poniedziałek, 21 sierpnia 2017 r.

Kuchnia

Nowości w lubelskich restauracjach

Dodano: 18 lipca 2016, 08:28

U Hanysa w Miłocinie

Na trasie z Lublina do Kazimierza od trzech lat działa restauracja u Hanysa. Jest prowansalski ogródek, lawenda pachnie na całego, chef Kamil Kuczowicz, Ślązak z krwi i kości, serwuje najlepszego królika w śmietanie w województwie lubelskim. W dodatku sam wędzi ryby. Jedliśmy halibuta i pstrąga z wędzarki. Coś pięknego.

Ryby są świeżutkie, aromat drewna w sam raz. Mięso soczyste i kruche. To drugi na tej trasie - po restauracji Rozanna w Wąwolnicy punkt - gdzie na przystawkę zjecie świeżą rybę z wędzarki.
A królik? Delikatne, białe mięso, soczyste, w sosie śmietanowym. Do tego kluseczki i mała, glazurowana marchewka. Gratulacje.

Browar Grodzka 15

W menu na weekend pojawiła się karkówka po puławsku. Na desce dostajecie kawał soczystego mięsa z grilla, plasterki ziemniaków z patelni i kapitalną konfiturę z czerwonej cebuli. - Mamy w końcu grill na patio. Zdecydowaliśmy się wprowadzić do restauracji mięso rasy puławskiej. Efekt przeszedł nasze oczekiwania - mówi Miquel Bravo, szef kuchni w Browarze Restauracji Grodzka 15.

Ogródek w hotelu Alter

Pięciogwiazdkowy hotel Alter otworzył przed kamienicą ogródek. Nad ogródkiem widnieje płócienny dach na podobieństwo żagla. W kuchni rządzi Adam Piechaczek, jeden z najlepszych szefów kuchni po prawej stronie Wisły. W ogródku pod żaglem mają być przyjazne ceny i dania.

Użytkownik niezarejestrowany
(1) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Gość
Gość (18 lipca 2016 o 08:45) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
Chef ?! ..... tak po "europejsku" , światowo , nowocześnie .. a mowa , język polski?
Rozwiń
Zobacz wszystkie komentarze (1)

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!