wtorek, 17 października 2017 r.

Kuchnia

Domowe przysmaki

  Edytuj ten wpis
Dodano: 17 marca 2005, 13:49

Czy golonka może byc zdrowa? Tak, jeśli jest to golonka z indyka. Smakuje nad podziw z razowym chlebem i świeżo utartym chrzanem. Zawiera mało cholesterolu.

Ten bardzo smakowity przepis ma korzenie w kuchni żydowskiej. Spróbujcie tej golonki, bo w dodatku robi się ją bardzo prosto.

Składniki

1 podudzie z indyka
1 główka czosnku
1 cebula
2 łyżki papryki ostrej
pół łyżeczki cynamonu
pieprz, sól

Wykonanie

Podudzie umyć, wyluzować z kości i nafaszerować połową główki czosnku i cebulą pokrojoną w kostkę. Drugą połowę czosnku zmielić, dodać paprykę, sól, pieprz, cynamon i trochę wody. Wymieszać i natrzeć gicz. Owinąć w folię aluminiową i piec w temperaturze 180° przez 2 godziny.
Smacznego. Kochani Panowie. Dla zdrowia czasem zamieńcie golonkę wieprzową na golonkę z indyka. Warto!
  Edytuj ten wpis
Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!