Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Wygraj herbaty nie z tej ziemi!

Utworzony przez milutka204@wp.pl, 5 marca 2010 r. o 06:59
Penne z sosem ziołowo-serowym z tuńczykiem. W rondelku rozgrzewamy oliwę, dodajemy 2 ząbki czosnku i 2 cebule pokrojone w piórka, solimy. Gdy cebula się zeszkli dodajemy 250 ml słodkiej śmietanki (ja dodaję 12%). Doprowadzamy do delikatnego "bulgotania". Dodajemy pokrojony ser pleśniowy np. Lazur wg. uznania biały, niebieski lub zielony. Gotujemy powoli aż się rozpuści, dodajemy zioła - bazylię i oregano, następnie tuńczyka z puszki, odsączonego z zalewy oraz zielone oliwki. Jeśli sos jest za rzadki, można dodać łyżeczkę mąki roztrzepanej ze śmietanka lub mlekiem. Doprawić solą i pieprzem:)
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Muszle z rucolą, oscypkiem i wędzoną szynką Wyjątkowy wieczór... Z tej okazji COŚ bardzo specjalnego. Danie, z którym kojarzy mi się jeden z najpiękniejszych wieczorów w moim życiu.. Świece, wino i... pyszny makaron Wyjątkowe w smaku, niepowtarzalne połączenie lekko kwaskowej rucoli, aromatu wędzonego oscypka i szynki, z odrobiną pomidorowej słodyczy.. Poezja smaku Co jest potrzebne, aby zanurzyć się w tej rozkoszy smaków? makaron w kształcie dużych muszli (oczywiście może być inny, tylko o większych kształtach, muszle pochodzą z oryginalnego przepisu ) pojemniczek rucoli (o pojemności ok. 1 litra, najczęściej występujący w sklepach) 100g wędzonej szynki np. Szwarcwaldzkiej lub Parmeńskiej pół dużego lub 3 małe wędzone oscypki 250 g pomidorków koktajlowych (mogą być też normalne pomidory pokrojone w ćwiartki) czarne oliwki oliwa z oliwek sól & pieprz W skrócie(: do gotującej się wody dodajemy płaską łyżkę soli i 3 łyżki oliwy, następnie wrzucamy muszle. Mieszamy. Kiedy woda zacznie znów bulgotać, zmniejszamy ogień i gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu,wybierając krótszy czas. Zanim odcedzimy makaron, trzeba sprawdzić, czy jest na pewno "al dente", czyli twardy, ale nie surowy w środku. W czasie, kiedy gotuje się woda, kroimy plastry szynki w paseczki (szerokość ok. 1cm.) i oscypek w kostkę (ok. 1,5cm x 1,5cm). Na rozgrzaną patelnię (najlepiej teflonową) wrzucamy paski szynki i podsmażamy je delikatnie (nie powinny być zesmażone i sztywne jak bekon, tylko leciutko zarumienione). Podsmażoną i bardzo aromatyczną (!) szynkę przekładamy na drugą patelnię lub inne naczynie (odstawiamy na bok i już nie podgrzewamy). Patelnię, na której smażyła się szynka trochę mocniej rozgrzewamy (tylko bez przesady ) i wrzucamy kostki oscypka. Szybko je podsmażamy cały czas poruszając patelnią lub pomagając sobie łyżką, bo oscypek lubi przywierać do patelni Podsmażony oscypek przekładamy do szynki. Znów na tę samą patelnię, wlewamy odrobinę (1-2 łyżki) oliwy z oliwek i wrzucamy na nią całe pomidorki koktajlowe (lub cząstki dużego pomidora). Smażymy mieszając bardzo delikatnie do momentu, aż zauważymy, że na pomidorach pęka skórka. Wtedy szybko przekładamy je na osobny talerz. Wciąż na tę samą patelnię (na małym ogniu) wykładamy oczyszczone (zwykle już są) listki rucoli. Po