poniedziałek, 19 lutego 2018 r.

Kuchnia

Faszerowane papryczki do chrupania

  Edytuj ten wpis
Dodano: 7 maja 2011, 09:58
Autor: (SZ)

 (Stock.xchng)
(Stock.xchng)

Na lubelskim targu można kupić małe papryczki. Wyglądają groźnie, wcale nie są ostre i można je spożytkować do zrobienia pysznej zakąski.

Składniki:
10 papryczek, miseczka sera Liptauer (bryndza, biały ser, masło, kapary, korniszonek, papryka w proszku), gęsty jogurt do maczania.

Wykonanie:
Papryczki umyć, naciąć wzdłuż, do każdej nałożyć ser Liptauer. Maczać w jogurcie, który można doprawić ulubionymi przyprawami. Chrupać.

Ważne: Kapsaicyna zawarta w papryczkach jest od kilku lat przedmiotem badań w kierunku jej antyrakowych właściwości, naukowcy potwierdzili kilka mechanizmów przeciwnowotworowego działania tego związku.

  Edytuj ten wpis
Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

komentarze (0)0
polubienia (0)0
19-02-2018

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!