Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Podaj przepis na sałatkę, wygraj zestaw młynkow KOTÁNYI

Utworzony przez katarzyna, 14 grudnia 2012 o 08:42
Fantazja 400 g świeżego szpinaku awokado marchew pomodor 2 jajka ugotowane na twardo 150 g sera feta 2 kiwi 2-3 łyżki oliwy z oliwek sok z cytryny sól pieprz ziołowy Kotanyi zioła do sałatek Szpinak oczyścić,awokado obrać usunąć pestkę,miąższ pokroić w kostkę,skropić sokiem z cytryny. Obrana marchew pokroić w paski ,kiwi w krążki.Pomidor i jajka w ćwiartki,ser w kostkę.Składniki sałatki umieścić w salaterce.Oliwę doprawic sokiem z cytryny,solą,pieprzem,ziołami do sałatek.Polać sałatkę.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Sałatka z sosem śliwkowym 2 awokado 2 grejpfruty 4 cykorie 100 g kiełków słonecznika 1/2 główki sałaty lodowej 8 suszonych śliwek kalifornijskich 50 ml brandy sok z cytryny łyzeczka białego i czarnego sezamu Kotanyi SOS-4 łyżki sosu sojowego,2 łyżki brązowego cukru,łyzka sosu ostrygowego,4 suszone śliwki,6 łyzek oleju słonecznikowego 1 awokado obrac pokroić na cząstki skropić sokiem z cytryny.Obrany grejpfrut podzielić na cząstki.Składniki sosu z wyjatkiem oleju zagotować,zmiksować.Po ostudzeniu dodać olej.Śliwki namoczyć w brandy,połączyć z awokado,grejpfrutem,kiełkami.Ułożyć na porwanej sałacie.Skropić sosem,resztę sosu rozlać dookoła sałatki.Posypać uprażonym na suchej patelni sezamem.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
SAŁATKA Z MIETĄ 1/2 główki sałaty lodowej 50 dag chudej wołowiny sok z 1 limonki łyżka sosu rybnego łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki grubo mielonego pieprzu Kotanyi 2 łyżki oleju słonecznikowego mała papryczka chili 150 g mieszanych kiełków pęczek rzodkiewek pęczek dymki szczypiorek gałązki miety Wołowine pokroić w kostkę.Wymieszać sos rybny,cukier,pieprz.Podgrzać olej ,usmażyc mięso.Pod koniec smażenia dodać przygotowany sos,chwile smażyć.Przełożyć na talerz.Chili posiekać.Sałatę porwać,rzodkiewki pokroić w plasterki,,dymke posiekać.W salaterce wymieszać zieleninę z chili,kiełkami,ziołami,skropić oliwą,dodać mięso.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Zdrowa 1 duży brokuł 2 czerwone cebule 4 jajka ugotowane na twardo 4 pomodory mięsiste garść oliwek cztery łyżki majonezu sól pieprz ziołowy Kotanyi zioła do sałatek Brokuł ugotować all dante i podzielić na różyczki. Pomidoty pokroić na ósemki, jajka ugotowane podzielć na ósemki, cebulę pokroić w talarki, oliwki pokrić na pół.Składniki sałatki umieścić w salaterce.Majonez doprawić solą,pieprzem,ziołami do sałatek.Polać sałatkę.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Składniki -puszka czerwonej fasoli -dwie cebule -6 ziemniaków - koperek cięty Kotanyi -bio pietruszka Kotanyi -pieprz czarny Kotanyi -sól nauralna Kotanyi -majonez Wykonanie Gotujemy ziemniaki i zostawiamy do całkowitego wystygnięcia . W międzyczasie krojmy cebulę w kostkę .Gdy ziemniaki wystygną kroimy je w grubą kostkę , mieszamy z pokrojoną cebulą , fasolą, dużą ilością suszonego koperku i pietruszki .Wszystko mieszamy , dodajemy majonezu , przyprawiamy solą i pieprzem do smaku . Smacznego!!!
