sobota, 19 sierpnia 2017 r.

Kuchnia

Domowe smaki

Dodano: 24 sierpnia 2005, 18:41

To przysmak zapomniany. Wydobyty z kulinarnej otchłani zapomnienia wraca do łask smakoszy.

Składniki

750 g rabarbaru
500 g jabłek
400 g brązowego cukru
2 łyżki octu
szklanka wody
pół łyżeczki mielonego imbiru
40 g migdałów
100 g suszonych śliwek
100 g rodzynek
ostry pieprz
łyzka gorczycy

Wykonanie

Rabarbar oczyścić, umyć, pokroić na kawałki. Pokroić obrane jabłka. Wrzucić do garnka. Dodać wodę, ocet, cukier i gotować na wolnym ogniu na gęstą masę. Częste mieszanie konieczne.
Doprawić imbirem, dodać migdały, posiekane śliwki, rodzynki i gorczycę.
Gotować godzinę na bardzo wolnym ogniu.
Na sam koniec doprawić ostrym pieprzem.
Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!