Witajcie, chciałbym serdecznie zaprosić na listopadowo-grudniowe edycje szkolenia kulinarnego pod tytułem „Czas Sushi” W trakcie naszego kursu dowiecie się m.in., czym różni się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu, wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędziecie wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, nauczycie się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując maki sushi, nigiri sushi, futomaki, uromaki oraz wiele innych odmian. Szkolenie odbędzie się w siedzibie naszej firmy - Galeria Skład Bananów - przy stacji Metra Służew w Warszawie w dniu: 07.11.2009 od godziny 15.30 11.11.2009 od godziny 18.30 21.11.2009 od godziny 15.30 03.12.2009 od godziny 18.30 12.12.2009 od godziny 15.30 Czas trwania szkolenia około 3-4h. 07.11; 21.11 - Kurs poprowadzi Pan Dariusz Richter, dyrektor ds. rozwoju firmy Sanechem, jednego z największych w Polsce importerów delikatesów orientalnych oraz mistrz kulinarny w wielu kuchniach świata. 21.11;. 12.12 - Kurs poprowadzi Pan Tomasz Szymankiewicz - szef kuchni restauracji japońskiej Ginza w hotelu Hilton w Warszawie. 03.12.2009 - Kurs poprowadzi Pan Paweł Krysiak - założyciel firmy Masala - Smaki Świata, trener sushi, znawca i wielbiciel kuchni japońskiej. Grupa: 10-15 osób. Agenda Miejsce: "Skład bananów", ul. Wołodyjowskiego 47A koło stacji Metra Służew. Termin: 07.11.2009 od godziny 15.30 11.11.2009 od godziny 18.30 21.11.2009 od godziny 15.30 03.12.2009 od godziny 18.30 12.12.2009 od godziny 15.30 Czas trwania: 3-4 h (Zajęcia rozpoczynają się o 15.30 lub 18.30) Program: o Wykład o historii, istocie i rodzajach sushi o Omówienie surowców potrzebnych do przygotowania potraw o Pokaz przygotowania różnorodnych typów sushi połączony z degustacją o Praktyczny trening dla uczestników kursu Cena: 150 zł. Zapisy na stronie masala.com.pl
Zaloguj się, aby oddać głos
0