Racuchy z serem 20 dag twarogu zmiksuj z cukrem waniliowym, 3 łyżkami cukru, 2 żółtkami, 1/2 szkl mleka. Te wszystkie składniki wymieszać z 10 dag mąki i szczyptą proszku do pieczenia. Ciasto połączyć z pianą z 2 białek. Na patelni rozgrzej olej. Nabieraj łyżką porcje ciasta i kładź na patelnię. Smaż z obu stron na złoty kolor. Racuchy osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Oprósz cukrem pudrem i podawaj z konfiturą. Racuchy z rabarbarem Do 1 1/2 szkl mleka zsiadłego dodaj 3 żółtka i mąkę pszenną, tyle aby powstało gęste ciasto i 1 łyżeczkę proszku do pieczenia. Ciasto połącz z pianą z 3 białek. Do tego dodaj także pokrojony w kostkę rabarbar. Na patelni rozgrzej olej. Nabieraj łyżką porcję ciasta i kładź na patelnię. Smaż z obu stron na złoty kolor. Oprósz cukrem pudrem. Zamiast rabarbaru można dodać jabłko lub wiśnie.
Zaloguj się, aby oddać głos
0