niedziela, 22 października 2017 r.

Kuchnia

Niech żyją truskawki

  Edytuj ten wpis
Dodano: 21 czerwca 2005, 20:26

Najlepsze są prosto z krzaka. Bez niczego. Potem z cukrem i śmietaną. A czy jedliście pikantne truskawki? Oto przepis, który zawdzięczam Jerzemu Strzyżowi, właścicielowi restauracji "Pavillon" w Nałęczowie.

Składniki

1 kg świeżych truskawek
oliwa z pierwszego tłoczenia
świeżo mielony pieprz

Wykonanie

Truskawki umyć, osuszyć. Przekroić na pół. Ułożyć na talerzu. Skropić oliwą. Posypać grubo zmielonym pieprzem.
Podawać do mięs na zimno. Na przykład do cielęciny. Albo do talerza serów.
Pyszności.
  Edytuj ten wpis
Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!