Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Kuchnia

GIS ostrzega: jeśli masz w domu te produkty, natychmiast oddaj do sklepu

GIS ostrzega: jeśli masz w domu te produkty, natychmiast oddaj do sklepu

Grillowanie na legalu. Gdzie można to zrobić, by nie dostać mandatu?

Grillowanie na legalu. Gdzie można to zrobić, by nie dostać mandatu?

Marchewka na talerzu. Można ją jeść na różne sposoby

Marchewka na talerzu. Można ją jeść na różne sposoby

Gotowanie z Dziennikiem. Propozycje na niedzielny obiad

Gotowanie z Dziennikiem. Propozycje na niedzielny obiad

Gdyby komuś brakowało pomysłów na to, co zaserwować dzisiaj rodzinie, podrzucamy kilka propozycji.

Chipsy przyszły... Ale na ten produkt powinni uważać alergicy

Chipsy przyszły... Ale na ten produkt powinni uważać alergicy

Jeśli lubicie chipsy serowe, to sprawdźcie, czy macie w domu produkt o nazwie Doritos. Główny Inspektor Sanitarny informuje o jego wycofaniu.

Jedzenie nie musi lądować w koszu. Można się nim podzielić

Jedzenie nie musi lądować w koszu. Można się nim podzielić

Okres świąteczny to czas, gdy marnuje się najwięcej jedzenia. Świąteczne jedzenie, a także inne nadwyżki mogą trafić do innych z pomocą jadłodzielni.

Barabanienie, babka z 60 jaj i kolędowanie wielkanocne
MAGAZYN
galeria

Barabanienie, babka z 60 jaj i kolędowanie wielkanocne

Po 40 dniach surowego postu i umartwiania wreszcie przychodzi pora na radość z odradzającego się życia. O duchowym i kulturowym wymiarze Wielkanocy rozmawiamy z Agatą Witkowską z Działu Edukacji i Promocji Muzeum Wsi Lubelskiej.

Caritas szykuje wielkanocne śniadanie dla bezdomnych

Caritas szykuje wielkanocne śniadanie dla bezdomnych

Bezdomni i samotni też spróbują wielkanocnych potraw. Takie spotkanie w Białej Podlaskiej organizuje dla nich Caritas.

Wielkanoc. To czas na babkę i mazurek

Wielkanoc. To czas na babkę i mazurek

Paulina Golianek i Monika Niedźwiadek z Koła Gospodyń Wiejskich w Konopnicy już szykują święta. A my mamy dla was przepisy na mazurek i babkę z pierwszej ręki.

Coś dobrego na święta. Przepiśnik z Tereszyna

Coś dobrego na święta. Przepiśnik z Tereszyna

Jest pachnący aromatami, przywołujący wspomnienia z przeszłości i smaki dzieciństwa. Aktywistki z Koła Gospodyń Wiejskich w Tereszynie zebrały regionalne, rodzinne przepisy. A my najciekawsze z nich prezentujemy. Na święta będą jak znalazł. A takiego rosołu z czosnkiem i papryczką chili jeszcze nie jedliście.

Kuchnie świata zaparkowały pod CSK
Foto
galeria

Kuchnie świata zaparkowały pod CSK

Plac Teatralny pod CSK zamienił się w wielki foodtruckowy parking. Do niedzieli potrwa festiwal Żarciowozy.

Weekend z foodtrackami w Lublinie
22 marca 2024, 15:00

Weekend z foodtrackami w Lublinie

Żarciowozy wracają! Łowcy kulinarnych wrażeń mogą już zacierać ręce. Od piątku do niedzieli foodtracki będą do Waszej dyspozycji na Placu Teatralnym w Lublinie w godzinach: 15.00 – 20.00.

Czeko, czeko, czekolada... Najsłodszy festiwal odbywa się w Targach Lublin
ZDJĘCIA
galeria

Czeko, czeko, czekolada... Najsłodszy festiwal odbywa się w Targach Lublin

Czekoladowe figurki, czekolada z owocami, owoce w czekoladzie i wszystko co w składzie ma czekoladę. W hali Targów Lublin odbywa się najsłodszy festiwal.

Azja na wyciągnięcie ręki. Street food w hali Targów Lublin
ZDJĘCIA
galeria

Azja na wyciągnięcie ręki. Street food w hali Targów Lublin

Azjatyckie makarony, pierożki, sushi, a do tego zapach przypraw i pełno dymiących wok-ów. W hali Targów Lublin trwa Festiwal Azjatycki.

