Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Pierogi z fasoli i borowików
Składniki: standardowe ciasto na pierogi, 40 dag fasoli Jaś (jak największej), 10 dag suszonych borowików, 2 cebule, sól, pieprz.
Wykonanie: fasolę moczyć przez noc. Rano ugotować do miękkości. Grzyby namoczyć i ugotować. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć razem z grzybami. Fasolę, grzyby z cebulą przekręcić przez maszynkę (sitko jak do mielonych). Doprawić solą i pieprzem. Ulepić pierogi. Ugotować. Podawać z podsmażoną na oleju cebulką. (Mariia Viznovich)