Zaloguj się, aby oddać głos
0
przepyszna sałatka - 1 słoiczek selera konserwowego lub świeży - 1 puszka kukurydzy - 1 puszka groszku - 1 puszka fasoli - 1 puszka anansów - 200g szynki - 200g żółtego sera - 5 jajek - majonez + jogurt naturalny wykonanie: Ananasa odsączamy i kroimy na małe kawałeczki. Kukurydzę i groszek, seler i fasole odcedzamy. Szynkę kroimy w kostkę lub paseczki. Jajka w kostkę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy z sosem (majonez + jogurt) i doprawiamy. Sałatka najlepsza jest jak chwilkę postoi a smaki się nawzajem przenikną.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Składniki: -1 średniej wielkości kapusta pekińska - 3/4 puszki ananasów - 15 dkg rodzynek - 2 pomarańcze - 1 kwaśne jabłko - 4-5 łyżek majonezu - sok z połówki cytryny - cukier do smaku - szczypta pieprzu Kapustę pokroić w pióra, ananasy, jabłko i pomarańcze w drobną kostkę. Dodać rodzynki, skropić cytryną i wymieszać z majonezem. Doprawić do smaku cukrem i pieprzem.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Składniki: - 2 woreczki ryżu - 2 puszki tuńczyka w kawałkach - puszka kukurydzy - puszka ananasa - jedno średnie kwaśne jabłko - 3 ząbki czosnku - 3 łyżki majonezu - 2 łyżki śmietany - łyżeczka musztardy kremskiej - sól, pieprz do smaku - natka pietruszki do dekoracji Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu i wystudzić. Tuńczyka osączyć z zalewy, ananasa i jabłko pokroić w kostkę, a czosnek wycisnąć przez praskę. Do ryżu dać wszystkie składniki, doprawić solą i pieprzem. Najlepsza po schłodzeniu w lodówce
Zaloguj się, aby oddać głos
0
SAŁATKA Z POLĘDWICĄ 75g polędwicy wieprzowej sól morska Kotanyi Pieprz mielony czarny Kotanyi łyżeczka oleju saflorowego po 1/2 melona,pomarańczy mała cebula 1/2 główki sałaty 2 łyżki kwaśnej śmietany łyżeczka mrożonych ziół mieszanych Mięso natrzeć solą i pieprzem obsmażyć na oleju 2 min.Z melona usunąc pestki ,pokroić w kostkę.Pomarańcze podzielić na cząstki.Cebulę posiekać.sałatę oczyścić ,ułożyć na półmisku.Obłożyć kawałkami melona,pomarańczy,zostawiająć miejsce w środku.Posypać cebulą.Polędwice pokroić w plastry,ułożyć w środku.Śmieratną z ziołami lekko ubić ,doprawić solą,pieprzem,Polać sałatę.Sos pozostały ze smażenia podgrzać ,polać mięso.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Sałatka lodowa z piersią z kurczaka 1 główka sałaty lodowej,1 duży ogórek ,1 duży podwójny filet z kurczaka, 300ml jogurtu naturalnego, 2-3 łyżki majonezu, przyprawa do pieczonego kurczaka z czosnkiem KOTÁNYI, 1 opakowanie przyprawy do sałatki Cezara KOTÁNYI, 1 łyżeczka czosnku granulowanego KOTÁNYI, olej Filet z kurczaka umyć, przekroić wzdłuż na pół. Z obu stron posmarować olejem i natrzeć przyprawą do pieczonego kurczaka z czosnkiem KOTÁNYI .Odstawić na 15 min w chłodne miejsce. Następnie przełożyć mięso na rozgrzaną patelnię z olejem. Smażyć po 5 minut z każdej strony. Ciepły filet pokroić w kostkę. Sałatę lodową poszatkować na grube paski, ogórka pokroić w cienkie plasterki . W miseczce przygotować sos, wymieszać 1 opakowanie przyprawy do sałatki Cezara KOTÁNYI, 1 łyżeczkę czosnku granulowanego KOTÁNYI, 300 ml jogurtu naturalnego i 2-3 łyżki majonezu. W misce połączyć wszystkie składniki i polać przygotowanym sosem. Smacznego!
