sobota, 19 sierpnia 2017 r.

Kuchnia

Kwaśnica jest wielka

Dodano: 20 lutego 2006, 13:25

Ile fanów kwaśnicy, tyle przepisów. Oto jeden z nich.

Składniki

Dużo takich dobroci, jak:
wędzony boczek
golonka
kawałek wiejskiej kiełbasy
włoszczyzna
cebula
50 dag kapusty kwaszonej
czosnek
ziemniaki
grzyby suszone
kminek
liście laurowe
ziele angielskie
sól
pieprz.

Wykonanie

Wrzuć do dużego garnka o grubym dnie włoszyznę, przyprawy, pokrojony boczek i mięso, gotuj do miękkości. Dodaj zrumienioną cebulę i razem z kapustą wrzuć do garnka.
Dodaj posiekane grzyby.
Gdy kapusta będzie miękka przecedź wywar do drugiego garnka. Wrzuć pokrojoną kiełbasę i ziemniaki ugotowane w mundutrkach i pokrojone w kostkę.
Na talerzu omaść kwaśnicę stopionym skwarkami słoninki.
Pyszne.
Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!