piątek, 18 sierpnia 2017 r.

Kuchnia

Kulinarna mapa Lubelszczyzny: Głusk słynął z restauracji Przystań


Elżbieta Sieczkarz-Wieleba i Stanisław Sieczkarz przed budynkiem, gdzie ich ojciec Stanisław prowadz
Elżbieta Sieczkarz-Wieleba i Stanisław Sieczkarz przed budynkiem, gdzie ich ojciec Stanisław prowadz

Jedni modlili się w kościele, inni w bożnicy. Święta przeplatały się z szabasami. Z żydowskiej piekarni pachniało bajglami i czulentem. A na polskim wigilijnym stole królował karp po żydowsku. Wojna przerwała tamten smak. W czasach PRL Głusk zasłynął z restauracji "Przystań”, którą prowadził Stanisław Sieczkarz. Restauracji już nie ma, na ścianie przebudowanego budynku wisi tylko sentymentalna fotografia.

Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!