środa, 13 grudnia 2017 r.

Kuchnia

Kulinarna mapa Lubelszczyzny: Cymes

  Edytuj ten wpis
Dodano: 13 sierpnia 2010, 13:49
Autor: (SZ)

To bardzo znana potrawa z marchwi. Na słodko. Może być samodzielną przekąską, może być pysznym deserem.

Składniki:
60 dag marchwi, 15 dag rodzynek, 10 dag cukru, 10 dag miodu, cynamon na smak.


Wykonanie:
Marchew oczyścić, umyć, obrać i pokroić w kostkę. Ugotować w wodzie z dodatkiem cukru. Kiedy marchew będzie "al dente” dodać rodzynki i miód.
Ugotować do miękkości, odparować, aż potrawa będzie gęsta. Doprawić cynamonem.

  Edytuj ten wpis
Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!