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Z KURCZAKIEM I ORZECHAMI 50 dag miesa z piersi kurczaka sól pieprz 2 łyżeczki ostrego curry Kotanyi łyżka oleju 15 dag zielonego groszku mrożony 2 puszki mandarynek 2 sałaty lodowe 20 dag majonezu 150 ml gestego jogurtu 4 łyżki solonych orzeszków ziemnych Mięso oprószyć solą i pieprzem,zrumienić z obu stron na oleju,zmniejszyć płomień smaży15 min.Ostudzone pokroić w plastry. Groszek ugotować.Mandarynki osączyć,syrop zachować .Satatę pokroić w paski.Majonez rozetrzeć z jogurtem,5 łyżkami zalewy z manderynek,doprawić curry,solą,pieprzem.Składniki sałatki wymieszać z sosem.Ułożyć na półmisku razem z plasterkami kurczaka.Posypać orzeszkami
Zaloguj się, aby oddać głos
0
PROSTA, SMACZNA -1 puszka tuńczyka w oleju roślinnym ( najlepszy Lisnera) - 1/2 kapusty pekińskiej - 1 puszka kukurydzy ( najlepsza Bonduelle) - 2 duże łyżki majonezu ( najlepszy dekoracyjny Winiary) - sól - pieprz mielony KOTANYI Kapustę pokroić w piórka, dodać rozdrobnionego tuńczyka i kukurydzę, zalać majonezem, dokładnie wymieszać, doprawic solą i pieprzem mielonym KOTANYI ( pieprzu sporo). Gotowe. Smacznego. Czas przygotowania około 10 minut.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Sałatka cezara . Skład - filet z kurczaka podwójny , przyprawa kebab - gyros firmy Kotanyi , sałata lodowa ,majonez ,kiść ciemnych winogron , pieczywo tostowe ,garść startego sera parmezan lub inny żółty ,3 ząbki czosnku . Wykonanie - filet z kurczaka pokroić w kostkę zalać olejem (pół szklanki) wsypać przyprawę kebab gyros dokładnie wymieszać i wstawić na kilka godzin do lodówki (6-8) . Następnie mięsko usmażyć na patelni , zostawić do wystygnięcia . Sałatę lodową pokroić wymieszać z majonezem i czosnkiem przaciśnięt ym przez praskę . Sałate ułożyc na półmisku (lepiej się prezentuje niż w salaterce) , posypać wystudzonym kurczakiem , następnie ułożyć winogronw przecięte na połówki (z winogron wyjąć pestki) , posypać grzankami (pieczywo tostowe pokroić w kostkę i przypiec w piekarniku) i na koniec posypać startym serem .ps jeżeli ktoś woli wersje light zamiast majonezu można dać jogurt naturalny , niestety nie smakuje już tak dobrze .Smacznego .
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Sałatka z łososiem 1 kg szparagów 2 jajka ugotowane na twardo 2 tacki rukoli 4 łyżki orzeszków piniowych 20 dag pomidorów kotajlowych łyżka oliwy sól pieprz Kotanyi szczypta cukru 4 łyżki oleju słonecznikowego 3 łyżki białego octu winnego łyżeczka musztardy 15 dag plasterków wędzonego łososia Szparagi-odciąć zdrewniałe końce,gotować 15-18 min. w osolonej wodzie,ze szczyptą cukru.Orzeszki uprażyć na suchej patelni.Pomidorki poddusić na oliwie ,doprawić solą,pieprzem.Szparagi odcedzić,wywar zachować.Przeklać zimną wodą.Olej wymieszać z octem,muszardą,5 łyżkami wywaru ze szparagów.Doprawić pieprzem,solą,cukrem.Polać szparagi i ułożyć je na rukoli.Rozłożyć pomidorki,plasterki łososia.Przed podaniem posypać orzeszkami i posiekanym jajkiem.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Sałatka kurczak, ryż i ananas! składniki: pierś z kurczacza papryka puszka kukurydzy puszka ananas 2 saszetki ryżu 2-3 ząbki czosnku / lub w granulacie majonez jogurt naturalny przyprawy: kary, do gyrosa lub kebaba, papryka,sól, pieprz Ryż ugotować i odstawić do ostygnięcia następnie pokroić pierś z kurczaka w kostkę i obsypać przyprawą go gyrosa, troszkę papryki przyprawy odstawić na 2 godz. usmarzyć. Po ostygnięciu wrzucamy ryż i usmarzonego kurczaka do naczynia dodajemy kukurydzę, pokrojoną w kostkę paprykię i ananasa, posypujemy przyprawą kary. Sól, pieprz do smaku Sos Do majonezu dodajemy jogurtu nat. i zgniecione ząbki czosnku. Sałatka pyszna na zimno jak i na ciepło. Smacznego
