Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Podaj przepis na sałatkę, wygraj zestaw młynkow KOTÁNYI

Utworzony przez katarzyna, 14 grudnia 2012 r. o 08:42
SAŁATKA Z KREWETEK I TUNCZYKA 2 puszki tunczyka w sosie własnym 20 dag mrożonych krewetek 2 cykorie duży grejpfrut 3 łodygi selera naciowego łyżka kaparów Sos-3 łyżki majonezu,jogurt naturalny 100 g,łyżka keczupu,łyżka koniaku,pieprz Kotanyi,sól Tunczuka osączyć,podzielić.Krewetki ugotować.Kapary osączyć.Seler pokroić w kawałk.Grejpfruta podzielić na cząstki,obrać z błon.Liście cykorii posiekać. Sos składniki wymieszać.Składniki sałatki połączyć ,polac sosem.Najlepiej smakuje z bagietką lub grzankami
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
SAŁATKA OWOCOWA W SOSIE WINNYM 1 melon miodowy 1/4 arbuza 25 dag ciemnych winogron 2 nektarynki sos-1/2 szkl czerwonego wina, imbir Kotanyi cynamon Kotanyi 2 goździki pestki słonecznika lub migdały Zagotować wino ze szczyptą imbiru,cynamonu,goździkami-ostudzić.Nektarynki obrać podzielić na cząstki.Z melona i arbuza za pomocą łyżki wyciąć kulki.Winogrona oszyścić.Składniki sałatki połączyć ,zalać sosem winnym.Schłodzić .Przed podaniem posypać uprażonym słonecznikem lub posiekanymi migdałami.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
SAŁATKA Z CZERWONEJ KAPUSTY NA CIEPŁO 1mała czerwona kapusta 50 g orzechów włoskich połowki 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki oleju z orzechów włoskich 2 łyżki octu sherry łyżka madery 1 kwaśne jabłko łyżka świeżego majeranku 1/2 łyżeczki cynamonu Kotanyi sól pieprz Kotanyi Orzechy skrokić olejem orzechowym uprażyc w piekarniku 8 min 180 stopni.Kapustę poszatkować,dodać ocet,maderę,oliwę,cynamon-dusić 3 min.Stale mieszać .Doprawić solą,pieprzem,dodać pokrojone w paski jabłko,orzechy,majeranek.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
SAŁATKA Z BURAKÓW PAPRYKI I POMARAŃCZY 400 g buraków ćwikłowych 400 g zielonej papryki 4 pomarańcze 16 listków bazylii Sos;1/8 l soku z pomarańczy 2 żółtka 4 łyżki oleju z orzechów włoskich 2 łyżki octu balsamicznego 1/2 łyżki musztardy w proszku sól biały pieprz Kotanyi Sok z pomarańczy zmiksować z żółtkami,olejem,doprawić do smaku solą,pieprzem.Buraki zetrzeć na tarce w paski,paprykę pokroic w paski .Warzywa wymieszać z zalewą.Pomarańcze obrać ,podzielić na cząstki ,usunąć blonę.Sałatke rozłożyć na talerze,wokoło obłożyć cząstkami pomarańczy,przybrać listkami bazylii.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Sałatka z buraków,twarogu i ananasa 400g buraków ćwikłowych 1 świeży ananas ok 100 g 1 krucha sałata Sos;200 g twarogu, 1/8 l soku z ananasa sok z 1 cyrtyny biały pieprz Kotanyi odrobina tabasco Ser zmiksować ,dodać sok z ananasa,sok z cytryny,,doprawić solą.Buraki ugotować-35 min.Ostudzone pokroić na półplasterki.Miąższ ananasa pokroić w dużą kostkę.Oczyszczoną sałatę wymieszać z połową zalewy,ułożyć na talerzach.Buraki i ananas połączyć z resztą zalewy i ułożyć dekoracyjnie na sałacie.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
SAŁATKA Z PŁATKAMI MIGDAŁOWYMI 2 pomirory jedna pierś z kurczaka ser feta płatki migdałowe przyprawa do kurczaka KOTANYI majonez Pomodory pokroić w grubą kostkę, wyłożyć na dno salaterki. Piers posypać przyprawa do kurczaka KOTANYI podsmażyc, wyłożyć na pomidory. Ser feta pokroić w kostkę , wyłożyć na kurczaka. Polać majonezem , posypać zrumienionymi płatkami migdałowymi. Smaczna i dekoracyjna sałatka, polecam!
