Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Śledzik pod pierzynką z pora i orzechów włoskich
Składniki: 30 dag filetów śledziowych (gotowych, wypłukanych), 30 dag porów blanszowanych, 1 jabłko, 10 dag orzechów włoskich, świeżo zmielony pieprz, sól, 200 ml majonezu domowego.
Wykonanie: śledzie wymoczyć w wodzie do czasu, aż nie będą słone. Pory blanszować, wystudzić. Przygotować majonez. Orzechy włoskie sparzyć, obierać, następnie za pomocą noża posiekać. Jabłko obrać i pokroić w słupki. Tak przygotowane składniki połączyć za pomocą majonezu, przyprawić solą i pieprzem. Śledzie przykryć „pierzynką”. (Marek Panek)