chwili podsmażania powinny znacznie zmniejszyć swoją objętość, kiedy tak się stanie, wyłączamy ogień pod patelnią. Po odcedzeniu wody z muszli, makaron przerzucamy szybko z powrotem do gorącego (!) garnka, dodajemy podsmażone: szynkę i oscypek i delikatnie mieszamy. Teraz po trochu dodajemy podsmażone listki rucoli - mieszamy delikatnie. Po wyłożeniu dania na talerze dokładamy po kilka usmażonych pomidorków, czarne oliwki i gotowe! Szczerze polecam! Proste i bardzo eleganckie zarazem! :]
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Przepis na pyszny bułgarski Giuwecz: Składniki: 40 dkg mięsa z łopatki cielęcej lub wieprzowej 3 pomidory duży strąk czerwonej papryki bakłażan 5 ziemniaków duża cebula 2 garście fasoli szparagowej rosołek wieprzowy olej jajko 5 łyżek jogurtu 2 łyżki natki pietruszki pieprz, papryka słodka Przygotowanie: Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju, a następnie wyjmujemy je i na tym samym oleju szklimy cebulę, dodajemy pomidory obrane ze skórki i pokrojone w kostkę, wkładamy mięso i zalewamy wszystko szklanką bulionu. Mięso dusimy do momentu, aż będzie prawie miękkie, po czym dodajemy pokrojone w plasterki ziemniaki, bakłażana, pokrojoną w paski paprykę i pociętą fasolkę. Przyprawiamy, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy ok. 20 minut. Gotową potrawę zalweamy jogurtem wymieszanym z jajkiem i wstawiamy do piekarnika na kolejne 10 min. Giuwecz wykładamy na półmisek i posypujemy natką. Przepyszne!!!
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Makaron po turecku (np. na pyszną, łatwą i szybką kolację): Składniki: 50 dag makaronu (np. muszelki) 4 łyżki masła 3-4 łyżki miodu 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich sól Makaron ugotować na półtwardo z niewielką ilością soli, po czym odcedzić, przelać zimną wodą i osączyć na sitku. Naczynie grubo wysmarować masłem i układać makaron warstwami, każdą warstwę przesypując orzechami i polewając stopionym miodem. Wszystko obłożyć grudkami masła, wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać 30 min. Smacznego!
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Zapiekanka po moskiewsku: 20 dag pieczarek 4 plastry baleronu 10 dag kwaszonej kapusty pół kwaszonego ogórka 1 cebula 1 łyżka margaryny 1 ząbek czosnku 15 jagód jałowca 5 ziaren pioprzu tłuszcz do formy sól 2 łyżki posiekanego koperku Obraną i pokrojoną cebulę podsmażyc na margarynie. Dodać do niej przelaną wodą, odcedzoną i pokrojoną kapustę oraz ziarna jałowca i pieprzu. Wszystko podsmażyć ciągle mieszając. Oczyszczone i pokrojone pieczarki posolić i udusić na pozostałym tłuszczu wraz ze zmiażdżonym czosnkiem. żaroodporne naczynie wysmarować tłuszczem. Na dnie ułożyć warstwę kapusty, na niej dwa plastry baleronu, połowę porcji uduszonych pieczarek i kilka plasterków odciśniętego z soku ogórka. Całość posypać koperkiem. Następnie ułożyć drugą warstwę tych samych składników. Na wierzch położyć kilka wiórków margaryny. Potrawę przykryć i wstawić do średnio nagrzanego piekarnika na ok. 30 min. Najlepiej podawać z razowym chlebem i sezonową surówką. Polecam!
