czwartek, 17 sierpnia 2017 r.

Kuchnia

Nowy konkurs. Wygraj zestaw Aviator. I gotuj najbliższym

Dodano: 11 lutego 2010, 19:52
Autor: (SZ)

Eleganckie garnki i patelnia z kolekcji Aviator marki Vittore Comforto czekają. Wystarczy wpisać w komentarzu pod tekstem przepis na ulubioną zupę, którą warto gotować razem z bliską osobą. A nuż szczęście dopisze Tobie!

Nasz nowy konkurs zbiega się z Walentynkami. Jak wygrasz zestaw Aviator, możesz sprawić prezent Kochanej osobie. Nie, żeby od razu zapędzić Ją do kuchni. Ale żeby razem pogotować coś smacznego. I jeszcze poczęstować przyjaciół.

O nagrodzie

Nagrodą w konkursie walentynkowym są eleganckie garnki z kolekcji Aviator marki Vittore Comforto, które dzięki połączeniu stylowego wyglądu z niezwykłą wytrzymałością i komfortem użytkowania, pomogą nam nie tylko szybko i łatwo przygotować wyśmienite potrawy, ale również staną się prawdziwą ozdobą kuchni.

Garnki z linii Aviator marki Vittore Comforto wykonane są z najwyższej jakości stali nierdzewnej, dzięki czemu są niezwykle trwałe oraz odporne na zarysowania.

Co więcej, wnętrze patelni dodatkowo wzmocnione zostało również powłoką TeflonClassic, która zapobiega przywieraniu i przypalaniu potraw.

Jak wygrać zestaw Aviator?

Należy w komentarzu pod tekstem wpisać przepis na ulubioną zupę. Im ciekawszy przepis tym większa szansa na nagrodę. Sympatyczne uzasadnienie mile widziane. Na przykład: Taką pomidorówkę gotuję mojej dziewczynie Kasi. Albo: Mój mąż Janek przepada za moją fasolówką. Zapraszamy do zabawy.
Czytaj więcej o:
patrycja1987
kucharzamator
złotko
(73) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

patrycja1987
patrycja1987 (17 marca 2010 o 10:08) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
witam chciałam namówić Was do wypróbowania mojej ulubionej zupy serowej...
na początek gotujemy warzywa takie jak marchew por pietruszka i seler w 2 l wody
jak warzywa zmiękną dodajemy 2 kostki drobiowe np knorr
odcedzamy warzywka i do wywaru wrzucamy 4 sztuki serka topionego kremowego
mieszamy do rozpuszczenia i krem serowy gotowy
ja do zupki podaję groszek ptysiowy wszyscy się zajadają aż się im uszy trzęsą a mi to zajmuje tylko 30 min
Rozwiń
kucharzamator
kucharzamator (4 marca 2010 o 17:22) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
Zupę tę gotuję dla żony. Jest to jej ulubiona zupka, która przypomina lato i wakacyjne klimaty;-)
Składniki:
mrożonka z owoców leśnych (lub świeże jeśli akurat są)
cukier
1/2 szklanki śmietany kremówki
jajko
1/2 szklanki mleka
3/4 szklanki mąki
łyżka oleju
opakowanie cukru waniliowego
szczypta soli
tłuszcz do smażenia
kilka listków świeżej melisy lub mięty

Przygotowanie:
Owoce włożyć do rondla, wlać 1,5 l wody. Gotować na małym ogniu, aż będą prawie miękkie. Posłodzić do smaku. Część owoców wyjąć, zmiksować lub przetrzeć przez sitko, włożyć z powrotem do zupy, wymieszać.
Cztery łyżki śmietany odłożyć, resztę wlać do zupy. Wymieszać, podgrzać razem.
Jajko zmiksować z mlekiem, 1/2 szklanki wody, mąką, olejem, cukrem waniliowym i solą.
Na natłuszczoną patelnię wylewać cienką warstwę ciasta, smażyć z obu stron na rumiano. Lekko przestudzone naleśniki zwinąć w ruloniki, pociąć w cienkie paseczki.
Odłożoną śmietanę ubić na sztywno. Zupę podawać z naleśnikowymi kluseczkami. Każdą porcję udekorować bitą śmietaną oraz posiekaną świeżą melisą lub miętą.
Zupka - pychotka!
Rozwiń
złotko
złotko (4 marca 2010 o 17:12) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
To przepis na zupe neapolitańską, którą gotuję, gdy chce przypomnieć mężowi naszą podróż poślubną;-)
KLOPSIKI:
35 dkg mięsa mielonego
mała bułka do namoczenia
cebulka lub zielona część pora
przyprawy wg uznania
jajko
ZUPA:
1,5 litra wody lub rosołu
3 serki topione
majeranek
30 dkg makaronu do ugotowania /np. muszelki/

Etapy przygotowania
Przygotować mięso mielone jak na kotleciki: do mięsa dodać jajko, namoczoną małą bułkę, przyprawić wg uznania /ja dodaję ogromne ilości majeranku...bo lubimy/, poszatkowany kawałek zielonej części pora lub cebulkę. Wymieszać, obtoczyć w mące i usmażyć malutkie klopsiki. Zdjąć z patelni, odsączyć z tłuszczu.
Zagotować 1,5 litra wody . Do gotującej się wody wrzucić klopsiki. Chwilę pogotować. Doprawić wywar do smaku. Do mniejszego garnuszka odlać trochę wywaru i rozpuścić w nim 2-3 kostki serka topionego o dowolnym smaku /pieczarkowy, czosnkowy, z grzybami/. Wlać do gotującego się wywaru. Jeśli ktoś lubi można sypnąć majeranku.
Osobno ugotować makaron. Ugotowany zostawić osobno lub wrzucić do zupy.Gotową zupkę udekorować zielonym koperkiem lub szczypiorkiem.
Mężusiowi smakuje wybornie i nawet jak jest nie w humorze, to po zupce już jest w wybornym humorze;-)
Rozwiń
beata
beata (3 marca 2010 o 15:18) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
ZACIERNISIA

Przesyłam przepis na ulubioną zupę mijego męża. Mąż mówi, że mnie zawsze kocha, ale jak ugotuję ZACIERNISIĘ to nie ma słów, żeby miłość określić. Zawsze twierdzi,że przypomina mu dom rodzinny. jest to prosta w wykonaniu zupa i wiele osób ją jada i lubi.

Z jajek, mąki i mleka zagniatam ciasto jak na makaron i skubię zacierki / NIE KROIĆ NOŻEM, BO CAŁY UROK ZNIKA/. Na wodzie gotuję pokrojone w kostkę warzywa lub używam suszu warzywnego, liśc laurowy, ziele angielskie. Po kilku minutach gotowania warzyw dodaję ziemniaki pokrojone w drobna kostkę. Staram się, żeby proporcja ziemniaków i zacierk była 1-3. Kiedy ziemniaki sie podgotują, dodaje zacierki, solę i gotuje do miękkości. Po ugotowaniu do zupy dodaję grube skwarki z boczku- oczywiście tłuszcz zostawiam na patelni.
Bardzo prosta ale smaczna zupka. Zamiast skwarków można do zupki dodać łyżkę śmietany lub zabielić mlekiem i wtedy jest wersja łagodniejsza.
Smacznego.
Rozwiń
waldek sulisz
waldek sulisz (3 marca 2010 o 09:46) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
Rozstrzygnięcie konkursu w piątek 5 marca. Pozdrawiam wszystkich autorów fantastycznych przepisów na zupy.
Rozwiń
Zobacz wszystkie komentarze (73)

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!