czwartek, 24 sierpnia 2017 r.

Kuchnia

Coraz więcej grzybów. Wysyp kani


To bardzo smaczne grzyby. Ale pamiętajcie. Na kapeluszu muszą mieć zadziorki. Na trzonie ruchomy pierścień. I nóżka po przełamaniu musi być pusta. Najlepsze są jak schabowe. Obsmażone i zalane octem smakują nadzwyczajnie. Podobnie jak kanie na tostach.

Kanie na tostach

Składniki:


4 kanie
14 dag sera żółtego
4 tosty
masło czosnkowe
Na sos
3 łyżki oliwy
3 łyżeczki posiekanego czosnku
zioła prowansalskie
sól, pieprz.

Wykonanie:


Kapelusze lekko rozgnieść, posmarować sosem i usmażyć. Najlepiej na patelni grillowej.

Nasypać na blaszki dużo startego sera, nakryć patelnią, aż ser się rozpuści.

Tosty opiec, posmarować masłem czosnkowym.

Na każdym ułożyć kanię z serem. Podawać z sałatkami.




Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!