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Placek owsiany świetny na śniadanko: 1 jajko 3 łyżki płatków owsianych garść migdałów (obranych ze skórki i pokrojonych) garść suszonej żurawiny łyżka otrębów pszennych powidła śliwkowe Surowe jajko wbijamy do miski. Dodajemy resztę składników i mieszamy. Przelewamy na małą rozgrzaną patelnię. Smażymy około 2 minuty z każdej strony (na złoty kolor). Gotowy placek może być suchy, dlatego najlepiej smakuje posmarowany powidłami śliwkowymi lub dżemem. Można też jeść go bez powideł, ale wtedy lepiej dodać więcej suszonych owoców.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Chcę się podzielic przepisem na pyszne pierogi z kominków / lejkowiec dęty/. Jesienia robie je ze świeżo zebranych grzybó, natomiast zimą i wiosną, z grzybów zamrożonych. Po oczyszczeniu i krotkim gotowaniu już zimne i odcedzone zamrazam w woreczkach z folii. Sa doskonałe po rozmrożeniu do pierogów, na sos czy zupę. Farsz Ok. 50dag ugotowanych kominków należy pokroić drobno lub przepuśćić przez maszynkę o duzych otworach. Dodać do grzybów jajko, zrumieniona cebulkę dużą, sól, pieprz i wycśniętą - namoczona wcześniej bułkę. Wszystko dokładnie wymieszac i lepić pierogi z ciasta, jakie każda gospodyni uzywa w tym właśnie celu. Podawać z tłuszczem, masełkiem. Do farszu można dodać ugotowana kiszona kapustę, zmielone mięso lub kaszę gryczaną. Mi jednak najbardzoej smakuja pierogi z samymi grzybami.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
A oto przepis na chrupiące żeberka w imbirze: 1 kg żeberek cielęcych 1 łyżeczka imbiru sok z 1 cytryny 2 łyżki sosu sojowego 3 szkl. bulionu warzywnego (z kostki) 1 łyżka oleju do smażenia przyprawa do mięs pieprz Mieso opłukać, osuszyć i pokroić na równe porcje. Kazdy kawałek oprószyc imbirem, przyprawą do mies i pieprzem. Skropić sosem sojowym i sokiem z cytryny i odstawić na pół godziny. Rozgrzać olej na patelni, włożyć żeberka i zrumienić ze wszystkich stron. Wlać bulion, zmniejszyć ogień. Dusić żeberka pod przykryciem przez 30 minut, potem odlać sos i jeszcze raz obsmażyć żeberka by były chrupiące. Smacznego!
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
GOLONKA Z KAPUSTĄ Raz jak na jakiś czas, szaleję, i tak oto przedstawiam swój przepis, na to niezwykłe jadło. SKŁADNIKI: 3 golonki, włoszczyzna, średnia główka kapusty, 2 cebule, 3 łyżki smalcu, posiekany czosnek (według uznania, może być kilka ząbków), pęczek kopru, kilka suszonych grzybów, pieprz, ziele angielskie, jałowiec, sól. PRZYGOTOWANIE: kapustę należy umyć, wykroić głąb, przeciąć na ćwiartki. Następnie umyte i oskrobane golonki wkładamy do wrzątku z warzywami i przyprawami, gotujemy przez godzinę. w żeliwnym garnku rozgrzewamy smalec, podsmażamy cebule pokrojone w kostkę. Układamy kapustę i golonki, zalewamy 2 szklankami wywaru, w którym się gotowały. Przykrywamy, gotujemy na wolnym ogniu ponad 1,5 godziny. UCZTUJEMY: Siadamy do stołu, i zapominamy o bożym świecie. Smacznego
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Gołąbki z fasolką: Składniki: 1 główka kapusty najlepiej włoskiej 1 kg łopatki wieprzowej ostra papryka 2 cebule 2 jajka 1 torebka ryżu 100 gram 30 dkg fasolki szparagowej(obgotować 7 min) 2 czubate łyżki bułki tartej sól, pieprz, zielony koperek, listek laurowy 3 ziarna ziela angielskiego 1/4 szklanki wody 1 kostka warzywna koncentrat pomidorowy 1 czubata łyżka mąki Łopatkę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, zmielić przez maszynkę razem z cebulą, dodać sól, pieprz, paprykę, jajka,ugotowany ryż,bułkę tartą i wodę, wszystko dokładnie wyrobić. Z kapusty wyciąć głąb, obgotować zdjąć liście, wystudzić,ściąć grube nerwy nożem. Wkładać po trochu farszu, na to po kilka strączków obgotowanej fasolki szparagowej,ścisło zwijać, najpierw boki potem przód. Ułożyć kilka liści na spód, układać ścisło gołąbki, dodać listek ziele kostkę warzywną, zalać wodą i gotować na małym ogniu do miękkości. Odlać trochę sosu z gołąbków, dodać koncentrat, posiekany koperek, zagotować, mąkę rozmieszać z odrobiną wody, wlać do sosu i zagotować, polać gołąbki. Smacznego.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Dlaczego nie są podawane terminy zakończenia konkursów?
