niedziela, 17 grudnia 2017 r.

Kuchnia

Dziesięciu najciekawszych szefów kuchni 2016 w Lublinie i regionie

Dodano: 17 grudnia 2016, 09:42

12 grudnia na łamach prestiżowego „The Huffington Post” Fabio Parasecoli napisał o Agnieszce Filiks, szefowej restauracji Siwy Dym w Celejowie. - Dowiedziałem się, jak zrobić zupę pokrzywową, forszmak (zupę z kiełbasy, szynki, boczku i ogórków), a także pyszne pierogi lubelskie, nadziewane kaszą, świeżym serem i miętą - relacjonuje Parasecoli.

Znakomity badacz żywności był gościem Europejskiego Festiwalu Smaku w Lublinie Przyjechał tu w ramach wizyty studyjnej. Przy okazji odwiedził Siwy Dym w Celejowie, Mleczną Drogę, Manufakturę Serów w Wąwolnoicy, Frux Solis z Mikołajówki, Gospodarstwo Rybackie Pstrąg Pustelnia koło Opola Lubelskiego, Majątek Rutka i piekarnię Tadeusza Zubrzyckiego w Kraczewicach prywatnych.

Opisując polską kuchnię rozpoczął artykuł od tego, co robi Agnieszka Filiks. Rok się kończy, a my prezentujemy 10 najciekawszych szefów kuchni 2016 w naszym regionie (w porządku alfabetycznym).

Użytkownik niezarejestrowany
Użytkownik niezarejestrowany
Gość
(9) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Gość
Gość (18 grudnia 2016 o 16:38) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
Pan Kwiatosz to już nie młody talent, a doświadczony Restaurator ;). Doświadczenie kosztuje.
Rozwiń
Gość
Gość (18 grudnia 2016 o 10:55) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
pierogi z kaszą i forszmak to nie wyżyny smaków i gastronomii.
Rozwiń
Gość
Gość (18 grudnia 2016 o 01:44) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
Polecam pracę z tymi "wybitnymi szefami" można się nauczyć jak nie być marnym kucharzyną.
Rozwiń
Smakosz
Smakosz (17 grudnia 2016 o 23:49) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
Przeglądając to zestawienie. Pan widoczny na pierwszym zdjęciu zupełnie mi tu nie pasuje. Będąc w wymienionej restauracji w zemborzycach  na danie czekałem bardzo długo i może dlatego dostałem zimna potrawę, smaki lekko do siebie nie pasowały a na podniebieniu pozostał niesmak..  Może trzeba troszeczkę doswiadczenia i obycia w gastronomi, Żeby stworzyć wykwintne danie... Co do reszty szefów kuchni nie mam żadnych zastrzeżeń i chętnie odwiedzę ich restauracje;)
Rozwiń
Gość
Gość (17 grudnia 2016 o 17:38) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
sraka była?
Rozwiń
Zobacz wszystkie komentarze (9)

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!