wtorek, 22 sierpnia 2017 r.

Kuchnia

Gdzie na hamburgera w Lublinie, gdzie na ormiański szaszłyk?

Dodano: 22 lutego 2015, 10:45
Autor: (SZ)

Hamburgery mają w Lublinie coraz więcej fanów. Nic dziwnego, że w kilku restauracjach na Starym Mieście można zjeść przyzwoite hamburgery.

W Caffe Trybunalska za 26 zł zjecie Burgera Trybunalskiego skomponowanego przez Jarka Saka, szefa kuchni. To soczysta wołowina, ser Lazur, rukola, relish z buraków i czerwonej cebuli w towarzystwie frytek i surówki.

Restauracja Old Pub, która specjalizuje się w stekach, ma w karcie bardzo smaczne burgery. Old Pub Burger to 10 uncji (280 g) delikatnie przyprawionej wołowiny, chrupiący bekon i świeże warzywa. Tak przyjemność kosztuje 19 zł.

Burgery z grilla, pachnące leśnym dymem zjecie w restauracji Stół i Wół: składniki każdego dnia są na nowo komponowane przez kucharzy.

Anuszik rządzi

W mocno klimatycznym barze Anuszik, prowadzonym przez ormiańską rodzinę na Czechowie, zjecie szaszłyki pieczone na ruszcie opalanym drewnem. Szaszłyki robi się z siekanego mięsa, mięso nakłada na metalowe, skręcone szpadki.

Szaszłyki z dodatkiem cebuli i kiszonych warzyw zawija się w ormiańskie placki lawasz. Można je osobno podpiec na grillu. Smak mięsa doprawionego ormiańskimi ziołami jest niepowtarzalny. Od czasu do czasu właściciele podają szaszłyki w towarzystwie solonego sera. Coś pysznego.

Będą dwie ormiańskie restauracje

Na rogu Bernardyńskiej i ul. Żmigród pizzeria Piano niepostrzeżenie zamienia się w nową knajpę. Piec do pizzy i pizza zostaje. Będzie tu ormiańska restauracja z ogródkiem - otwiera ją ormiańska rodzina.

Ale to jeszcze nie wszystko. Druga ormiańska knajpa pod nazwą Armenia otworzy się na ulicy Narutowicza, wcześniej była tu między innymi restauracja Więzienie. I bardzo dobrze, dobrej ormiańskiej kuchni nigdy nie za wiele.
Czytaj więcej o: kuchnia hamburger szaszłyk
Użytkownik niezarejestrowany
johnybastard
Wacława
(10) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Gość
Gość (29 sierpnia 2016 o 10:35) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
Na hamburgera niebawem będzie można pójść do Baru Nóż. Wcześniej smażyli w Radości. Robią pyszne hambrgery.
Rozwiń
johnybastard
johnybastard (28 kwietnia 2015 o 12:00) 0
Zaloguj się, aby oddać głos

Najlepszy kebab to kebab w domu.

Rozwiń
Wacława
Wacława (27 kwietnia 2015 o 23:10) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
Nie raz jadłem red rock i zawsze było spoko co do bułki i wołowiny na pewno lepiej niż np w stół I wół
Rozwiń
Smakosz
Smakosz (22 lutego 2015 o 15:41) 0
Zaloguj się, aby oddać głos

W Trybunalskiej hamburger suchy i niesmaczny...

Rozwiń
Andrzejek
Andrzejek (22 lutego 2015 o 13:53) 0
Zaloguj się, aby oddać głos

byłem, jadłem - tak spieczonej suchej bułki nie ma nigdzie. wołowina niedosmażona (prosiłem o dobrze wysmażonego burgera), słabo przyprawiona, 

Ten opis dotyczy RedRocka - w mojej opinii - nieumiejętnie zacytowałem przedmówcę.

Celem dalszego sprostowania - następnie również zapytałem o RedRocka - chętnie poznam opinię innych, szczególnie krytyków z gazety

Rozwiń
Zobacz wszystkie komentarze (10)

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!