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Informację o zakończeniu konkursu podaliśmy w piątkowym Magazynie. Konkurs "Wygraj herbaty nie z tej ziemi i zaproszenie na film Randka w ciemno" trwa do 19 marca. Czekamy na kolejne przepisy w komentarzu pod tekstem.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
ROLADA Ze SCHABU I ŻÓŁTEGO SERA SKŁADNIKI: 1,5 kg schabu, 30 dag mielonej wieprzowiny, jajko, 4-6 grubych plastrów żółtego sera, 4 łyżki oleju, 20 dag kalafiora, 3 mandarynki, 1/3 szklanki soku pomarańczowego, zioła prowansalskie, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: Schab rozciąć wzdłuż, rozłożyć, rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Mielone mięso wyrobić z jajkiem, solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na rozbitym schabie ułożyć plastry sera, a na nich mielone mięso. Zrolować, dokładnie obwiązać nicią. Roladę zrumienić ze wszystkich stron na oleju, wraz z tłuszczem przełożyć do brytfanny. Piec około 1,5 godz. w temperaturze 180 stopni C. Roladę podawać należy z sosem: mandarynki obrać, kalafior podzielić na różyczki. Sos z pieczenia wlać do rondla, dodać sok pomarańczowy, mandarynki oraz kalafior zagotować, przyprawić gorąco polecam SMACZNEGOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Jajka z surówką czosnkową na śniadanie 2 duże główki czosnku, 1 szklanka ostrego chrzanu, sok z 1 cytryny, garśc posiekanej zieleniny [ natka pietruszki, szczypiorek, bazylia ], 8 jajek ugotowanych na twardo, ewentualnie sól Czosnek obieramy i drobniutko siekamy. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce, skrapiamy sokiem z cytryny, mieszamy i dodajemy posiekaną zieleninę, czosnek i chrzan. Przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy na 30 minut do lodówki. jajka kroimy wzdłuż na połówki i na każdą z nich wykładamy porcje czosnkowej surówki. dekorujemy posiekaną zieleniną. Smacznego!
