piątek, 18 sierpnia 2017 r.

Kuchnia

Kulinarna mapa Lubelszczyzny: Schab po wołyńsku

Dodano: 27 sierpnia 2010, 12:04
Autor: (SZ)

Pyszny schab w panierce z mąki gryczanej. Jak to smakuje? Sprawdźcie w Karczmie Poleskiej w Kołaczach.

Składniki:
4 kotlety schabowe, 3 łyżki mąki gryczanej, 2 jajka, przyprawa do mięsa wieprzowego, sól, pieprz.

Wykonanie:
Schab rozbić na cienkie kotlety, natrzeć przyprawami. Z jajek, mąki gryczanej, wody, soli i pieprzu zrobić ciasto gryczane. Doprawione kotlety maczać w cieście gryczanym i smażyć z obu stron na rumiano.
Podawać z ziemniakami i marchewką po ukraińsku.

Kulinarna mapa Lubelszczyzny

To wspólny projekt Dziennika i Województwa Lubelskiego.
Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

18-20 sierpnia
komentarze (0)0
polubienia (1)1
17-08-2017

18-20 sierpnia

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!