czwartek, 19 października 2017 r.

Kuchnia

Faszerowane papryczki do chrupania

  Edytuj ten wpis
Dodano: 7 maja 2011, 09:58
Autor: (SZ)

 (Stock.xchng)
(Stock.xchng)

Na lubelskim targu można kupić małe papryczki. Wyglądają groźnie, wcale nie są ostre i można je spożytkować do zrobienia pysznej zakąski.

Składniki:
10 papryczek, miseczka sera Liptauer (bryndza, biały ser, masło, kapary, korniszonek, papryka w proszku), gęsty jogurt do maczania.

Wykonanie:
Papryczki umyć, naciąć wzdłuż, do każdej nałożyć ser Liptauer. Maczać w jogurcie, który można doprawić ulubionymi przyprawami. Chrupać.

Ważne: Kapsaicyna zawarta w papryczkach jest od kilku lat przedmiotem badań w kierunku jej antyrakowych właściwości, naukowcy potwierdzili kilka mechanizmów przeciwnowotworowego działania tego związku.

  Edytuj ten wpis
Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!