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Cukiniowe kotlety 1średnia cukinia ,2 jajka,bułka tarta, płaska łyżeczka vegety, olej do smażenia Cukinie myjemy ,obieramy i kroimy na plastry o grubości ok 0,5 cm. Jajka rozmącamy dodajemy vegete, cukinie moczymy w jajku z dwóch stron i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Najlepsze są z dipem ziołowym lub paprykowym. dip ziołowy jogurt naturalny 100ml, wymieszać z 10dag majonezu, szczypta vegety, świeżą szałwią, bazylią lub tymiankiem dip paprykowy twaróg mieszamy z łyżką śmietany 18%, mieloną papryką, świeżą papryką pokrojoną w drobną kostkę oraz szczyptą chili i soli Kotlety z kaszej jęczmiennej 1szklanka kaszy jęczmiennej, 1jajko ,20dag wątrubki drobiowej, jedna duża cebula, majeranek, sól, pieprz, 3-4 łyżki bułki tartej, 3-4 łyzki oleju Kasze jęczmienną wsypać do garnka zalać trzema szklankami zimnej wody.Następnie przykryć, gotowac około 40min. Wątróbke oczyścić, dokładnie umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Olej rozgrzac, usmażyć na nim wątróbkę. Zdjąć z patelni. Na ten tłuszcz wrzucić posiekaną cebulkę, zrumienić, nie przerywając mieszania. Wątróbkę, cebulę i kaszę przepuścic przez maszynkę do mięsa. Do masy wbić jajko, wymieszac. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Z masy formować małe kotleciki. Panierować w bułce tartej. Mocno rozgrzać olej, smażyć na nim kotlety z obu stron na złoty kolor. Gotowe danie przełorzyc na tależe , podawać bezpośrednio po przyrządzeniu. Doskonale smakuje z surówkami. Seler w orzechowej panierce Seler korzeniowy obieramy i kroimy w cienkie plastry. Gotujemy w osolonej wodzie na pół twardo. Wyjmujemy i odcedzamy. Posiekać 10 dag orzeszków ziemnych. Karzdy plaster obtaczamy w mące, jajku, orzeszkach (w tej kolejności). Piec w goracym piekarniku na złoty kolor. Danie pdawać z ćwiartkami cytryny.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Chcę sie podzielic wspaniały przepisem na szybkie danie, nawet obiadowe a napewno nadaje sie na kolację. SAŁATKA Z BOCZKIEM Składniki: - 5 ugotowanych ziemniaków, -1/2 cebuli czerwonej, -3 grube plastry boczku, -1 ogórek kiszony lub konserwowy, -majonez, -oliwa, -ząbek czosnku, - koperek, - sól, pieprz. Sposób przygotowania: ziemniaki, cebulę ogórek, boczek pokroić w kostkę(ziemniaki pokroić w kostkę ok. 1-1cm, pozostałe składniki drobniej) boczek podsmażyć, koperek drobno posiekać, zmiażdżyć czosnek, wszystkie składniki wymieszać z majonezem, oliwą, doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić na 10 minut do lodówki.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Moje ulubione jedzenie, a mianowicie bitki z sosem grzybowym. Danie proste, nie wymaga zbytniej uwagi i przede wszystkim rozpływające się w ustach. Przyznaję się bez bicia zawsze wylizuję talerz po nim. A co na to cudo potrzeba? 5 pieczarek dość dużych Garść namoczonych suszonych grzybów Duża cebula 5 plasterków ok. 1 cm grubości polędwicy wieprzowej Sól, pieprz Papryka słodka i ostra, Zioła prowansalskie 2 łyżki mąki 0,5 litra bulionu 2 łyżki gęstej śmietany Olej do smażenia Przygotowanie: Wszystkie przyprawy za wyjątkiem soli wymieszać. Natrzeć nimi mięso, odstawić na pół h. W międzyczasie obrać i pokroić na ósemki pieczarki a namoczone grzyby drobno posiekać. Wodę z moczenia należy zachować dolewa się ja później do mięsa. Cebulę obrać i pokroić, jak kto lubi. Olej rozgrzać w garnku – ja używam takiego z podwójnym dnem. Mięso podsmażyć z obu stron na lekko złoto, dorzucić cebulę, wymieszać. Gdy się lekko zeszkli dodać pieczarki i grzyby. Podsmażyć jakieś 2-3 min od czasu do czasu lekko mieszając. Podlać wodą z grzybów i bulionem. Zostawić do duszenia na około 30 min. Dodać soli. Po upływie tego czasu sprawdzić czy mięso jest miękkie. U mnie było dość twardawe, więc dusiłam ok. 20 min jeszcze. Gdy mięso zrobiło się miękkie dodałam śmietanę wymieszaną z mąką i kilkoma łyżkami ciepłej wody. Wlałam to do mięsa i mieszałam. Gdy się zagotowało dosypałam koperku i pietruszki wyłączyłam. Podawałam z ziemniakami i surówką. Było genialne
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Dyniowy potwór Składniki: mąka(2szklanki), margaryna(1), jajka(5), woda(pół szklanki), cukier puder(2szklanki), proszek do pieczenia(pół łyzeczki), cukier waniliowy(pół łyzeczki), cynamon(łyżeczka), mleko(półtorej szklanki), dynia(1), Sposób przygotowania: Wszystkie składniki oprócz dyni zmiksować bardzo dokładnie. Dynię przekroić na kilka małych części. Następnie zagotować wodę i włozyć do niej dynie(10min) dodająć 3 łyzki cukru. Dynię wyciagnąć i włożyć to kazdego kawałka masę. Nastepnie włozyć do lodówki aby zastygła. Dodatki: Aby ładnie wyglądała można na wierzch powkładać orzechy aby wyszła z nich twarz;) Smacznego!
