czwartek, 17 sierpnia 2017 r.

Kuchnia

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Kodeński smak

Dodano: 8 czerwca 2012, 13:47

Danuta Pietrusik z Kodnia chce w Kodniu odtworzyć kuchnię Sapiehów, jednego z najpotężniejszych rodó
Danuta Pietrusik z Kodnia chce w Kodniu odtworzyć kuchnię Sapiehów, jednego z najpotężniejszych rodó

Ma skośne oczy, tatarskie rysy, jest leśniczyną i świetnie gotuje. Jej specjalnością jest dziczyzna. Najpierw złamała kulinarny sekret Sapiehów i wygrała zeszłoroczną edycję konkursu „Nasze kulinarne dziedzictwo”. 15 lipca na zamku w Janowcu, gdzie odbędzie się tegoroczna edycja prestiżowego konkursu na najlepszy produkt regionalny Lubelszczyzny, zaprezentuje wędzoną polędwiczkę z karpia po kodeńsku.

Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!