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
SAŁATKA ZE SCHABEM 200 g wędzonego schabu mały ananas 400 g papryki różne kolory 20 g listków bazylii 2 cykorie Sos;40 ml soku z ananasa łyżka octu z białego wina 4 łyżki oliwy z oliwek łyżka musztardy Dijon 1 szalotka mielony biały pieprz Kotanyi odrobina tabasco Sos;sok ananasowy,ocet,musztardę,zmiksować ,dodać posiekaną szalotkę,doprawić solą,tabasco pieprzem.Miąższ ananasa pokroiś w paski.Papryki pokroić w paski.Paprykę i ananas zalać zalewą-10 min.Dodać bazylię.Cykorię oczyścić,liście zanurzyć w zalewie ,ułożyc na talerzach na kształt wachlarza.Schab smażyć na maśle ok 2 min.Sałatkę z ananasa ułożyć na środku talerzy.Schab pokrojony w cienkie plasterki na cykorii.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
BROKUŁOWA PYSZNA 1 brokuł -ugotować 1 opakowanie fety -pokroić w kostkę 1 puszka kukurydzy 1 długi ogórek,świeży umyć nie obierać pokroić w kostkę 2x sos francuski -wykonać wg przepisu 2 łyżki oliwy z oliwek 4 ząbki czosnku przecisnąć przez praskę zmieszać z oliwą odstawić na godzinę następnie wymieszać z sosem francuskim 100 g łuskanego słonecznika.- prażyć na suchej patelni-nie przypalić Składniki wymieszać, przed podaniem polać sosem. SMACZNEGO
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
SAŁATKA Z CZERWONEJ SOCZEWICY 200 g czerwonej soczewicy 1/2 pora 1 marchew 50 g selera 25 g chudego boczku 6 suszonych śliwek 2 cykorie 1 sałata radicchio 1/2 łyżki posiekanej kolendry Sos;200 ml wywaru drobiowego 4 łyżki oliwy z oliwek łyżka musztardy sól cukier biały mielony pieprz Kotanyi Składniki sosu połączyć-zmiksować.Soczewicę gotowac 4 min,osączyć.Por,marchew,seler,oczyścić ,pokroić w kostkę ,gotować w osolonym wrzątku 30 s.osączyć.Boczek pokroić w kostke ,podsmażyć.Śliwki pokroić w paski.Liście cykorii i sałaty oczyścić .rozłożyć na talerzach.Składniki sałatki połączyć ,rozłożyć na sałacie,posypać kolendrą
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
SAŁATKA CZARUJĄCY CZAREK Składniki: - 4-5 średnie marchewki - 1 pęczek rzodkiewki - 1/2 szklanki gęstej śmietany lub jogurtu naturalnego - garść posiekanej zieleniny (koperek, szczypiorek, natka pietruszki, rukola). - sól - pieprz KOTANYI - cukier - sok z cytryny - 2 jajka ugotowane na twardo Wykonanie: Marchewkę oczyścić i zetrzeć na tarce z małymi otworami, skropić sokiem z cytryny. Rzodkiewkę oczyścić i zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Jarzynki wymieszać z posiekaną zieleniną i śmietaną, doprawić do smaku sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem KOTANYI. Białka jajek na twardo posiekać, a żółtka przetrzeć przez sito. Posypać gotową sałatkę. Smacznego! Qlka86
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
SAŁATKA ZADZIORNY ZENEK Składniki: - 1 puszka groszku konserwowego lub kukurydzy - 4 średnie ogórki konserwowe - 1 duże kwaskowate jabłko - 1 cebula - garść posiekanej zieleniny ( koperek, szczypiorek, natka pietruszki, bazylia KOTANYI, estragon KOTANYI, kolendra KOTANYI , tymianek KOTANYI). - 1 szklanka gęstego jogurtu naturalnego - sól, cukier - ewentualnie 3 strąki papryki konserwowej Wykonanie; Groszek odsączyć z zalewy. Cebulę, ogórki i paprykę pokroić w kostkę. Jabłko umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w drobną kostkę. Wszystko wymieszać z groszkiem, jogurtem i posiekaną zieleniną.Doprawić do smaku. Smacznego! Qlka86
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