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Shis Taouk czyli kurczak po libańsku - kurczak (udka albo piersi) - czosnek (wedle uznania - ja daje całą główkę świeżego czosnku) - 2 łyżki koncentratu pomidorowego - 2 łyżki soku z cytryny - 2 łyżki oleju - 3 łyżki wody przyprawy - cynamon - goździki - ziele angielskie - gałka muszkatułowa - pieprz - imbir - kminek - czerwona papryka - curry 1. Kurczaka umyć i wysuszyć. Jeżeli robimy piersi z kurczaka - można je pokroić na mniejsze części. Udka przecinamy na pół. 2. Posypać kurczaka przyprawami i zgniecionym świeżym czosnkiem 3. Przełożyć kurczaka do miski 4. Przygotować sos: koncentrat pomidorowy + olej + woda + sok z cytryny 5. Polać kurczaka sosem i dobrze wymieszać 6. Kurczaka przykryć folia i wsadzić do lodówki na co najmniej godzinę. Najlepiej jest przygotować kurczaka dzień wcześniej wieczorem i zostawić go na noc w lodówce 8. Godzinę przed pieczeniem kurczaka wyjąć z lodówki i przełożyć do naczynia w którym będzie pieczony (przekładamy mięso razem z marynatą) 9. W zależności od ilości mięsa piec około godziny w temperaturze 180 - 200 stopni. Im więcej mięsa tym dłuższy czas pieczenia. Kurczaka piec pod przykryciem (może być folia aluminiowa). Kiedy kurczak piecze się w piekarniku przygotowujemy Sos Toum Składniki: - cała główka czosnku - 1/2 - 1/3 szklanki oleju - 3 łyżki majonezu - sok z 1/2 cytryny - sól pieprz 1. Czosnek zmiażdżyć dodać sól oraz sok z cytryny - włożyć do miseczki 2. Dodać odrobinę oleju i wymieszać 3. Następnie dodawać olej cały czas mieszając - na końcu dodać majonez i dobrze wszystko wymieszać 4. Doprawić solą i pieprzem do smaku Kurczaka podawać razem z sosem i sałatą
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Błyskawiczne pierogi Ugotować 1kg ziemniaków. Odcedzić i dodać do nich 75dag twarogu, sół, pieprz i przyrumienioną cebulkę. Wszystko dotładnie wymieszać. Farszem posmarować warstwą ok. 05cm wafle tortowe/ od strony , gdzie sa głębsze dołki/. Poczekać chwilę, aż wafle zrobią się miękkie. Wafle zwinąć w roladkę, następnie kroić w plastry ok.1,5 cm. Plastry obtoczyć w rozmąconym jajku, tartej bułce i smazyć na gorącym tłuszczu, aż się zarumienia z obu stron. Podawać z masłem, innym tłuszczem kub śmietaną. Do farszu mozna dodać mietę, a ująć cebulkę. Smakuja wyśmienicie
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...