Rusza Restaurant Week
NASZ PATRONAT

Rusza Restaurant Week

Jak co roku - trzy dania za 69 złotych. Wystarczy zarezerwować termin i pójść do restauracji.

TOP 10: Przeboje przedwojennej kuchni
Przepisy

TOP 10: Przeboje przedwojennej kuchni

Wbrew pogoni za nowoczesnymi trendami, wraca sentymentalna moda na dobrą polską kuchnię. W kartach najlepszych lubelskich restauracji niczym diament świecą dania popularne w latach dwudziestych minionego wieku, a my możemy odkrywać często nieznane kompozycje smaków.

Sushi – poznaj odmiany tradycyjnej japońskiej potrawy

Sushi – poznaj odmiany tradycyjnej japońskiej potrawy

Ikona japońskiej kuchni, czyli sushi, kusi wykwintnością smaków i kolorów. Składa się zazwyczaj z ryżu przygotowanego z octem ryżowym, kawałków ryb, owoców morza, wodorostów nori i warzyw. Jeśli chcesz poznać bliżej odmiany docenianego na całym świecie i dającego przepustkę do kulinarnej rzeczywistości Dalekiego Wschodu sushi, przeczytaj artykuł.

Słodkie i pyszne. Ale te batony lepiej wyrzucić

Słodkie i pyszne. Ale te batony lepiej wyrzucić

Są słodkie i pyszne. Ale tej partii batonów Milka Oreo lepiej nie jeść. Główny Inspektor Sanitarny wydał komunikat.

Ciastka nie tylko z czekoladą. Producent znalazł w nich "metalowe ciała obce"

Ciastka nie tylko z czekoladą. Producent znalazł w nich "metalowe ciała obce"

Ciastka z czekoladą wycofane ze sprzedaży w marketach Kaufland. Producent odkrył w nich „ciała obce”.

Międzynarodowe Spotkanie Kulinarne. Poznaliśmy najlepsze danie świata?
Zdjęcia
galeria

Międzynarodowe Spotkanie Kulinarne. Poznaliśmy najlepsze danie świata?

Za nami Międzynarodowe Spotkanie Kulinarne i Konkurs Kulinarny. Kilka dań stanęło do walki o miano najlepszego. Skąd pochodziła najsmaczniejsza potrawa?

Co powiesz na rybkę? W sam raz na wielki post
przepisy

Co powiesz na rybkę? W sam raz na wielki post

W XVII wieku Polacy byli mistrzami w przyrządzaniu ryb. Jeszcze przed wojną w lubelskich restauracjach ryby królowały w karcie. Jesiotra po kardynalsku, lina w śmietanie i sandacza po polsku podawano nie tylko w piątek. Oto sprawdzone przepisy na smaczną rybę.

Kuchnie z całego świata zawitają do Lublina

Kuchnie z całego świata zawitają do Lublina

W najbliższą sobotę o godzinie 15 rozpocznie się Międzynarodowe Spotkanie Kulinarne i Konkurs Kulinarny. Kuchnie całego świata spotkają się w centrum edukacyjnym Mały Kopernik.

Pizza Italiano? Skąd wziął się placek z pomidorami i serem
ZDJĘCIA/WIDEO
galeria
film

Pizza Italiano? Skąd wziął się placek z pomidorami i serem

9 lutego obchodzimy Międzynarodowy Dzień Pizzy. Ten okrągły placek z sosem pomidorowym i serem cieszy się ogromną popularnością nie tylko we Włoszech, ale i na cały świecie.

Tłusty czwartek 2024. Czy mieszkańcy Lublina zjedzą dzisiaj 826 tys. pączków?
zdjęcia/wideo
galeria
film

Tłusty czwartek 2024. Czy mieszkańcy Lublina zjedzą dzisiaj 826 tys. pączków?

Tłusty czwartek...Tego jednego dnia w roku wszystkie diety odchodzą na bok i aby mieć powodzenie i szczęście w roku należy zjeść jednego pączka.

TOP 10: Najlepsze regionalne potrawy bez mięsa
MAGAZYN

TOP 10: Najlepsze regionalne potrawy bez mięsa

Z badań prof. Jarosława Dumanowskiego wiemy, że staropolskie przepisy przypominają kuchnię wegańską. Potrawy bez mięsa były bardzo pomysłowe i niezwykle smaczne. Oto nasz subiektywny wybór najsmaczniejszych dań regionalnych. Od blinów, przez gołąbki po pierogi po lubelsku.

ALARM24

Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!

Najczęściej czytane

Dzisiaj · Tydzień · Wideo · Premium