sobota, 19 sierpnia 2017 r.

Kuchnia

Co w restauracjach piszczy?

Dodano: 18 czerwca 2017, 12:51
Autor: sz

50 pizz na godzinę

Jarek Sak, szef kuchni w Trybunalska City Pub, otworzył w restauracyjnym patio pizzerię. W jej centrum zobaczycie potężny piec opalany drewnem. - Zbudowano go ze specjalnego kamienia, sprowadzonego z Włoch. Dopiero się go uczę, ale już mamy rekord. W ciągu godziny wypiekłem 50 pizz - mówi Jarosław Sak.

To drugi piec opalany drewnem na Starym Mieście. Pierwszy znajduje się w Gran Cafe Santos przy ul. Grodzkiej (naprzeciwko placu Po Farze). Pizzeria działa zaledwie kilka dni, ale już odbyła się tu premiera pizzy po lubelsku. Co to za pizza? - Jak to co, pizza z cebulą i makiem. Zupełnie nowa, totalnie pyszna, skradła nasze serca. Zapraszam - mówi Jarosław Sak.

Po meksykańsku w Oto Ivo

Włoska restauracja Oto Ivo ma ogród w sąsiedztwie Teatru Starego. Wejście od ulicy Jezuickiej prowadzi do nowego menu, które jest smaczne, zielone i klimatyczne. - W naszym ogrodzie czeka na was Mexican Street Food - mówi Ivo Violante.

Co można zjeść w ogrodzie? Soft tacos kosztuje 20 zł, flautas 21, Tostadas de Pescado 25. Dania są ogniste, w większości oparte na szarpanej wołowinie. 

Czytaj więcej o: kuchnia
Użytkownik niezarejestrowany
Użytkownik niezarejestrowany
Użytkownik niezarejestrowany
(3) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Gość
Gość (18 czerwca 2017 o 16:12) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
"Co w restauracjach piszczy?" Myszy!
Rozwiń
Gość
Gość (18 czerwca 2017 o 14:57) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
Fajna reklama
Rozwiń
Gość
Gość (18 czerwca 2017 o 13:02) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
Jadam i wypiekam sama w domu!
Rozwiń
Zobacz wszystkie komentarze (3)

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!