Konserwatorium - Gohan desuyo! To przede wszystkim trening trudniejszych i mało znanych form sushi z elementami kuchni gorącej. Szkolenie obejmuje również szeroki materiał teoretyczny oraz panel dyskusyjny, w trakcie którego będziemy wymieniać doświadczenia, dzielić się wiedzą i rozwiązywać Państwa problemy. W trakcie ćwiczeń praktycznych, poznacie Państwo tajniki niecodziennych form sushi (min. Tempura sake yaki - Futo maki z pieczonym łososiem panierowany w panko, Ura Maki ebi tempura - krewetka ebi w tempurze, fukusa sushi - sakiewki sushi z naleśnika, gunkan sushi) Program Konserwatorium: Część Teoretyczna * Omówienie różnic pomiędzy stylem Edo, stylem Kansai, sushi autorskim oraz sushi narodowym. * Przedstawienie wszystkich dostępnych w Polsce produktów mających zastosowanie w sushi (min. Ikra z latającej ryby tobiko, tofu Inari, Kanpio aijtsuke, barwniki do ryżu, ryby i owoce morza itp.) * Omówienie polskich surowców mogących znaleźć zastosowanie w sushi. Panel dyskusyjny * Omówienie najczęściej pojawiających się problemów. * Dyskusja na temat trendów tworzenia sushi w Polsce i na świecie * Techniki i ich zastosowanie Część Praktyczna Formy Sushi: * Tempura sake yaki ? Futo maki z pieczonym łososiem panierowany w panko, * Ura Maki ebi tempura - krewetka ebi w tempurze, * fukusa sushi - sakiewki sushi z naleśnika, * gunkan sushi * Temaki * Inari Kuchnia Gorąca: * Tempura * Technika ajtsuke * Technika Fry Agenda: Miejsce: "Skład bananów", ul. Wołodyjowskiego 47A koło stacji Metra Służew. Termin: 28 listopada 2009 r Czas trwania: 3-4 h (Zajęcia rozpoczynają się o 15.30) Grupa: 10-15 osób. Aby wziąć udział w szkoleniu, należy przynieść ze sobą bardzo ostry nóż (bez ząbków do piłowania) oraz deskę do krojenia. Więcej informacji oraz zapisy na stronie masala.com.pl
Zaloguj się, aby oddać głos
0