wtorek, 17 października 2017 r.

Kuchnia

Golonka po redaktorsku

  Edytuj ten wpis
Dodano: 17 stycznia 2011, 10:20
Autor: (SZ)

 (M. Kaczanowski)
(M. Kaczanowski)

Jeden z klasycznych przepisów na golonkę.

Składniki:
2 małe golonki, 10 dag plasterków wędzonego boczku, parę małych cebulek, kawałeczek selera, 3 marchewki, oliwa, sól.

Wykonanie:
Golonki zalać na noc solanką. Następnego dnia gotować godzinę. Zawinąć w plasterki boczku, posmarować oliwą, wstawić do piekarnika nagrzanego na 160 stopni Celsjusza. Piec, aż będą miękkie w środku.
Warzywa pokroić na kawałki gotować 5 minut. Na pół godziny przed końcem pieczenia otworzyć piekarnik, rozwinąć boczek, obłożyć golonki warzywami, zawinąć i dopiec.
Pyszności.
  Edytuj ten wpis
Czytaj więcej o:
kolo
kolo
(2) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

kolo
kolo (19 stycznia 2011 o 12:13) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
Składniki:
1 mały Walduś ok. 98 kg. 30 kg plasterków wędzonego boczku, 10 kg. małych cebulek, worek selera, 3 worki marchewki, beczka oliwy, 5 kg soli.

Wykonanie:
Waldusia zalać na noc solanką. Następnego dnia gotować 12 godzin. Zawinąć w plasterki boczku, posmarować oliwą, wstawić do piekarnika nagrzanego na 160 stopni Celsjusza. Piec, aż będą miękkie w środku.
Warzywa pokroić na kawałki gotować 5 minut. Na pół godziny przed końcem pieczenia otworzyć piekarnik, rozwinąć boczek, obłożyć Waldusia warzywami, zawinąć i dopiec.
Pyszności.
Rozwiń
kolo
kolo (19 stycznia 2011 o 12:07) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
Składniki:
1 mały Sulisz ok. 98 kg. 30 kg plasterków wędzonego boczku, 10 kg. małych cebulek, worek selera, 3 worki marchewki, beczka oliwy, 5 kg soli.

Wykonanie:
Sulisza zalać na noc solanką. Następnego dnia gotować 12 godzin. Zawinąć w plasterki boczku, posmarować oliwą, wstawić do piekarnika nagrzanego na 160 stopni Celsjusza. Piec, aż będą miękkie w środku.
Warzywa pokroić na kawałki gotować 5 minut. Na pół godziny przed końcem pieczenia otworzyć piekarnik, rozwinąć boczek, obłożyć Sulisza warzywami, zawinąć i dopiec.
Pyszności.
Rozwiń
Zobacz wszystkie komentarze (2)

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!