poniedziałek, 23 października 2017 r.

Kuchnia

Kulinarna mapa Lubelszczyzny: Schab po wołyńsku

  Edytuj ten wpis
Dodano: 27 sierpnia 2010, 12:04
Autor: (SZ)

Pyszny schab w panierce z mąki gryczanej. Jak to smakuje? Sprawdźcie w Karczmie Poleskiej w Kołaczach.

Składniki:
4 kotlety schabowe, 3 łyżki mąki gryczanej, 2 jajka, przyprawa do mięsa wieprzowego, sól, pieprz.

Wykonanie:
Schab rozbić na cienkie kotlety, natrzeć przyprawami. Z jajek, mąki gryczanej, wody, soli i pieprzu zrobić ciasto gryczane. Doprawione kotlety maczać w cieście gryczanym i smażyć z obu stron na rumiano.
Podawać z ziemniakami i marchewką po ukraińsku.

Kulinarna mapa Lubelszczyzny

To wspólny projekt Dziennika i Województwa Lubelskiego.
  Edytuj ten wpis
Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!