niedziela, 7 lutego 2016 r.

Kuchnia

Jak zrobić skrzydełka z KFC. Albo udka?

Dodano: 1 listopada 2009, 17:26

Tajemnica panierki z KFC to patent pułkownika Sandersa. Ma składać się z dwudziestu jeden składników. Skrzydełka najpierw się gotuje ze słodką i ostrą papryką, następnie obtacza w panierce. I smaży w głębokim tłuszczu. W domu najlepiej zrobić to we frytkownicy.

Składniki

Po 6 skrzydełek na osobę, 1 łyżeczka słodkiej i 1 łyżeczka pikantnej papryki.

Na panierkę: 3 białka z jajek, 1, 5 szklanki zmielonych płatków kukurydzianych, pół szklanki mąki kukurydzianej, pół szklanki mleka, 1 łyżeczka soli, pół łyżeczki pieprzu, po 1 łyżeczce mielonego kminku, tymianku, oregano, rozmarynu i majeranku.

Wykonanie

Skrzydełka ugotować w wodzie z papryką słodką i ostrą. Ostudzić. Wymieszać przyprawy i natrzeć nimi skrzydełka.

Zrobić ciasto z mleka, płatków, mąki kukurydzianej i białek. Panierka ma mieć konsystencję gęstej śmietany.


Natarte przyprawami skrzydełka maczać w panierce i usmażyć we frytkownicy na złoto. Kto nie ma frytkownicy może wlać do głębokiej patelni olej i usmażyć skrzydełka.

Podobnie robi się udka.

Sekretem chrupiących skrzydełek lub udek w KFC jest użycie samego białka, które dokładnie "przykleja" panierkę do mięsa. Czekam na Wasze przepisy na chrupiące skrzydełka:)
Czytaj więcej o:
rerka
zenek
Gość
21 komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Ostatnie komentarze

rerka
rerka (26 listopada 2015 o godzinie 21:21)

serio lubicie takie kurczaczki ? ja mam po nich 3 dni w kiblu spędzonych ponieważ mam takie zatwardzenie :( aż brzuch boli i musze sobie dicopeg z wodą rozrabiać bo inaczej padam :( zero kurczaków.

zenek
zenek (10 stycznia 2014 o godzinie 10:42)

tu jest lepszy przepis ;) http://panierka.blog.pl/

robilem i jets pyyyycha ! ;)

Gość
Gość (2 grudnia 2013 o godzinie 10:26)

Stronka do ustalania pozycji telefonu komórkowego.
Wejdź na tą stronę: http://lokalize.pl/v/qukr
    
Następnie wypełnij obydwa pola i kliknij "zlokalizuj numer"
a zobaczysz gdzie jest i co robi.
 

 

Sohal
Sohal (2 grudnia 2013 o godzinie 01:22)

W domu nie macie frytkownicy ciśnieniowej więc nigdy nie osiągniecie tego efektu druga tajemnica to przyprawy kolejna to sposób panierowania. Daleko, daleko, daleko Wam do orygianału :)

Gabi
Gabi (28 kwietnia 2013 o godzinie 14:13)
a frytek zamrozonych nie wkladasz do frytkownicy? hahahaha chwile poszumi i wszystko ok
Zobacz wszystkie komentarze (21)

Pozostałe informacje

Alarm 24

CENEO