size, top quality materials, selected a pair of leather shoes a extended period, occasionally a lot more vital than the decision of jacket and tie. While buying shoes for women and men, there is a significant hogan interactive distinction, but if men's shoes when the election is willing to devote a bit additional work, you'll find no compact gains. The truth is, diverse from the perform of guys and styles differ widely. Certainly, for all those that have no encounter for buyers, this difference is hard to distinguish. Thus, lots of people today purchased affordable, but often in uncomfortable shoes, or obtain shoes that happen to be too smart. In truth, if males shoes after which possess a greater understanding, you can discover a double calendar hogan rebel is able to take care of your feet and stood the test of greatest shoe tempo.Esso is usually observed, had a background of social adjust ' incalculable influence on men's shoes. And ladies are various, if people care quite a bit about shoes in shape, which straight led to the current men's style shoes the identical circumstance. "For men, wearing hogan uomo comfort is really crucial," came from consultants image of brand shoes HOGAN, the "great interior spaces of Ali-conventional shoes, clothes and far more comfortable. Even so, using the growth of ' age, male feet continue to develop.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...