poniedziałek, 23 października 2017 r.

Kuchnia

Kuchnia gwiazd. Robert Makłowicz: Ostre skrzydełka

  Edytuj ten wpis

W sam na jesienną zawieruchę. Robert Makłowicz poleca jeść je z chlebem posmarowanym pieczonym czosnkiem.

Składniki

800 g skrzydełek
4 łyżki oliwy
4 łyżki octu winnego
kilkanaście kropel tabasco
1 łyżka miodu
kolorowy pieprz.

Wykonanie

Przygotować marynatę: do miski wlać ocet estragonowy, wkropić tabasco, dodać miód, pieprz, wymieszać na jednolitą masę.


W masie maczać skrzydełka, pozostawić na pół godziny.
Tuż przed włożeniem na ruszt posolić.


Włożyć na ruszt. Przed końcem pieczenia, włożyć całe główki czosnku.
Upiec plastry wędzonego boczku.


Zrobić grzanki z chleba, posmarować je upieczonym czosnkiem.
Jeść z upieczonymi skrzydełkami.
  Edytuj ten wpis
Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!