czwartek, 19 października 2017 r.

Kuchnia

Nowe lokale na kulinarnej mapie Lublina

Dodano: 27 września 2017, 16:07
Autor: dudi, ask

(fot. Własnej Roboty)

Gdy jedni startują na rynku inni otwierają kolejne lokale. Nowe miejsca na kulinarnej mapie Lublina

Stawiają na ekologię

Karp hodowany w sposób tradycyjny, jaja od kur z wolnego wybiegu, konfitury z pomidorów, rabarbaru albo czarnego bzu. Te wszystkie produkty znajdziemy od dzisiaj przy ul. Tadeusza Kościuszki 6, gdzie otwiera się ekologiczny sklep „Własnej Roboty”. - Sklep będzie wyjątkowy, stworzony przez pasjonatów dla pasjonatów dobrego jedzenia - czytamy na fanpejdżu.

Będą także pierogi, przetwory, pieczywo na zakwasie oraz świeże mleko, śmietany i maślanki prosto z Cycowa. Nie zabraknie napojów i słodyczy. Serwowane będą także zupy, które można zjeść na miejscu. Otwarcie zaplanowano na godz. 10.

Prawdziwie po polsku

Od weekendu przy Jasnej 7 działa „Prawdziwy kebab u prawdziwego Polaka”. To czwarty lokal o tej nazwie. - Interes bardzo dobrze się kręci. Punkty przy ul Nadbystrzyckiej i Turystycznej funkcjonują bardzo dobrze. W tej chwili planujemy przeniesienie lokalu z ulicy Chopina na Kunickiego. Ta zmiana nastąpi jednak dopiero w przyszłym miesiącu – mówi Tomasz Futyma, właściciel restauracji. – Mamy coraz więcej stałych klientów. Część z nich przychodzi po raz pierwszy z ciekawości zobaczyć, jak miejsce reklamujące się jako lokal patriotyczny wygląda. Zostają, bo wygrywamy jakością.

- Codziennie dostajemy świeże mięso, które sami marynujemy. Ta jakość wygrywa. Poza tym porcje nie są oszukane. Można się najeść, a nie tylko zapchać – śmieje się. – Używamy też przygotowanych na miejscu sosów, a klientom oferujemy też świeże i suszone najostrzejsze papryczki świata z własnej hodowli. Wkrótce przy Jasnej będzie można zamówić też kurczaka z grilla. Lokal otwarty jest w godz. 14-22, a w sobotę od 18.00 do 3-4 w nocy. W niedzielę zamknięte.

Cafe z goframi

Przez cały tydzień pracuje Cafe Koziołek. Krakowskie Przedmieście 11 to adres, który starszym mieszkańcom kojarzy się ze sklepem rybnym, który był tu przez dziesięciolecia. Młodci pamiętają jubilera i market. Teraz od godz. 8.00 do 22.00, a w weekendy do 24.00 można zjeść tu lody, ciasta i napić się kawy.

- W tej chwili organizujemy jeszcze zespół, a gdy tylko skończymy to robić zaprosimy na huczne otwarcie – zapowiada menager lokalu. – Na mapie Lublina chcemy się wyróżniać zwłaszcza goframi. Mają być przepyszne, ale i niedrogie. 

Inwert
mustafa
Użytkownik niezarejestrowany
(3) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Inwert
Inwert (9 października 2017 o 15:24) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
jest dużo dobrych kebabów, ja zwykle po imprezie wchodzę na pizza portal i szukam kebab lublin, najlepszy kebab jest z dostawą! :-) ***s://pizzaportal.pl/lublin/dostwa/kebab
Rozwiń
mustafa
mustafa (27 września 2017 o 19:30) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
Aha czyli nie jadłeś;).Żałuj.
Rozwiń
Gość
Gość (27 września 2017 o 18:54) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
Kebab u "prawdziwego Polaka " to najgorszy syf jaki jadłem ... nie polecam !
Rozwiń
Zobacz wszystkie komentarze (3)

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!