Konserwatorium - Gohan desuyo! To przede wszystkim trening trudniejszych i mało znanych form sushi z elementami kuchni gorącej. Szkolenie obejmuje również szeroki materiał teoretyczny oraz panel dyskusyjny, w trakcie którego będziemy wymieniać doświadczenia, dzielić się wiedzą i rozwiązywać Państwa problemy. W trakcie ćwiczeń praktycznych, poznacie Państwo tajniki niecodziennych form sushi (min. Tempura sake yaki - Futo maki z pieczonym łososiem panierowany w panko, Ura Maki ebi tempura - krewetka ebi w tempurze, fukusa sushi - sakiewki sushi z naleśnika, gunkan sushi)
Program Konserwatorium:
Część Teoretyczna
* Omówienie różnic pomiędzy stylem Edo, stylem Kansai, sushi autorskim oraz sushi narodowym.
* Przedstawienie wszystkich dostępnych w Polsce produktów mających zastosowanie w sushi (min. Ikra z latającej ryby tobiko, tofu Inari, Kanpio aijtsuke, barwniki do ryżu, ryby i owoce morza itp.)
* Omówienie polskich surowców mogących znaleźć zastosowanie w sushi.
Panel dyskusyjny
* Omówienie najczęściej pojawiających się problemów.
* Dyskusja na temat trendów tworzenia sushi w Polsce i na świecie
* Techniki i ich zastosowanie
Część Praktyczna
Formy Sushi:
* Tempura sake yaki ? Futo maki z pieczonym łososiem panierowany w panko,
* Ura Maki ebi tempura - krewetka ebi w tempurze,
* fukusa sushi - sakiewki sushi z naleśnika,
* gunkan sushi
* Temaki
* Inari
Kuchnia Gorąca:
* Tempura
* Technika ajtsuke
* Technika Fry
Agenda:
Miejsce: "Skład bananów", ul. Wołodyjowskiego 47A koło stacji Metra Służew.
Termin: 28 listopada 2009 r
Czas trwania: 3-4 h (Zajęcia rozpoczynają się o 15.30)
Grupa: 10-15 osób.
Aby wziąć udział w szkoleniu, należy przynieść ze sobą bardzo ostry nóż (bez ząbków do piłowania) oraz deskę do krojenia.
Więcej informacji oraz zapisy na stronie masala.com.pl
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|