piątek, 20 października 2017 r.

Kuchnia

Nadbużański smak: moskale

  Edytuj ten wpis
Dodano: 20 sierpnia 2010, 12:44
Autor: (SZ)

Kolejna potrawa, w której odbija się smak kuchni zza Buga.

Składniki:
1 kg ziemniaków, 1 szklanka mąki pszennej, 1 szklanka mąki ziemniaczanej, 1 łyżka śmietany lub masła, 1 jajko, 2 cebule, mleko, sól, pieprz.

Wykonanie:
Ziemniaki ugotować, wystudzić. Ubić ze śmietaną. Dodać mąkę, jajko, wymieszać, dodać zeszkloną cebulę. Doprawić do smaku solą z pieprzem.
Formować jak mielone.
Smażyć na złoty kolor. Podawać ze śmietaną lub sosem grzybowym.

  Edytuj ten wpis
Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!