FASOLOWA Z MIODOWYM SOSEM WINEGRET 1 kg fasolki szparagowej- żółta 150 g wędzonej piersi z indyka 100 gorzeszków ziemnych po gałązce tymianku i cząbru SOS-1/2 l wywaru z drobiu, 2 szalotki po łyżce musztardy dijon,miodu 2 łyżki octu miodowego 4 łyżki oleju z orzechów włoskich sól czarny mielony pieprz Kotanyi Wywar zagotować ,dodać posiekane szalotki,gotować 2 min.Dodać musztardę ,miód,ocet.doprawić do smaku solą,pieprzem.Całość zmiksować ,dodając olej. Fasolę pokroić na kawałki,gotować ok 7 min w osolonej wodzie.Osączyć,wymieszać z sosem.Tymianek i cząber posiekać,dodać do fasolki.Fasolke rozłożyć na talerzach,posypać posiekanymi orzechami.Obok ułozyć plasterki indyka zwiniete w ruloniki.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
SAŁATKA Z KOPRU WŁOSKIEGO Z BOCZKIEM SAŁATKA-650 g bulw kopru włoskiego 2 zielone jabłka sok z 1 cytryny JABŁKA Z BOCZKIEM-2 zielone jabłka,miód,16 plasterków chudego boczku,2 łyżki oleju z orzeszków ziemnych,40 g posiekanych migdałów. Sos-2 jajka ugotowane na twardo,łyżka słodkiej musztardy,łyżka octu jabłkowego,łyżka miodu,10 ml wódki anyżowej,4 łyżki oleju z orzechów ziemnych,20 ml soku jabłkowego,sól,mielony czarny pieprz Kotanyi Sos-jajka przetrzeć,dodać musztardę,ocet,miód,anyżówkę-miksować dodając olej,potem sok jabłkowy.Doprawić do smaku solą i pieprzem. Koper włoski pokroić w paski zalać sosem na 20 min.Jabłka obrać ,pokroić w paski,skropić sokiem z cytryny. Jabłka z boczkiem-jabłka obrać,usunąc gniazda,pokroić na kawałki,skropić sokiem z cytryny,miodem,owinąć plasterkiem boczku.Smażyć na rozgrzanym oleju 3 min. Sałatkę rozkładamy na talerze,obok układamy jabłka z boczkiem.Posypujemy wiórkami migdałowymi.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
SAŁATKA ZE SZPARAGÓW I SZYNKI po 600 g białych i zielonych szparagów sól cukier 8 jajek przepiorki Sos; łyżka musztardy dijon 2 łyżki octu z białego wina 4 łyżki oleju z pestek winogron galązka natki pęczek szczypiorku 2 jajka 1 pomidor 2 szalotki 80 g gotowanej szynki sól cukier biały pieprz Kotanyi pęczek trybuli Sos-musztardę,ocet zmiksować dodając olej.Jajka szczypiorek posiekać.Pomidory obrac pokroić w kostkę.Szynke pokroić w kostkę i razem z jajkami pomidorami wymieszać z sosem.doprawić solą pieprzem,cukrem.Oczyszczone szparagi gotować-6min we wrątku z dodatkiem soli i cukru.Każde osobno.Ostudzić ,obciąć końcówki.Jajka przepiorki gotować 1 1/2 min,ostudzone przekroić na połówki.Główki szparagów ok 5 cm ułożyć na talerzach na kształt gwiazdy.Sos rozcieńczyć 2 łyżkami wywaru ze szparagów ,skropić czubki.Resztę szparagów pokroić na kawałki,wymieszać z sosem,ułożyć pośrodku talerzy,przybrać połówkami jajek,listkami trybuli
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Z PIEROŻKAMI TORTELLINI 25 dag suszonych pierożków tortellini 10 plasterków wędzonego boczku 3 łyżki octu jabłkowego 20 dag pomidorków koktajlowych 12 dag pieczarek 15 dag twarożku ziołowego 3 łyżki oleju sól pieprz Kotanyi 20 dag mozzarelli pęczek dymki świeża bazylia Pierożki ugotować -15 min.Boczek podsmażyć na chrupiąco.Ocet utrzeć z solą,pieprzem,cukrem,ucierając stopniowo dodawać oliwę.Powstałym sosem zalać odcedzone pierożki.Pomidorki pokroić na połówki,cebule w talarki,pieczarki w plasterki.Wszystko wymieszać z pierożkami.Dodać posiekaną bazylię,pokrojony w kostkę boczek i mozzarellę.Twarożek ziołowy rozetrzeć z mlekiem ,skropić sałatkę.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