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Prosta a efektowna i smaczna! [*]Pierś z kurczaka [*]Kukurydza [*]Rodzynki [*]Majonez [*]Przyprawy Mięsko kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju. Gdy wystygnie dodajemy do miseczki razem z kukurydzą i sparzonymi wcześniej rodzynkami. Mieszamy składniki z majonezem i przyprawiamy solą i pieprzem lub czym kto woli Smacznego
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Składniki: 1 brokuł ugotowany al dente - ostudzony i pokrojony na różyczki, opakowanie łososia wędzonego (100 -200g) - pokrojone w paski, puszka kukurydzy, 3 - 4 jaja ugotowane na twardo - pokrojone w ćwiartki, opcjonalnie kilka kropel soku z cytryny. Na sos: 100 ml jogurtu greckiego lub naturalnego, 100 ml majonezu, pęczek koperku - poszatkowany, sól, pieprz do smaku. Wykonanie: wszystkie składniki ułożyć na półmisku, można także w salaterce warstwowo, skropić cytryną. Składniki na sos wymieszać - przełożyć do sosjerki. Wszystko schłodzić. Wyjąć z lodówki przed podaniem. Nakładać sałatkę na talerze i polewać sosem każdą porcję osobno. Smacznego!
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Prosta, bardzo smaczna, choć kaloryczna: 30 dkg sera żółtego (twardy), 1 puszka kukurydzy, 1 puszka ananasa, 3 duże ząbki czosnku, majonez. Zetrzeć żółty ser na tarce o dużych oczkach, czosnek zgnieść w prasce, wymieszać z 3 łyżkami majonezu. Do startego sera dodać pokrojony w dużą kostkę ananas (odsączony ze słodkiej zalewy), kukurydzę, sos czosnkowo-majonezowy, odstawić na 1/2 godz. Pycha !
Zaloguj się, aby oddać głos
0
KOLOROWA Z MIĘSEM 10 dag dzikiego ryżu 10 dag soczewicy 25 dag mięsa z pieczonego kurczaka 2 kolorowe papryki 1 cebula 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 5 dag rodzynków 500 ml bulionu z kostki łyżeczka curry Kotanyi łyżeczka chili Kotanyi sok z cytryny 4 łyżki oleju cukier sól pieprz Kotanyi Mięta melisa Ryż i soczewicę zrumienić na patelni na 2 łyżkach oleju.Do wywaru dodać łyżeczkę curry.Ryż z soczwiwcą przełożyć do rondla zalać wywarem,gotować ,aż odparuje wywar.Umieścic naczynie w ciepłym miejscu.Rodzynki sparzyć.Kurczaka,papryki,cebule pokroić w kostkę.Czosnek posiekać.Dodać do ryżu.Doprawić sokiem z cytryny,solą,cukrem,pieprzem.Wymieszac i wstawić do lodówki na 60 min.Przed podaniem sałatkę posypać listkami mięty,melisy.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Sałatka "Pożegnanie Jesieni" Składniki : - 40dag makaronu świderki - 20 dag suszonych pomidorów w oleju - 10 dag czarnych oliwek bez pestek - kilka różyczek brokuła - 3 łyżki pestek słonecznika - ząbek czosnku ew czosnek w granulacie kotanyi - 5 dag startego parmezanu - zioła prowansalsie kotanyi - sół kotanyi - pieprz kotanyi PRZYGTOWANIE : Makaron gotujemy al dente, przelewamy zimną wodą, studzimy brokuła gotujemy studzimy i rozdrabniamy pomidory kroimy w cienkie paseczki (chyba że ktoś lubi to mogą być "grube" a olej zachowujemy oliwki kroimy , siekamy czosnek ew dosypujemy z pudełeczka. Składniki mieszamy posypujemy startym parmezanem polewamy 3 łyżkami oleju z pomidorów , całość mieszamy. Pod koniec posypujemy pestkami słoneczknika. Gorąco polecam sałatka jest smaczna a przede wszystkim bardzo zdrowa. Smacznego !!!!! l
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Strona 1 z 4

Dodaj odpowiedź:


Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz: