Kuchnia tajska jest uważana za jedną z najciekawszych i najostrzejszych na świecie. Jednak odpowiedni dobór potraw sprawia, iż straszliwa ostrość dań głównych łagodzona jest przez wspaniale aromatyczny ryż jaśminowy, aksamitnie łagodne surówki oraz słodkie desery. Każdy tajski posiłek skomponowany jest z wielu rożnych, odpowiednio dobieranych dań. W trakcie naszego kursu nauczymy Państwa nie tylko ich przygotowania, ale również odpowiedniego komponowania. Przez wiele lat kuchnia tajska była w Polsce mało znana. Brak odpowiednich produktów, egzotyczne techniki i utensylia kulinarne sprawiały, iż tajskie przysmaki serwowały tylko ekskluzywne restauracje. Od pewnego czasu jednak i do Polski zaczęły napływać odpowiednie składniki, dzięki czemu możemy rozkoszować się egzotycznymi smakami. W trakcie szkolenia omówimy wszystkie podstawowe składniki, ich zastosowanie oraz różnice pomiędzy markami. Po wykładzie teoretycznym przejdziemy do części praktycznej, w trakcie której, pod okiem instruktora, pracując w podgrupach przygotujecie Państwo zupę Tom KA, Tom YAM, dania główne Pad THAI oraz Curry, aby zakończyć deserami Kluay Buad Chee i Sa-KHAOO PIEG LamYai. Szkolenie odbędzie się w siedzibie naszej firmy - Galeria Skład Bananów - przy stacji Metra Służew w Warszawie w dniu 06 grudnia 2009 od godziny 13. UWAGA! W przypadku mniejszej ilości uczestników niż 10 osób, kurs może zostać odwołany lub przełożony na inny termin. Agenda Miejsce: "Skład bananów", ul. Wołodyjowskiego 47A koło stacji Metra Służew. Termin: 06 grudnia 2009 r Czas trwania: 3-4 h (Zajęcia rozpoczynają się o 13) Grupa: 10-15 osób. Program: * Wykład - tajska sztuka kulinarna * Omówienie podstawowych surowców potrzebnych do przygotowania potraw * Trening praktyczny. Trener pokazuje sposób przyrządzenia potrawy, a następnie 2-3 osobowe podgrupy powtarzają jej przygotowanie (w programie przygotowanie zup Tom KA, Tom YAM, dań głównych Pad THAI oraz Curry, na zakończenie desery Kluay Buad Chee i Sa-KHAOO PIEG LamYai.) Więcej informacji i zapisy na stronie masala.com.pl
Zaloguj się, aby oddać głos
0