SAŁATKA Z MIĘSNYMI KULKAMI 1,2 kg ziemniaków 4 jajka 1 ogórek zielony po 1 czerwonej zielonej,żółtej papryce 25 dag sa łaty rzymskiej 2 cebule 2 ząbki czosnku 50 dag jogurtu naturalnego 10 dag majonezu sałatkowego łyżeczka soku z cytryny sól,cukier biały pieprz Kotanyi słodka mielona papryka Kotanyi 50 dag metki wieprzowej lub surowej białej kiełbasy 3 łyżki oleju Ziemniaki ugotować w mundurkach,ostudzone pokroić w plasterki.3 jajka ugotować na twardo,ostudzone pokroić na ćwiartki.Cebule posiekać,czosnek rozgnieść ,ogórek papryki ,pomidory pokroić na małe kawałki.Sałatę porwać. Sos-majonez wymieszać z jogurtem,sokiem z cytryny.Doprawić solą pieprzem,cukrem,dodać czosnek i połowę cebuli.W salaterce umieścić ziemniaki,sałatę,pomidory,paprykę,ogórki.Polać sosem.Z osłonek metki wyjąć mięso,dodać jajko,resztę cebuli.Doprawić solą i pieprzem.Formować małe kuleczki,usmażyć na oleju.Razem z ćwiartkami jajek dodać do sałatki.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
SAŁATKA Z KACZKI I POMARAŃCZY 450 g ugotowanych małych ziemniaków 2 szkl ugotowanego miĘsa z kaczki 2 pęczki rukwi 2 pomarańcze 4 łyżeczki posiekanego szczypiorku 3 łyżki oliwy z oliwek łyżka soku z cytryny skórka z 1/2 cytryny 2 łyżeczki miodu 1/2 łyżeczki musztardy dijon mielony czarny pieprz Kotanyi sól Ziemniaki kroimy w plasterki,rukiew dzielimy,pomarańczę dzielimy na cząstki.mięso kroimy w kostkę.Składniki łączymy.Oliwę mieszamy z sokiem i otartą skórką z cytryny,dodajemy miód,musztadrę,doprawiamy solą i pieprzem.Sos łączymy z sałatką.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
SŁATKA Z KURCZAKA I JABŁKA 100 g ugotowanego mięsa z kurczaka 150 mg szynki wieprzowej pieczonej 225 g ryżu długoziarnistego 1 jabłko sok z 2 cytryn 6 połówek orzechów pecach 3 łyżki oliwy z oliwek łyżka sosu worcester mielony czarny pieprz Kotanyi sól Ryż ugotować na sypko.Jabłko obrać pokroić w kostke ,skropić sokiem z cytryny.Mięso i szynkę pokroić w kostke Składniki połączyć,dodać orzechy.Oliwę mieszamy z resztą soku z cytryny,sosem,doprawiamy solą ,pieprzem.Łączymy ze składnikami sałatki,wymieszać.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
SAŁATKA ZE SZPARAGÓW I SADZONYMI JAJKAMI PRZEPIÓRCZYMI 1200 g szparagów sól,cukier 20 g masła 12 jajek przepiórczych pojemnik rzeżuchy SOS- 1/8 l wywaru cielęcego 2 szalotki łyżka musztardy dijon 2 łyżki octu z białego wina sól,cukier biały pieprz Kotanyi 4 łyżki oleju z pestek winogron 2 jajka pojemnik rzeżuchy Wywar cielęcy podgrzać ,dodać posiekane szalotki,gotować 2 min.Ostudzić .Dodać musztardę,ocet,doprawić solą,cukrem,pieprzem-zmiksować dodając stopniowo olej.Jajka ugotować,posiekać.Rzeżuchę posiekać,dodać razem z jajkami do sosu,wymieszać. Szparagi gotować w 1 1/2 l wody z dodatkiem cukru,soli,masła-10 min.Ostudzone ,odciąć końcówki,przekroić na połówki.Rozłożyć na talerzach w kształt gwiazdy,skropić sosem.Jajka przepiórcze usmażyć jak jajka sadzone i po 3 nałożyć na każdy talerz na szparagi.Posypać rzeżuchą.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Sałatka z kurczakiem 450 g ryżu długoziarnistego 100 g mrożonego groszku łyżka oleju słonecznikowego 1 cebula łyżka curry Kotanyi łyżeczka koncentrany pomidorowego 150 ml czerwonego wina 150 ml bulionu z kurczaka z kostki liśc laurowy Kotanyi 2 szkl majonezu biały pieprz Kotanyi puszka kukurydzy 450 g ugotowanego mięsa z kurczaka 2 łyżki płatków migdałowych Ryż gotujemy 10 min w duzej ilości osolonej wody.Na 5 min przed końcem gotowania,dodajemy groszek.Odcedzić.Celulę podsmażyć na oleju,dodać curry,smażymy 3 min.Dodajemy koncentrat,wino,bulion,liść laurowy-dusimy 10 min.Ostudzić ,usunąć liśc laurowy,dodać majonez,doprawić pieprzem.Dodać osączona kukurydzę.Na półmisku układamy liście sałaty,wykładamy ryż z dodatkami.Na wierzch mięso,polewamy sosem.Posypujemy płatkami.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...