wytworne paszteciki z magicznymi nadzieniami 2 opakowania mrożonego ciasta francuskiego jabłka surowe cukier żółtko nutella sliwki mrożone lub surowe twaróg tłusty cukier waniliowy śmietana 18 % kabanosy ser żóły mieso gotowane cebula podsmażona na złoty kolor Schłodzone ciasto francuskie wyjąć z lodówki i rozwinąć. Przygotowac sobie wszystkei nadzienia do napełniania pasztecików. 1.Jabłko umyć, pokroić w ósemki i zanurzać w cukrze 2.mięso gotowane zmielic w maszynce do mięsa razem z cebulą dodać przyprawy-czosnek granulowany sól i pieprz 3.śliwki umyć wypestkować, zmielony twaróg wymieszać z cukrem i śmietanką 4. kabanosy i ser żólty pokroic na kawałki małe Rozbełtać żółtko w miseczce. Różne nadzienia układać wzdłuż ciasta rozwinietego a następnie zakłądac ciasto, odkrajać wzdłuż a następnie kroic na małe kwadratowe paszteciki. Układać nadzienia rodzajami a anstępnei dobrze zlepiać łączenia tych pasztecików by podzcas pieczenia się nei otwierały. Wszystkei paszteciki smarowac rozbełtanym w miseczce żóltkiem. Można te pikantne sypać np sezamem-ziarnem. Jęsli chcemy uzyskać np: z tych pasztecików rogaliki to ciasto tniemy na pasy grube następnie na trójkąty. Układamy nadzienie wzdłuż podstawy trójkąta zwijamy na rogal smarujemy żółtkiem i pieczemy. Pieczemy 5-10min w 200-220st Celsjusza. na złoty kolor. Smakują wyśmienicie na ciepło i zimno. Te pikantne podajemy do rosołu lub czystego barszczu.
Zaloguj się, aby oddać głos
0